Dette er en ægte juleklassiker: Risalamande! Her er det en laktosefri risalamande, men det gør ikke desserten dårligere. Det er en juledessert, som lander på bordet den 24. december i rigtig mange hjem – forståeligt nok 🙂
Det er nemlig både en nem og lækker dessert, og så kræver den heller ikke mange ingredienser. I denne udgave er sødmælken og fløden skiftet ud med laktosefrie alternative, som gør, at det bliver en laktosefri version. Har du ikke behov for en laktosefri risalamande, så kan du selvfølgelig bruge almindelig sødmælk og fløde.
Risalamande dagen før
Selve risengrøden kan sagtens laves dagen i forvejen. Men det er vigtigt, at grøden bliver kølet ned hurtigt. Hvis risengrøden står for længe på bordet og lumrer, så kan der udvikles rigtig mange bakterier. Mit bedste tip er at komme den færdige grød over i en skål og så på køl hurtigst muligt. Grøden blandes først sammen med flødeskummet på dagen, hvor desserten skal serveres.
Hold igen med flødeskummet
Det er en smagssag, hvordan man bedst kan lide konsistensen på sin risalamande. Jeg kan godt lide en blød version, hvor der stadigvæk er en fasthed fra selve grøden. Men er du til en meget mere fast udgave, så hold igen med flødeskummet.
Risengrød: Start med at komme ris og vand i en tykbundet gryde. Kog op og lad det koge indtil vandet er fordampet.
Tilsæt mælk og kog op, sørg for at røre undervejs. Når det begynder at koge, skal det koge igennem i et par minutter.
Skru ned på lav varme, lad det falde til ro i fem minutters tid, stadig under omrøring.
Herefter lægges låg på gryden, og det koger videre ved lav varme i 35-40 minutter. Det er vigtigt at se til grøden undervejs og røre.
Når grøden har det rette konsistens tilsættes salt og grøden tages af varmen. Sæt grøden tildækket i køleskabet – gerne til næste dag.
Risalamande: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv. Mas kornene med en smule flormelis, så kornene skilles ad.
Hak de smuttede mandler – husk at gemme én hel mandel – og kom vaniljekorn (ikke selve stangen), flormelis og hakkede mandler i den kolde risengrød. Rør det godt sammen.
Pisk fløden til en let skum og vend i risengrøden. Hvis du foretrækker en meget fast risalamande, så hold lidt igen med flødeskummet. Smag evt. til med vaniljesukker, hvis du ønsker mere vaniljesmag. Stil den tildækket i køleskabet til servering.
Server med kirsebærsauce og husk at komme den hele mandel i inden servering.
TIP: Risengrøden kan sagtens laves dagen i forvejen – men vent med at blande grøden sammen med flødeskummet til på selve dagen, hvor desserten skal serveres.
