italiensk grydebrød

Nemt italiensk grydebrød

Italiensk grydebrød er både lækkert og supernemt at bage. Derudover er brødet også æltefri, forstået på den måde, at du ikke skal have fingerne ned i dejen. Det eneste, der er vigtigt, når du skal bage grydebrød er, at du indregner hævetid. Dejen skal nemlig hæve 12-15 timer, før det bages.

Italiensk grydebrød

Jeg har copy paste opskriften fra mit lidt grovere grydebrød, og så har jeg udskiftet meltypen, så dette brød er mere italiensk inspirereret. Jeg har nemlig anvendt tipo 00 hvedemel, og som du kan læse om på Valsømøllens side, så er tipo 00 hvedemel ‘malet fint efter italienske traditioner, og giver dig det bedste mel til saftige brød med sprød skorpe og masser af bid’. Og det synes jeg virkelig lykkes med den her opskrift! Det er et super lækkert brød, som både kan serveres på et morgenbord eller til en tapasaften.

Et par bagetips

Brødet skal bages i en støbejernsgryder, og opskriften herunder passer til en gryde, der kan rumme fem liter. Der er to ting, der er ekstra vigtigt, når du bager et grydebrød. Det fandt jeg ud af første gang, jeg forsøgte at lave et brød i støbejernsgryden, og det ikke ville slippe gryden, da det var færdigbagt. Gryden skal stå i ovnen (uden dej i) minimum 20 minutter, efter ovnen har nået 250 grader. Den skal varmes ordentlig igennem, ellers kan det være svært at få brødet ud. Derudover hjalp det også at drysse mel i bunden af gryden, før dejen blev hældt i. Det er to fif, der virkede for mig, og som resulterede i, at brødet nemt kom ud af gryden, da det var færdigbagt.

Italiensk grydebrød

Én kommentar

  1. svend-erik Kristiansen

    En god ide når der skal bruges honning så at smøre sken med olie neutral rapsolie så
    er sken hel tom for honning bag efter
    VH
    Svend Erik Kristiansen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*