Glutenfri gulerodskage

Laktose og glutenfri gulerodskage

En laktose og glutenfri gulerodskage med frosting er en rigtig nem og lækker efterårskage, både i smagen og i udseende. Selvom efteråret ofte er lig med regn og slud, så synes jeg, at årstiden kan noget. Det er en rigtig hyggelig årstid, hvor kagebagning passer perfekt til.

Gulerodskage uden laktose og gluten

Det sker ret ofte, at jeg forsøger at bage uden laktose og gluten, da min bror ikke tåler det. Den her kage er afgjort en af de bedste, jeg har kastet mig over! Den er, i min optik, absolut ligeså skøn som en almindelig gulerodskage.

Jeg kommer også revet æble i kagen, og det synes jeg fungerer rigtig godt sammen med gulerod og kanel, og den søde frosting på toppen sætter prikken over i.

Så har du lyst til at bage uden gluten og laktose, så synes jeg, du skal kaste dig ud i den her nemme og lækre gulerodskage.

Kager der kan bages dagen før

Hvis du har brug for en kage, der kan bages dagen før, den skal serveres, så er denne gulerodskage også god. Den er rigelig svampet, og den kan sagtens bages en dag i forvejen.

Jeg anbefaler at lade den stå tildækket (uden frosting) på køkkenbordet, til næste dag. På selve serveringsdagen laves frostingen og kommes på kagen.

Gulerodskage

Laktose og glutenfri gulerodskage med frosting

Antal 10

Ingredienser
  

  • Kage:
  • 3 æg
  • 200 gram brun farin
  • 1 dl smagsneutral olie – eksempelvis solsikkeolie
  • 200 gram revet gulerod ca. 3 stk
  • 150 gram revet æble ca. 2 stk
  • 150 gram glutenfri havremel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kanel
  • Frosting:
  • 150 gram laktosefri smør
  • 300 gram flormelis

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pisk æg, brun farin og olie sammen i et par minutter.
  • Rør revet gulerod og æble i og rør rundt.
  • Kom havremel, bagepulver, vaniljesukker og kanel i blandingen og rør godt rundt.
  • Kom dejen i en springform (ca. 24 cm), der er beklædt med bagepapir.
  • Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter, til kagen er gennembagt.
  • Lad kagen køle af.
  • Frosting: Start med at piske smørret og kom flormelis i lidt ad gangen. Pisk det godt sammen til det får en frosting-konsistens. Det tager lidt tid før det samle sammen, og på et tidspunkt ligner det revet ost, men efter nok piskning vil det samle sig til en frosting.
  • Fordel på den afkølede kage. Så er kagen klar til servering.
Laktose og glutenfri gulerodskage | Cakewoman.dk

Hvis du ikke har noget problem med gluten og laktose, og har lyst til at bage gulerodskagen i en almindelig version, så kan du sagtens det. I stedet for havremel bruger du hvedemel. Den laktosefrie smør skifter du ud med almindelig smør.

Lyst til at bage uden gluten og laktose? Så skal du prøve min lækre gluten- og laktosefri citronmåne!

11 kommentarer

  1. Avatar af Sophia

    Hej kan man undlade æbler😊

  2. Avatar af Sannie

    Virkelig god opskrift. Har lavet den flere gange til veninde med gluten intolerance.

  3. Avatar af Laura

    Tænker du at kagen bliver lige så lækker og svampet hvis man fryser den ned?

  4. Avatar af Rikke

    Kan man bare bruge almindelig mel istedet for glutenfri havremel ?

  5. Avatar af Sigrid

    Hej, er der en laktosefri smør du vil anbefale? Og tror du man kan komme en laktosefri smøreost i frostingen, for at få den der fornemmelse af ostecreme?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*