Kanelsneglekage, chokolade-cookies og muffins med blåbær og marcipan 😍🫐🍫 En fællesnævner for disse tre kager er, at de er glutenfri 👌 Og du finder opskrifterne på Cakewoman.dk, hvor du kan kaste dig over endnu flere glutenfrie kageopskrifter 😍 Kanelsneglekagen får du også lige herunder, så skynd dig at gemme reelen 👏☺️
Dej: 50 g laktosefri smør 1/2 pk gær 2 dl fingerlunt vand 2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning 1 dl laktosefri fingerlunt mælk 1 sammenpisket æg 1 tsk vaniljesukker 150 g boghvedemel Ca. 150 g rismel
Remonce: 125 g blødt laktosefri smør 50 g sukker 75 g brun farin 1,5 spsk kanel
Glasur: Flormelis + vand
SÅDAN GØR DU:
Start med at smelte smørret og lad det køle af. Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften. TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter. Imens dejen hæver, laves remonce. Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm). Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade. Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen. Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur 🤎
Kanelsneglekage, chokolade-cookies og muffins med blåbær og marcipan 😍🫐🍫 En fællesnævner for disse tre kager er, at de er glutenfri 👌 Og du finder opskrifterne på Cakewoman.dk, hvor du kan kaste dig over endnu flere glutenfrie kageopskrifter 😍 Kanelsneglekagen får du også lige herunder, så skynd dig at gemme reelen 👏☺️
Dej: 50 g laktosefri smør 1/2 pk gær 2 dl fingerlunt vand 2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning 1 dl laktosefri fingerlunt mælk 1 sammenpisket æg 1 tsk vaniljesukker 150 g boghvedemel Ca. 150 g rismel
Remonce: 125 g blødt laktosefri smør 50 g sukker 75 g brun farin 1,5 spsk kanel
Glasur: Flormelis + vand
SÅDAN GØR DU:
Start med at smelte smørret og lad det køle af. Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften. TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter. Imens dejen hæver, laves remonce. Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm). Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade. Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen. Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur 🤎
DEN SKØNNESTE EFTERÅRSKAGE 😍🤎🥧🥕 Svampet, lækker gulerodskage som bliver ekstra god på grund af Biscoff spread, der smager 🤤 Det er Bastognekiks i smørepålæg 😍🫶 👏 Prøv 👏 det 👏Og så er den også lige toppet med en frosting og knuste Bastognekiks 😍 En skøn, skøn kage, som jeg synes passer perfekt til årstiden 🍂🥮🤎
Jeg har fundet Biscoff spread hos @normal_dk , og jeg har set, at man også kan finde det hos @kagerogsager.dk 🤎
🍂 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🍂
Ingredienser:
1 dl sukker 1 dl brun farin 1,5 dl smagsneutral olie 2 æg 2,5 dl hvedemel 1 tsk kanel 1 tsk bagepulver 250 g revet gulerod 200 g Biscoff spread 150 g flødeost naturel 100 g flormelis 40 g knuste Bastogne/kanel kiks
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom sukker, brun farin og olie i en skål, og pisk sammen. Tilsæt æg og pisk godt sammen. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i, og rør rundt. Tilsæt revet gulerød, og rør dem i dejen.
Beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir, og kom dejen i. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til kagen er gennembagt. Lad den køle af bagefter.
Når kagen er kølet af, fjernes formen, og kagen placeres på et fad. Evt. kan du vende kagen på hovedet, så bunden bliver toppen – så har du en mere jævn overflade. Smør Biscoff spread på.
Frosting består af flormelis og flødeost, der er pisket rigtig, rigtig godt sammen, så det får lidt mere fasthed. Frostingen fordeles ovenpå Biscoff-laget, og til sidst toppes der med knuste Bastogne/kanel-kiks 👌 Så er kagen klar til servering 🥧🤎
🥕 Hvis du vil være i god tid, kan kagen godt bages dagen i forvejen. Jeg anbefaler at sætte den på køl pga. frostingen. De knuste kiks på toppen putter jeg først på inden servering, da jeg synes, de bliver en smule bløde efter et døgn på køl 🥕
DEN SKØNNESTE EFTERÅRSKAGE 😍🤎🥧🥕 Svampet, lækker gulerodskage som bliver ekstra god på grund af Biscoff spread, der smager 🤤 Det er Bastognekiks i smørepålæg 😍🫶 👏 Prøv 👏 det 👏Og så er den også lige toppet med en frosting og knuste Bastognekiks 😍 En skøn, skøn kage, som jeg synes passer perfekt til årstiden 🍂🥮🤎
Jeg har fundet Biscoff spread hos @normal_dk , og jeg har set, at man også kan finde det hos @kagerogsager.dk 🤎
🍂 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🍂
Ingredienser:
1 dl sukker 1 dl brun farin 1,5 dl smagsneutral olie 2 æg 2,5 dl hvedemel 1 tsk kanel 1 tsk bagepulver 250 g revet gulerod 200 g Biscoff spread 150 g flødeost naturel 100 g flormelis 40 g knuste Bastogne/kanel kiks
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom sukker, brun farin og olie i en skål, og pisk sammen. Tilsæt æg og pisk godt sammen. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i, og rør rundt. Tilsæt revet gulerød, og rør dem i dejen.
Beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir, og kom dejen i. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til kagen er gennembagt. Lad den køle af bagefter.
Når kagen er kølet af, fjernes formen, og kagen placeres på et fad. Evt. kan du vende kagen på hovedet, så bunden bliver toppen – så har du en mere jævn overflade. Smør Biscoff spread på.
Frosting består af flormelis og flødeost, der er pisket rigtig, rigtig godt sammen, så det får lidt mere fasthed. Frostingen fordeles ovenpå Biscoff-laget, og til sidst toppes der med knuste Bastogne/kanel-kiks 👌 Så er kagen klar til servering 🥧🤎
🥕 Hvis du vil være i god tid, kan kagen godt bages dagen i forvejen. Jeg anbefaler at sætte den på køl pga. frostingen. De knuste kiks på toppen putter jeg først på inden servering, da jeg synes, de bliver en smule bløde efter et døgn på køl 🥕
OPSKRIFT: TRÆSTAMMER 🤎😍😱 Min besættelse af træstammer har stået på i mange år, men tilbage i 2022, hvor jeg var på barsel eksploderede det 😂 Jeg spiste absurd mange træstammer i de måneder 😍🫶 Og selvom jeg er stor fan af @lagkagehuset_official udgave, så er hjemmelavede træstammer altså også 👌 Herunder får du hele opskriften 📋 Og du kan selvfølgelig også finde den på Cakewoman.dk ❤️
🤎 OPSKRIFT – CA. 12 STYK 🤎
Ingredienser:
Trøffelmasse: 400 gram kagerester – jeg bruger chokoladekage-rester. En købe-chokoladekage kan sagtens bruges. 100 gram revet marcipan 100 gram smeltet chokolade eller Nutella 1 spsk kakaopulver 1 stor spsk hindbærmarmelade 2 tsk romessens
Først skal selve trøffelmassen laves. Smuldr kageresterne sammen med den revet marcipan og smeltet chokolade/Nutella. Hold lidt igen med chokoladen/Nutellaen, hvis du bruger kagerester, der er meget svampet. Rør kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens i massen.
Del massen i to og rul det til to pølser, cirka 30-35 cm lange. Stil dem i køleskabet mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med. Når massen er rullet til to pølser, skal de i køleskabet.
Så skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i to kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud til to stykker flade overtræk på ca. 35×7 cm. Rul det ud i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 6-7 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad eller i mikroovn. Når chokoladen er størknet, kan træstammerne serveres ❤️
OPSKRIFT: TRÆSTAMMER 🤎😍😱 Min besættelse af træstammer har stået på i mange år, men tilbage i 2022, hvor jeg var på barsel eksploderede det 😂 Jeg spiste absurd mange træstammer i de måneder 😍🫶 Og selvom jeg er stor fan af @lagkagehuset_official udgave, så er hjemmelavede træstammer altså også 👌 Herunder får du hele opskriften 📋 Og du kan selvfølgelig også finde den på Cakewoman.dk ❤️
🤎 OPSKRIFT – CA. 12 STYK 🤎
Ingredienser:
Trøffelmasse: 400 gram kagerester – jeg bruger chokoladekage-rester. En købe-chokoladekage kan sagtens bruges. 100 gram revet marcipan 100 gram smeltet chokolade eller Nutella 1 spsk kakaopulver 1 stor spsk hindbærmarmelade 2 tsk romessens
Først skal selve trøffelmassen laves. Smuldr kageresterne sammen med den revet marcipan og smeltet chokolade/Nutella. Hold lidt igen med chokoladen/Nutellaen, hvis du bruger kagerester, der er meget svampet. Rør kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens i massen.
Del massen i to og rul det til to pølser, cirka 30-35 cm lange. Stil dem i køleskabet mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med. Når massen er rullet til to pølser, skal de i køleskabet.
