Blåbærmuffins uden gluten

Blåbærmuffins uden gluten og laktose

Blåbærmuffins uden gluten og laktose er både lækre og lette at lave. Jeg er ret vild med muffins og cupcakes: De er portionsanrettet, de er nemme at lave, og så smager de skønt. Om det er til et kagebord, et barnedåb, en fødselsdag eller en anden mærkedag, der skal markeres og fejres, så fungerer muffins bare rigtig god. Derudover er det også en god kollegakage, som kan tages med, når der skal deles ud – uanset om det er på arbejdet, skolen eller studiet.

Muffins uden gluten og laktose

Men Cakewoman.dk er jo fuld af almindelig smør, chokolade og hvedemel. Kan du lige pludselig ikke tåle gluten og laktose? Jo, sagtens. Men jeg kender et par stykker, som ikke tåler gluten og laktose. Derfor sker det ind i mellem, at jeg bager gluten- og laktosefrit. Det kan være mindst ligeså lækkert som ‘almindeligt’ bagværk, og efterhånden har selv de mindste supermarkeder et ok udvalg af gluten- og laktosefrie varer. Når det er sagt, så plejer jeg stort set altid at besøge Bilka, når jeg skal bage uden gluten og laktose. Det er bl.a. der, at det er lykkes mig at finde boghvedemel, som skal bruges i denne her opskrift på blåbærmuffins uden gluten og laktose.

Hvis du ønsker at servere kagerne med ‘noget til’, så vil en laktosefri cremefraiche, et lag flormelis-glasur eller frostingen fra den her kage, helt sikkert være et hit.

Du kan sagtens skifte boghvedemelet ud med hvedemel, og det laktosefri smør ud med almindeligt smør, hvis du ikke har behov for, at kagerne bliver gluten og laktosefri.

Blåbærmuffins uden gluten

Hvis du har lyst til en anden lækker kage uden gluten og laktose, så kan du prøve den her skønne gulerodskage med æble og frosting.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*