200gramfærdiglavet karamelf.eks. Dulce de leche fra mærket Tørsleffs.
150gramNutella
Flødebolleskum:
200gramsukker
80gramglukosesirup
3æggehvider
3spskvand
Sådan gør du
Cupcakes: Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
Smelt smørret og kom den mørke chokolade i. Tag det af varmen og lad det smelte sammen.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål.
Chokoladesmørret røres i. Tilsæt mælk og rør rundt.
Rør kakaopulver, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i den våde blanding.
Fordel dejen i 16-18 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
Bag i ovnen i 15-17 minutter og lad dem køle helt af, før kagerne fyldes med karamel og Nutella og pyntes med skum.
Karamel/Nutella-midten: Når kagerne er afkølede, udstikker du et hul i kagerne og fylder med karamel og Nutella, der er blandet sammen. Brug evt. en sprøjtepose med rund tyl.
Flødebolleskum: Start med at piske æggehviderne stive og tilsæt 20 gram sukker. Pisk det godt sammen.
Kog sukker (de resterende 180 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader.
Hæld sukkerblandingen forsigtigt i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed.
Pisk i ca 15 minutter, til det er en sej flødebolleskum.
Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med tyl, jeg bruger model 1M fra Wilton, og pynt de afkølede cupcakes.