Glutenfri bananbrød

Laktose og glutenfrit bananbrød med chokolade

Laktose og glutenfrit bananbrød med chokolade er lidt en hybrid mellem en kage og et brød. Der er ikke tilsat noget sukker, men jeg har valgt at tilsætte chokolade (laktosefri). Det gør, at brødet minder om en banankage, uden at være helt så sødt.

Bag uden gluten

Da jeg i første omgang kastede mig over dette glutenfrit bananbrød, anvendte jeg boghvedemel. Det kan også sagtens fungere, men efter at have prøvet med lidt forskellige andre meltyper, så synes jeg, at denne glutenfri havremel tager førstepladsen. Det giver et rigtig dejligt bananbrød: Svampet, sødt og lækkert. Det bliver kun bedre af at spises lunt med smør (evt. laktosefrit) på. Så har du lyst til at kaste dig over bagning uden gluten og laktose, så er et glutenfrit bananbrød uden laktose et godt sted at starte.

Laktose og glutenfrit bananbrød med chokolade | Cakewoman.dk

Glutenfri bananbrød

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 4 modne bananer
  • 1,5 dl laktosefri mælk
  • 120 gram glutenfri havremel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 50 gram laktosefri hakket mælkechokolade (kan bl.a. købes i Rema 1000)

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Mos bananer (undtagen en, som lægges til side), hak chokolade og rør alle ingredienserne godt sammen (husk minus en af bananerne).
  • Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
  • Bag brødet i ca. 10 minutter. Tag brødet ud af ovnen. Halver den sidste banan og læg den oven på brødet. Hvis du putter den halverede banan på fra starten af, vil den synke helt ned i dejen. Sæt brødet tilbage i ovnen og bag videre i ca. 35 minutter.
  • Når brødet er færdigbagt tages det ud af ovnen og ud af formen, og så skal det køle af på en rist.

Kom det i fryseren

Hvis ikke du kan spise et helt brød af en omgang, så kan du også skære brødet ud i skiver og fryse skiverne. Så kan du tage en skive eller to op, når lysten til noget sødt kommer. Det skal bare lige tø lidt op og så ristes på en brødrister. Så er det super lækkert igen. Velbekomme!

Hvis du vil bage uden gluten og laktose, så skal du prøve min lækre, svampede citronmåne.

glutenfri bananbrød

Følg med på Instagram

🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍

🍫 OPSKRIFT - 12 STYKKER 🍫

Ingredienser:
200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao 
3 æg
150 g hvedemel
1 rulle Oreo
50 g mælkechokolade-knapper

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.

Kom dejen i en bradepande (ca. 20x25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk - den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌

Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋 

#chokoladekage #brownie #browniemedoreo #kollegakage #aarhus #lækkerier #kageinspiration #kage #dessertinspiration #kage

🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍

🍫 OPSKRIFT – 12 STYKKER 🍫

Ingredienser:
200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
3 æg
150 g hvedemel
1 rulle Oreo
50 g mælkechokolade-knapper

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.

Kom dejen i en bradepande (ca. 20×25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk – den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌

Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋

#chokoladekage #brownie #browniemedoreo #kollegakage #aarhus #lækkerier #kageinspiration #kage #dessertinspiration #kage

🍎 ÆBLEKAGE MED FÅ INGREDIENSER 🥧 En supernem æblekage, der kræver få ingredienser og smager fantastisk 👏 Opskriften får du herunder, så husk at gemme reelen ☺️

🍎 OPSKRIFT - ÆBLEKAGE 6-8 PERSONER 🍎

INGREDIENSER:

2 store æbler 
200 g revet marcipan
100 g sukker
50 g hakkede mandler
2 tsk kanel 

1 rulle butterdej
1 spsk flormelis

SÅDAN GØR DU:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Riv æblerne og kom i en skål med revet marcipan, sukker, hakkede mandler og kanel. Rør/pres fyldet godt sammen. 

Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i et jævnt lag i en cirkel på midten af dejen. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ca. 1/3 ind over fyldet. Se reelen - så giver det mening 😊

Bag herefter i ovnen i ca. 20 minutter, til kagen er gylden, og butterdejen er sprød 😍 Lad kagen køle af, drys med flormelis - så er kagen klar til servering 🥧 Server gerne med cremefraiche til - det synes jeg fungerer 👌

#æblekage #cakewomandk #butterdej #aarhus #nemkage #nemopskrift #efterårsdesert #efterårskage #lækkerier #sødesager #kageinspiration #dessertinspiration

🍎 ÆBLEKAGE MED FÅ INGREDIENSER 🥧 En supernem æblekage, der kræver få ingredienser og smager fantastisk 👏 Opskriften får du herunder, så husk at gemme reelen ☺️

🍎 OPSKRIFT – ÆBLEKAGE 6-8 PERSONER 🍎

INGREDIENSER:

2 store æbler
200 g revet marcipan
100 g sukker
50 g hakkede mandler
2 tsk kanel

1 rulle butterdej
1 spsk flormelis

SÅDAN GØR DU:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Riv æblerne og kom i en skål med revet marcipan, sukker, hakkede mandler og kanel. Rør/pres fyldet godt sammen.

Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i et jævnt lag i en cirkel på midten af dejen. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ca. 1/3 ind over fyldet. Se reelen – så giver det mening 😊

Bag herefter i ovnen i ca. 20 minutter, til kagen er gylden, og butterdejen er sprød 😍 Lad kagen køle af, drys med flormelis – så er kagen klar til servering 🥧 Server gerne med cremefraiche til – det synes jeg fungerer 👌

#æblekage #cakewomandk #butterdej #aarhus #nemkage #nemopskrift #efterårsdesert #efterårskage #lækkerier #sødesager #kageinspiration #dessertinspiration

DEN PERFEKTE EFTERÅRSKAGE 😍🍎 Skøn æbletærte med lækker, lækker marcipanfyld 🤤 En dejlig efterårsdessert, som passer perfekt til årstiden, der kalder på hyggelige stunder indendørs med varme drikke og hjemmebag 🤎 Denne æbletærte er gluten- og laktosefri, så alle kan nyde den ☺️ Opskriften får du lige herunder, og den er også at finde på Cakewoman.dk 🍎

🍎 OPSKRIFT - TIL CA. 6 PERSONER 🍎

Ingredienser:
 
Bund:
100 g koldt laktosefri smør
80 g flormelis
1/4 tsk salt
Ca. 180 g glutenfri havremel
2 æggeblommer
Fyld:
100 g blødt laktosefri smør
100 g marcipan
100 g rørsukker
1 æggehvide
3 æbler
50 gram mandler
Til servering:
Ca. 1 spsk flormelis til drys
Laktosefri cremefraiche

Sådan gør du:
 
Bund: Skær det kolde smør i tern. Smuldr det sammen med flormelis, salt og havremel i en skål. Hæld den smuldrede masse ud på et bord. Kom de to æggeblommer oveni og saml dejen. Evt. tilsæt mere mel, hvis dejen klistrer.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 30 min.

Imens dejen er på køl, forberedes fyldet. Skær det bløde smør og marcipan i tern og kom det i en skål. Tilsæt rørsukker. Pisk de tre ingredienser godt sammen. Tilsæt æggehviden og pisk sammen. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Skær æblerne i tern og kom i skålen. Rør fyldet sammen. Hak mandlerne i små stykker og tilsæt i skålen. Rør fyldet sammen. Så er fyldet klar, men først skal bunden forbages.

Når dejen har været på køl i 30 minutter, skal den forbages i ovnen. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Pres dejen ud i en tærteform (ca. 20 cm i diameter), så dejen dækker hele bunden og op ad kanterne. Prik dejen med en gaffel.
Forbag bunden i 10 minutter. Du kan evt. placere et stykker bagepapir ovenpå bunden og fylde bønner el. lign. ovenpå. Så undgår du, at kanterne glider ned under bagning. Når tærten har forbagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen. Har du brugt bagepapir, så fjern det nu.

Fordel fyldet ovenpå den forbagte bund. Kom tærten tilbage i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til tærten er gylden og færdigbagt.Lad kagen køle af, før den drysses med flormelis og serveres - gerne med cremefraiche 😍

#cakewomandk #æblekage #æbletærte #aarhus #glutenfrikage #glutenfri

DEN PERFEKTE EFTERÅRSKAGE 😍🍎 Skøn æbletærte med lækker, lækker marcipanfyld 🤤 En dejlig efterårsdessert, som passer perfekt til årstiden, der kalder på hyggelige stunder indendørs med varme drikke og hjemmebag 🤎 Denne æbletærte er gluten- og laktosefri, så alle kan nyde den ☺️ Opskriften får du lige herunder, og den er også at finde på Cakewoman.dk 🍎

🍎 OPSKRIFT – TIL CA. 6 PERSONER 🍎

Ingredienser:

Bund:
100 g koldt laktosefri smør
80 g flormelis
1/4 tsk salt
Ca. 180 g glutenfri havremel
2 æggeblommer
Fyld:
100 g blødt laktosefri smør
100 g marcipan
100 g rørsukker
1 æggehvide
3 æbler
50 gram mandler
Til servering:
Ca. 1 spsk flormelis til drys
Laktosefri cremefraiche

Sådan gør du:

Bund: Skær det kolde smør i tern. Smuldr det sammen med flormelis, salt og havremel i en skål. Hæld den smuldrede masse ud på et bord. Kom de to æggeblommer oveni og saml dejen. Evt. tilsæt mere mel, hvis dejen klistrer.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 30 min.

