En laktose og glutenfri gulerodskage med frosting er en rigtig nem og lækker efterårskage, både i smagen og i udseende. Selvom efteråret ofte er lig med regn og slud, så synes jeg, at årstiden kan noget. Det er en rigtig hyggelig årstid, hvor kagebagning passer perfekt til.
Gulerodskage uden laktose og gluten
Det sker ret ofte, at jeg forsøger at bage uden laktose og gluten, da min bror ikke tåler det. Den her kage er afgjort en af de bedste, jeg har kastet mig over! Den er, i min optik, absolut ligeså skøn som en almindelig gulerodskage.
Jeg kommer også revet æble i kagen, og det synes jeg fungerer rigtig godt sammen med gulerod og kanel, og den søde frosting på toppen sætter prikken over i.
Så har du lyst til at bage uden gluten og laktose, så synes jeg, du skal kaste dig ud i den her nemme og lækre gulerodskage.
Kager der kan bages dagen før
Hvis du har brug for en kage, der kan bages dagen før, den skal serveres, så er denne gulerodskage også god. Den er rigelig svampet, og den kan sagtens bages en dag i forvejen.
Jeg anbefaler at lade den stå tildækket (uden frosting) på køkkenbordet, til næste dag. På selve serveringsdagen laves frostingen og kommes på kagen.
Laktose og glutenfri gulerodskage med frosting
Ingredienser
- Kage:
- 3 æg
- 200 gram brun farin
- 1 dl smagsneutral olie – eksempelvis solsikkeolie
- 200 gram revet gulerod ca. 3 stk
- 150 gram revet æble ca. 2 stk
- 150 gram glutenfri havremel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk kanel
- Frosting:
- 150 gram laktosefri smør
- 300 gram flormelis
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk æg, brun farin og olie sammen i et par minutter.
- Rør revet gulerod og æble i og rør rundt.
- Kom havremel, bagepulver, vaniljesukker og kanel i blandingen og rør godt rundt.
- Kom dejen i en springform (ca. 24 cm), der er beklædt med bagepapir.
- Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter, til kagen er gennembagt.
- Lad kagen køle af.
- Frosting: Start med at piske smørret og kom flormelis i lidt ad gangen. Pisk det godt sammen til det får en frosting-konsistens. Det tager lidt tid før det samle sammen, og på et tidspunkt ligner det revet ost, men efter nok piskning vil det samle sig til en frosting.
- Fordel på den afkølede kage. Så er kagen klar til servering.
Hvis du ikke har noget problem med gluten og laktose, og har lyst til at bage gulerodskagen i en almindelig version, så kan du sagtens det. I stedet for havremel bruger du hvedemel. Den laktosefrie smør skifter du ud med almindelig smør.
Hej kan man undlade æbler😊
Hej Sophia 🙂
Det kan du godt. Så vil jeg anbefale at komme lidt ekstra gulerod i. Ca. 100 gram.
Håber du synes om den.
De bedste hilsner,
Julie 🙂
Mange tak🙏🏼
Virkelig god opskrift. Har lavet den flere gange til veninde med gluten intolerance.
Hej Sannie 🙂
Det er virkelig pænt af dig at skrive. Mange tak skal du ha’ 🙂
Mvh Julie
Tænker du at kagen bliver lige så lækker og svampet hvis man fryser den ned?
Hej Laura
Det vil jeg mene 🙂 Dog vil jeg ikke fryse den med frosting ovenpå.
Mvh Julie
Kan man bare bruge almindelig mel istedet for glutenfri havremel ?
Hej Rikke
Ja, du kan sagtens bruge alm hvedemel i stedet for 🙂
Mvh
Hej, er der en laktosefri smør du vil anbefale? Og tror du man kan komme en laktosefri smøreost i frostingen, for at få den der fornemmelse af ostecreme?
Hej Sigrid
Jeg plejer for det meste at bruge den fra Arla: https://www.arla.dk/produkter/arla-laktosefri/smor-82pct-250g-102029/
Og du kan sagtens lave en frosting baseret på en flødeost. Så vil jeg bruge 150 gram flødeost naturel og 150 g flormelis. Piske godt sammmen. Og så fordele på den afkølede kage.
Mvh