laktosefri risalamande

Laktosefri risalamande

Spring til opskrift

Dette er en ægte juleklassiker: Risalamande! Her er det en laktosefri risalamande, men det gør ikke desserten dårligere. Det er en juledessert, som lander på bordet den 24. december i rigtig mange hjem – forståeligt nok 🙂

Det er nemlig både en nem og lækker dessert, og så kræver den heller ikke mange ingredienser. I denne udgave er sødmælken og fløden skiftet ud med laktosefrie alternative, som gør, at det bliver en laktosefri version. Har du ikke behov for en laktosefri risalamande, så kan du selvfølgelig bruge almindelig sødmælk og fløde.

Risalamande dagen før

Selve risengrøden kan sagtens laves dagen i forvejen. Men det er vigtigt, at grøden bliver kølet ned hurtigt. Hvis risengrøden står for længe på bordet og lumrer, så kan der udvikles rigtig mange bakterier. Mit bedste tip er at komme den færdige grød over i en skål og så på køl hurtigst muligt. Grøden blandes først sammen med flødeskummet på dagen, hvor desserten skal serveres.

Hold igen med flødeskummet

Det er en smagssag, hvordan man bedst kan lide konsistensen på sin risalamande. Jeg kan godt lide en blød version, hvor der stadigvæk er en fasthed fra selve grøden. Men er du til en meget mere fast udgave, så hold igen med flødeskummet.

Er du til opskrifter uden gluten og laktose? Så kan du finde mange flere lige her!

2 Comments

  1. Jeg har hørt at laktosefri flødeskum kan falde sammen. Er det sandt? Ville være rigtig ked af det skete, da det er første gang jeg skal lave denne laktosefri udgave til jul 🎅🏻

    • Hej Helen 🙂

      Det skal jeg ikke kunne sige. Om der er noget i sammensætningen, der gør det mere sandsynligt, at det vil være sammen.

      Min erfaring er dog, at det ikke sker. Vi har i min familie i mange år kørt med den laktosefri version, da et familiemedlem ikke tåler laktose. Og jeg synes resultatet bliver rigtig godt. Jeg har i hvert fald ikke oplevet at flødeskummet er sjasket sammen.

      Mvh Julie

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*