Glutenfri bananbrød

Laktose og glutenfrit bananbrød med chokolade

Spring til opskrift

Laktose og glutenfrit bananbrød med chokolade er lidt en hybrid mellem en kage og et brød. Der er ikke tilsat noget sukker, men jeg har valgt at tilsætte chokolade (laktosefri). Det gør, at brødet minder om en banankage, uden at være helt så sødt.

Bag uden gluten

Da jeg i første omgang kastede mig over dette glutenfrit bananbrød, anvendte jeg boghvedemel. Det kan også sagtens fungere, men efter at have prøvet med lidt forskellige andre meltyper, så synes jeg, at denne glutenfri havremel tager førstepladsen. Det giver et rigtig dejligt bananbrød: Svampet, sødt og lækkert. Det bliver kun bedre af at spises lunt med smør (evt. laktosefrit) på. Så har du lyst til at kaste dig over bagning uden gluten og laktose, så er et glutenfrit bananbrød uden laktose et godt sted at starte.

Kom det i fryseren

Hvis ikke du kan spise et helt brød af en omgang, så kan du også skære brødet ud i skiver og fryse skiverne. Så kan du tage en skive eller to op, når lysten til noget sødt kommer. Det skal bare lige tø lidt op og så ristes på en brødrister. Så er det super lækkert igen. Velbekomme!

Hvis du vil bage uden gluten og laktose, så skal du prøve min lækre, svampede citronmåne.

glutenfri bananbrød

Følg med på Instagram

3 kommentarer

 1. Pingback: Inspiration til glutenfrit bananbrød med chokolade - Christine Heller

 2. Kære Christine.
  På trods af, at jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, var brødet efter 45 min i ovnen stadig fuldstændig ubagt indeni.
  Øv.. hvordan tænker du, at det kan gå til?
  Mvh. Cecilie

  • Hej Cecilie

   Jeg hedder Julie – ikke Christine 🙂

   Øv med brødet, det er jeg ked af at høre. Jeg skal ærligt ikke kunne sige, hvorfor det var råt indeni. Ovne bager forskelligt. Og bagetider kan varierer. Det er mit bedste svar. Jeg oplever, at hvis jeg bager brødet i en rugbrødsform i nævnte bagetid, så bliver resultatet godt.

   Mvh Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*