Så skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i to kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud til to stykker flade overtræk på ca. 35×7 cm. Rul det ud i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 6-7 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad eller i mikroovn. Når chokoladen er størknet, kan træstammerne serveres ❤️
OPSKRIFT: DAIM IS 😱😍🍨 3 ingredienser, maks 15 minutters arbejdstid og ingen ismaskine – det er så nemt at lave sin egen Daim is 🥰👏 Og så smager det skønt! Opskriften får du her, og du kan også finde den på Cakewoman.dk 🍨🍨
🍦 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🍦
Ingredienser:
3 pk Daim med 2 styk i hver (168 g Daim i alt) 1 ds kondenseret mælk 1/2 liter piskefløde
Instruktioner:
Start med at hakke Daim i små stykker. Hak 2 af pakkerne og gem den sidste pakke Daim til pynt ovenpå. Bland kondenseret mælk og hakkede Daim-stykker i en skål.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Kom flødeskum i skålen med den kondenserede mælk og hakkede Daim. Rør blandingen sammen. Fordel is-blandingen i en form. Hak de sidste Daim og fordel henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i 🍦
OPSKRIFT: DAIM IS 😱😍🍨 3 ingredienser, maks 15 minutters arbejdstid og ingen ismaskine – det er så nemt at lave sin egen Daim is 🥰👏 Og så smager det skønt! Opskriften får du her, og du kan også finde den på Cakewoman.dk 🍨🍨
🍦 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🍦
Ingredienser:
3 pk Daim med 2 styk i hver (168 g Daim i alt) 1 ds kondenseret mælk 1/2 liter piskefløde
Instruktioner:
Start med at hakke Daim i små stykker. Hak 2 af pakkerne og gem den sidste pakke Daim til pynt ovenpå. Bland kondenseret mælk og hakkede Daim-stykker i en skål.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Kom flødeskum i skålen med den kondenserede mælk og hakkede Daim. Rør blandingen sammen. Fordel is-blandingen i en form. Hak de sidste Daim og fordel henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i 🍦
KÆMPE COOKIEKAGE MED OREO & SMARTIES 🎨🍪 En supernem og lækker cookiekage fyldt med Oreo og toppet med Smarties. Blød indeni og sprød udenpå 🤤 Og med sit farverige look er den perfekt til en børnefødselsdag eller en anden festlig begivenhed 🥳
🎉 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🎉
INGREDIENSER:
110 g sukker 130 g brun farin 140 g blødt smør 1 tsk vaniljesukker 1 æg 250 g hvedemel 1 tsk bagepulver 1/2 rulle Oreo (ca. 80 gram) 1/2 pk Smarties (ca. 65 gram)
SÅDAN GØR DU:
Kom sukker, brun farin, smør og vaniljesukker i en skål og pisk godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen. Kom hvedemel og bagepulver i og rør/ælt dejen godt sammen. Hak Oreos i mindre stykker, og tilsæt i dejen. Rør rundt. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft. Put bagepapir i en form – cirka 23-24 cm i diameter. Fordel dejen i et jævnt lag i formen. Bag kagen i 18-20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Når kagen har fået lov til at stå og køle af, vil cookiedejen blive sprød og lækker.
