Nemt grydebrød

Lækkert og nemt grydebrød

Spring til opskrift

Her får du opskriften på et rigtig nemt grydebrød. Et grydebrød er et brød, der bliver bagt i ovnen i en gryde. Derfor er det vigtigt, at man bruger en gryde, der kan tåle at komme i ovnen.

Til sådan et bageprojekt er en støbejernsgryde genial. Der er ingen gummi-håndtag på, og den kan sagtens klare at komme ind i ovnen ved så høj varme, som et grydebrød i ovnen kræver.

Nemt grydebrød

Jeg fandt inspiration hos Le Creuset, som står bag gryden, som jeg ejer. Brødet er super nemt og æltefri, forstået på den måde, at du ikke skal have fingerne ned i dejen. Min gryde kan rumme fem liter, og opskriften herunder passer til netop den størrelse gryde.

Grydebrød der ikke sidder fast

Der er to ting, der er ekstra vigtigt, når du bager et grydebrød. Det fandt jeg ud af første gang, jeg forsøgte at lave et brød i støbejernsgryden, og det ikke ville slippe gryden, da det var færdigbagt.

Gryden skal stå i ovnen (uden dej i) minimum 20 minutter, efter ovnen har nået 250 grader. Den skal varmes ordentlig igennem, ellers kan det være svært at få brødet ud. Derudover hjalp det også at drysse mel i bunden af gryden, før dejen blev hældt i. Det er to fif, der virkede for mig, og som resulterede i, at brødet nemt kom ud af gryden, da det var færdigbagt.

Hvis brødet stadigvæk driller med at komme ud af gryden efter bagning, så brug en kniv til at løsne langs kanten, og ‘lirk’ brødet ud.

Jeg bager brødet med en blanding af hvedemel og ølandshvedemel. Det giver et super lækkert brød med en sprød krumme og dejlig smag. Men har du kun hvedemel i skabet, så er jeg sikker på, at det også kan give et skønt resultat.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*