Rabarbermuffins med marcipan

Rabarbermuffins med marcipan

Her får du opskriften på rabarbermuffins med marcipan. Det er en nem opskrift, kagerne tager ikke lang tid at lave, og så smager de skønt: sødt og syrligt på samme tid.

Muffins eller cupcakes er en af de slags kager, som jeg virkelig holder af. De kan laves i alle mulige variationer, og hvis du er til pyntning og glasur, så er muffins perfekt. Der kan eksperimenteres i så mange retninger, og det er en af grundene til, at jeg aldrig bliver træt af at bage muffins.

Enkle og nemme rabarbermuffins

Når det så er sagt, så er jeg absolut ikke gået bananas i forhold til pyntningen af de her rabarbermuffins med marcipan – for der er slet ikke noget pynt 😀 Men de kan sagtens serveres med en klat cremefraiche, lidt flødeskum eller en skefuld vanilje-is til. Det vil helt sikkert smage dejligt til, og ellers kan de også sagtens serveres som de er.

Bag rabarbermuffins i fast form

Jeg bager altid mine muffins og cupcakes i papirforme, der er placeret i en fast bageform, som eksempelvis denne her. På den måde undgår jeg, at kagerne flyder ud under bagning, og kagerne holder formen og bliver bagt pænt. Det vil jeg varmt anbefale at købe, for det er bare sjovere med muffins med lidt højde, end de er fladet helt ud og ligner tykke pandekager.

Rababermuffins med marcipan opskrift

Rabarbermuffins med marcipan, 10 stk

Ingredienser
  

  • 75 gram smør
  • 2 æg
  • 100 gram sukker
  • 100 gram revet marcipan
  • 125 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 gram rabarber rengjort og i tern

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Smelt smør i en gryde ved svag varme. Lad det køle af efterfølgende.
  • Pisk æg og sukker luftigt.
  • Pisk det smeltede smør i blandingen.
  • Kom revet marcipan i og rør rundt.
  • Rør hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
  • Skær rabarberne i tern og vend dem med melet og bagepulveret.
  • Rør det i den våde masse.
  • Fordel dejen i 10 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
  • Bag i ovnen 18-20 minutter (hold øje undervejs) og lad dem køle helt af, før kagerne serveres.
Rabarbermuffins med marcipan

Hvis du har lyst til at kaste dig over flere muffins og cupcakes, så kan du finde opskrifter lige her!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*