Imens dejen er på køl, forberedes fyldet. Skær det bløde smør og marcipan i tern og kom det i en skål. Tilsæt rørsukker. Pisk de tre ingredienser godt sammen. Tilsæt æggehviden og pisk sammen. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Skær æblerne i tern og kom i skålen. Rør fyldet sammen. Hak mandlerne i små stykker og tilsæt i skålen. Rør fyldet sammen. Så er fyldet klar, men først skal bunden forbages.

Når dejen har været på køl i 30 minutter, skal den forbages i ovnen. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Pres dejen ud i en tærteform (ca. 20 cm i diameter), så dejen dækker hele bunden og op ad kanterne. Prik dejen med en gaffel.
Forbag bunden i 10 minutter. Du kan evt. placere et stykker bagepapir ovenpå bunden og fylde bønner el. lign. ovenpå. Så undgår du, at kanterne glider ned under bagning. Når tærten har forbagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen. Har du brugt bagepapir, så fjern det nu.

Fordel fyldet ovenpå den forbagte bund. Kom tærten tilbage i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til tærten er gylden og færdigbagt.Lad kagen køle af, før den drysses med flormelis og serveres – gerne med cremefraiche 😍

#cakewomandk #æblekage #æbletærte #aarhus #glutenfrikage #glutenfri

SVAMPET CHOKOLADEKAGE I BRADEPANDE 😍😱 En af de slags kager, det bare hitter! 👏 Supernem at bage 🤝 Holder sig svampet i flere dage, så den kan bages dagen i forvejen #kollegakage 🤩 Og så smager den også skønt 😍 Opskriften er liger herunder, så husk at gemme opslaget 📋 Den kan også findes på min side Cakewoman.dk 💛

🤎 OPSKRIFT - KAGE TIL CA. 15 STYKKER 🤎

Ingredienser:
 
Kage:
3 dl kærnemælk
1 dl smagsneutral olie
2 æg
250 g hvedemel
300 g sukker
80 g kakao
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
0,5 dl friskbrygget kaffe – evt. 0 5 dl kogende vand

Glasur:
200 g mælkechokolade
1 dl piskefløde

Sådan gør du:
 
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen.
Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den pyntes med glasur.

Glasur: Hak chokoladen meget fint og kom i en skål.
Kom fløde i en gryde og kog op. Når fløden rammer kogepunktet, tages gryden af varmen, og fløden hældes over den hakkede chokolade. Lad det stå i et minut. Herefter røres glasuren sammen, til en glat og ensartet glasur. Brug en dejskraber, så er det nemmere at få rørt glasuren sammen. Fordel glasuren over den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig. Evt. kan kagen sættes på køl, så sætter glasuren sig hurtigere. Efter en times tid kan kagen serveres. Skal kagen først serveres senere eller dagen efter, anbefaler jeg at lade den stå tildækket på køkkenbordet ❤️

#chokoladekage #bradepandekage #bagning #svampet #mælkechokolade #svampetchokoladekage #svampetchokoladekageibradepande #cakewomandk #aarhus #sødesager #kollegakage #lækkerier #fødselsdagskage #chokoladekage #nemkage #kageinspiration #kage

SVAMPET CHOKOLADEKAGE I BRADEPANDE 😍😱 En af de slags kager, det bare hitter! 👏 Supernem at bage 🤝 Holder sig svampet i flere dage, så den kan bages dagen i forvejen #kollegakage 🤩 Og så smager den også skønt 😍 Opskriften er liger herunder, så husk at gemme opslaget 📋 Den kan også findes på min side Cakewoman.dk 💛

🤎 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 15 STYKKER 🤎

Ingredienser:

Kage:
3 dl kærnemælk
1 dl smagsneutral olie
2 æg
250 g hvedemel
300 g sukker
80 g kakao
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
0,5 dl friskbrygget kaffe – evt. 0 5 dl kogende vand

Glasur:
200 g mælkechokolade
1 dl piskefløde

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen.
Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den pyntes med glasur.

