Nemt grydebrød

Lækkert og nemt grydebrød

Spring til opskrift

Jeg kan fortælle, at nemt grydebrød bliver en fast del af mit 2020. Til jul var jeg nemlig så heldig at få en støbejernsgryde i gave, og det er simpelthen en af de bedste gaver, jeg har fået – det kan jeg allerede mærke nu 🙂

Grunden til, at jeg ønskede mig en støbejernsgryde var især, fordi jeg godt kunne tænke mig at lave grydebrød. Jeg har ingen andre gryder, der egner sig til at ryge i ovnen ved så høj varme, som et grydebrød i ovnen kræver.

Nemt grydebrød

Jeg fandt inspiration hos Le Creuset, som står bag gryden. Brødet er super nemt og æltefri, forstået på den måde, at du ikke skal have fingerne ned i dejen. Min gryde kan rumme fem liter, og opskriften herunder passer til netop den størrelse gryde.

Der er to ting, der er ekstra vigtigt, når du bager et grydebrød. Det fandt jeg ud af første gang, jeg forsøgte at lave et brød i støbejernsgryden, og det ikke ville slippe gryden, da det var færdigbagt. Gryden skal stå i ovnen (uden dej i) minimum 20 minutter, efter ovnen har nået 250 grader. Den skal varmes ordentlig igennem, ellers kan det være svært at få brødet ud. Derudover hjalp det også at drysse mel i bunden af gryden, før dejen blev hældt i. Det er to fif, der virkede for mig, og som resulterede i, at brødet nemt kom ud af gryden, da det var færdigbagt.

Jeg bager brødet med en blanding af hvedemel og ølandshvedemel. Det giver et super lækkert brød med en sprød krumme og dejlig smag. Men har du kun hvedemel i skabet, så er jeg sikker på, at det også kan give et skønt resultat.

Nemt grydebrød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*