Når kagen er kommet ud af ovnen og stadig er varm, fordeles Smarties udover. Lad kagen køle af, inden den serveres. Kagen kan godt bages i forvejen. I så fald anbefaler jeg at dække kagen rigtig godt til, og lade den stå tildækket på køkkenbordet til serveringstidspunktet 😍
KÆMPE COOKIEKAGE MED OREO & SMARTIES 🎨🍪 En supernem og lækker cookiekage fyldt med Oreo og toppet med Smarties. Blød indeni og sprød udenpå 🤤 Og med sit farverige look er den perfekt til en børnefødselsdag eller en anden festlig begivenhed 🥳
🎉 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🎉
INGREDIENSER:
110 g sukker 130 g brun farin 140 g blødt smør 1 tsk vaniljesukker 1 æg 250 g hvedemel 1 tsk bagepulver 1/2 rulle Oreo (ca. 80 gram) 1/2 pk Smarties (ca. 65 gram)
SÅDAN GØR DU:
Kom sukker, brun farin, smør og vaniljesukker i en skål og pisk godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen. Kom hvedemel og bagepulver i og rør/ælt dejen godt sammen. Hak Oreos i mindre stykker, og tilsæt i dejen. Rør rundt. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft. Put bagepapir i en form – cirka 23-24 cm i diameter. Fordel dejen i et jævnt lag i formen. Bag kagen i 18-20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Når kagen har fået lov til at stå og køle af, vil cookiedejen blive sprød og lækker.
Når kagen er kommet ud af ovnen og stadig er varm, fordeles Smarties udover. Lad kagen køle af, inden den serveres. Kagen kan godt bages i forvejen. I så fald anbefaler jeg at dække kagen rigtig godt til, og lade den stå tildækket på køkkenbordet til serveringstidspunktet 😍
🔥 CHOKOLADEBOMBEN! 💣😱😍 Fyldig chokoladekage med Nutella Fudge ovenpå og toppe med det bedste Kinder. Det er mer’ med mer’ på, når det er allerbedst 🤤 Opskriften får du lige her! 🍫😍
🤎 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 10 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
Chokoladekage:
200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel
Nutella-Fudge:
200 g mælkechokolade 50 g Nutella 200 g kondenseret mælk fra dåse (ca. 1/2 dåse)
Pynt:
200 g Blandet Kinder-chokolade eksempelvis Kinder Bueno, Kinder Schokobons og Kinder Maxi
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt og rør til sidst melet i. Hæld dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Husk – den må godt føles lidt til den bløde side. Lad den efterfølgende køle af, mens Nutella-fudgen laves.
Nutella-fudge: Kom mælkechokoladen i en skål og smelt til en ensartet masse over vandbad. Tag af varmen, tilsæt Nutella og rør rundt. Tilsæt kondenseret mælk og rør blandingen sammen. Fordel Nutella-Fudgen over kagen, og lad fudgen køle af i et par minutter, før den pyntes med Kinder-chokolade. Sæt herefter kagen på køl i en times tid, til fudgen har sat sig. Herefter er kagen klar til servering.
🤎 Kagen kan sagtens bages dagen før servering. Jeg lader kagen stå tildækket på køkkenbordet, hvis jeg bager den i god tid 🤎
🔥 CHOKOLADEBOMBEN! 💣😱😍 Fyldig chokoladekage med Nutella Fudge ovenpå og toppe med det bedste Kinder. Det er mer’ med mer’ på, når det er allerbedst 🤤 Opskriften får du lige her! 🍫😍
🤎 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 10 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
Chokoladekage:
200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel
Nutella-Fudge:
200 g mælkechokolade 50 g Nutella 200 g kondenseret mælk fra dåse (ca. 1/2 dåse)
Pynt:
200 g Blandet Kinder-chokolade eksempelvis Kinder Bueno, Kinder Schokobons og Kinder Maxi
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt og rør til sidst melet i. Hæld dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Husk – den må godt føles lidt til den bløde side. Lad den efterfølgende køle af, mens Nutella-fudgen laves.
Nutella-fudge: Kom mælkechokoladen i en skål og smelt til en ensartet masse over vandbad. Tag af varmen, tilsæt Nutella og rør rundt. Tilsæt kondenseret mælk og rør blandingen sammen. Fordel Nutella-Fudgen over kagen, og lad fudgen køle af i et par minutter, før den pyntes med Kinder-chokolade. Sæt herefter kagen på køl i en times tid, til fudgen har sat sig. Herefter er kagen klar til servering.
