Nemme chokoladevafler er lig med hygge. Der er noget hyggeligt og ‘helt ned i gear’-stemning over at bikse en dej sammen, tænde for vaffeljernet, og så ellers bare bage vafler 🙂
Chokoladevafler med toppings
De her lækre og nemme chokoladevafler er i sig selv ikke specielt søde, da der ingen sukker er i opskriften. Det foretrækker jeg at undlade, da chokoladevaflerne er tiltænkt som en dessert, hvor ‘der skal noget sødt til’, og derfor behøver vaflerne ikke i sig selv være søde. Der bliver 5 ‘plader’ vafler ud af opskriften, men du kan bare gange op, hvis du skal bruge en større portion vafler 🙂
Jeg har serveret dem med peanutbutter og flormelis, men der er jo et hav af muligheder, når det kommer til toppings-forslag. Her kommer der lidt inspiration til toppings:
- Karamelsauce
- Nutella
- Chokoladesauce
- Marmelade
- Kompot, f.eks den her nemme rabarberkompot
- Flødeskum
- Bær
- Banan
- Sirup
Hvad er jeres favorit topping til vafler? I må endelig gerne smide en kommentar herunder indlægget. Det er altid dejligt med inspiration, og hvis I bager nogle af mine opskrifter, så del dem hjertens gerne med mig på Instagram. Det vil gøre mig så glad 🙂
Ingredienser
- 100 gram smør
- 100 gram mørk chokolade
- 2 dl havregryn
- 2 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk kakao
- 4 dl mælk
Instruktioner
- Start med at smelte smørret og chokolade i en gryde ved lav varme. Lad det køle lidt af bagefter.
- Bland havregryn, mel, bagepulver og kakao sammen i en skål.
- Tilsæt mælk og pisk godt sammen.
- Tilsæt smeltet smør og chokolade og pisk til en ensartet masse. Sæt dejen på køl og lad den hvile i 20 minutter.
- Varm vaffeljernet godt op og hæld 1 dl dej på. Der bliver cirka 6 ‘plader’ vafler af denne portion.
- Lad vaflerne køle lidt af på en rist og server med det samme.
![Nemme chokoladevafler](https://usercontent.one/wp/cakewoman.dk/wp-content/uploads/2020/05/Nemme-bounty-muffins-62.png?media=1669304117)
Lyst til at bage flere vafler? Så kan du prøve de lækre bananvafler eller den her skønne vaffelkage!