Lidt ekstra mel til at drysse i gryden og på brødetnår det skal bages
Sådan gør du
Smuldr gær i vandet.
Rør honning i.
Tilsæt halvdelen af melet og rør godt rundt.
Kom salt og resten af melet i og fortsæt med at røre dejen sammen i minimum 10 minutter. Det er lettest på en røremaskine, men du kan også røre dejen med håndkraft.
Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt skålen i køleskabet. Lad dejen hæve natten over (minimum 12-15 timer) i køleskabet, til dagen efter.
Efter hævning: Tænd ovnen på 250 grader alm. ovn. Stil gryden, du vil bage brødet i, ind i ovnen, mens ovnen varmer op. Når ovnen er varm, skal gryden stå i ovnen i yderligere 20 minutter, før dejen kommes i.
Efter de 20 minutter tages gryden ud af ovnen. Drys lidt mel i bunden og hæld dejen i den varme gryde.
Læg låg på gryden og sæt den i ovnen. Bag brødet i 30 minutter med låg. Derefter skrues ned på 225 grader, låget tages af, mel drysses over brødet, og det bages videre uden låg i 20 minutter.
Tag gryden ud af ovnen, vend brødet ud på en rist og lad det køle af, før det skæres og spises. Hvis brødet driller med at komme ud af gryden, så brug en kniv til at løsne langs kanten, og ‘lirk’ brødet ud.