🤎 Kagen kan sagtens bages dagen før servering. Jeg lader kagen stå tildækket på køkkenbordet, hvis jeg bager den i god tid 🤎
🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍
🍫 OPSKRIFT – 12 STYKKER 🍫
Ingredienser: 200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel 1 rulle Oreo 50 g mælkechokolade-knapper
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.
Kom dejen i en bradepande (ca. 20×25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk – den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌
Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋
🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍
🍫 OPSKRIFT – 12 STYKKER 🍫
Ingredienser: 200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel 1 rulle Oreo 50 g mælkechokolade-knapper
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.
Kom dejen i en bradepande (ca. 20×25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk – den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌
Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋
🍎 ÆBLEKAGE MED FÅ INGREDIENSER 🥧 En supernem æblekage, der kræver få ingredienser og smager fantastisk 👏 Opskriften får du herunder, så husk at gemme reelen ☺️
🍎 OPSKRIFT – ÆBLEKAGE 6-8 PERSONER 🍎
INGREDIENSER:
2 store æbler 200 g revet marcipan 100 g sukker 50 g hakkede mandler 2 tsk kanel
1 rulle butterdej 1 spsk flormelis
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Riv æblerne og kom i en skål med revet marcipan, sukker, hakkede mandler og kanel. Rør/pres fyldet godt sammen.
Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i et jævnt lag i en cirkel på midten af dejen. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ca. 1/3 ind over fyldet. Se reelen – så giver det mening 😊
Bag herefter i ovnen i ca. 20 minutter, til kagen er gylden, og butterdejen er sprød 😍 Lad kagen køle af, drys med flormelis – så er kagen klar til servering 🥧 Server gerne med cremefraiche til – det synes jeg fungerer 👌
🍎 ÆBLEKAGE MED FÅ INGREDIENSER 🥧 En supernem æblekage, der kræver få ingredienser og smager fantastisk 👏 Opskriften får du herunder, så husk at gemme reelen ☺️
🍎 OPSKRIFT – ÆBLEKAGE 6-8 PERSONER 🍎
INGREDIENSER:
2 store æbler 200 g revet marcipan 100 g sukker 50 g hakkede mandler 2 tsk kanel
1 rulle butterdej 1 spsk flormelis
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Riv æblerne og kom i en skål med revet marcipan, sukker, hakkede mandler og kanel. Rør/pres fyldet godt sammen.
Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i et jævnt lag i en cirkel på midten af dejen. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ca. 1/3 ind over fyldet. Se reelen – så giver det mening 😊
Bag herefter i ovnen i ca. 20 minutter, til kagen er gylden, og butterdejen er sprød 😍 Lad kagen køle af, drys med flormelis – så er kagen klar til servering 🥧 Server gerne med cremefraiche til – det synes jeg fungerer 👌
Jeg har hørt at laktosefri flødeskum kan falde sammen. Er det sandt? Ville være rigtig ked af det skete, da det er første gang jeg skal lave denne laktosefri udgave til jul 🎅🏻
Det skal jeg ikke kunne sige. Om der er noget i sammensætningen, der gør det mere sandsynligt, at det vil være sammen.
Min erfaring er dog, at det ikke sker. Vi har i min familie i mange år kørt med den laktosefri version, da et familiemedlem ikke tåler laktose. Og jeg synes resultatet bliver rigtig godt. Jeg har i hvert fald ikke oplevet at flødeskummet er sjasket sammen.
Jeg har hørt at laktosefri flødeskum kan falde sammen. Er det sandt? Ville være rigtig ked af det skete, da det er første gang jeg skal lave denne laktosefri udgave til jul 🎅🏻
Hej Helen 🙂
Det skal jeg ikke kunne sige. Om der er noget i sammensætningen, der gør det mere sandsynligt, at det vil være sammen.
Min erfaring er dog, at det ikke sker. Vi har i min familie i mange år kørt med den laktosefri version, da et familiemedlem ikke tåler laktose. Og jeg synes resultatet bliver rigtig godt. Jeg har i hvert fald ikke oplevet at flødeskummet er sjasket sammen.
Mvh Julie