Glasur: Hak chokoladen meget fint og kom i en skål.
Kom fløde i en gryde og kog op. Når fløden rammer kogepunktet, tages gryden af varmen, og fløden hældes over den hakkede chokolade. Lad det stå i et minut. Herefter røres glasuren sammen, til en glat og ensartet glasur. Brug en dejskraber, så er det nemmere at få rørt glasuren sammen. Fordel glasuren over den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig. Evt. kan kagen sættes på køl, så sætter glasuren sig hurtigere. Efter en times tid kan kagen serveres. Skal kagen først serveres senere eller dagen efter, anbefaler jeg at lade den stå tildækket på køkkenbordet ❤️

#chokoladekage #bradepandekage #bagning #svampet #mælkechokolade #svampetchokoladekage #svampetchokoladekageibradepande #cakewomandk #aarhus #sødesager #kollegakage #lækkerier #fødselsdagskage #chokoladekage #nemkage #kageinspiration #kage

DEN BEDSTE NO BAKE-KAGE 😍😱 Det her er en af mine personlige favoritter, når det kommer til kager, der ikke skal en tur i ovnen 🤩 Den er fyldt med gode ting! Og opskriften får du lige herunder 💛

🍌 OPSKRIFT - KAGE TIL CA. 8 PERSONER 🍌

Ingredienser:

100 gram smør
2 ruller Oreos (ca. 300 gram)
1 ds Dulce de leche (karamel) (397 gram) fra @toersleffs - anden færdiglavet karamel kan også bruges. Jeg synes bare denne fungerer rigtig godt dertil 🤎
2-3 bananer
2 dl piskefløde
2 spsk Nutella
100 gram mælkechokolade

Instruktioner:

Bunden: Knus Oreos (hele kiksen skal bruges, så du behøver ikke fjerne det hvide fyld indeni) i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Pres massen ud i en tærteform og op af kanterne (ca. 24 cm). En tærteform med løs bund er rigtig god til formålet, men en almindelig tærteform kan også sagtens bruges. Sæt bunden på køl i en times tid, så den sætter sig.

Efterfølgende tages bunden ud af køleskabet. Bruger du en tærteform med løs bund, så skal kanten fjernes nu. Gør det med forsigtig hånd, da tærtens kiksekant kan være en anelse porøs.

Herefter fordeles Dulce de leche, karamellen, over bunden. Skær bananerne i skiver og fordel over karamellen. Kom piskefløde og Nutella i en skål og pisk til flødeskum. Fordel flødeskum over. Hak chokoladen i mindre stykker og kom over – så er kagen klar til servering. Kagen kan også sagtens sættes tilbage i køleskabet og serveres senere. Vil du lave kagen dagen i forvejen, vil jeg anbefale at lave bunden samt fordele karamel henover dagen før. Bananer, Nutella-flødeskum og hakket chokolade vil jeg komme på på selve serveringsdagen 💛

#Oreos #karamel #bananer #nutellaflødeskum #chokolade #cakewomandk #nobake #banoffeepie #banankage #aarhus #nemkage #kageinspiration #dessertinspiration #dulcedeleche #nobakedessert

DEN BEDSTE NO BAKE-KAGE 😍😱 Det her er en af mine personlige favoritter, når det kommer til kager, der ikke skal en tur i ovnen 🤩 Den er fyldt med gode ting! Og opskriften får du lige herunder 💛

🍌 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 8 PERSONER 🍌

Ingredienser:

100 gram smør
2 ruller Oreos (ca. 300 gram)
1 ds Dulce de leche (karamel) (397 gram) fra @toersleffs – anden færdiglavet karamel kan også bruges. Jeg synes bare denne fungerer rigtig godt dertil 🤎
2-3 bananer
2 dl piskefløde
2 spsk Nutella
100 gram mælkechokolade

Instruktioner:

Bunden: Knus Oreos (hele kiksen skal bruges, så du behøver ikke fjerne det hvide fyld indeni) i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Pres massen ud i en tærteform og op af kanterne (ca. 24 cm). En tærteform med løs bund er rigtig god til formålet, men en almindelig tærteform kan også sagtens bruges. Sæt bunden på køl i en times tid, så den sætter sig.

Efterfølgende tages bunden ud af køleskabet. Bruger du en tærteform med løs bund, så skal kanten fjernes nu. Gør det med forsigtig hånd, da tærtens kiksekant kan være en anelse porøs.

Herefter fordeles Dulce de leche, karamellen, over bunden. Skær bananerne i skiver og fordel over karamellen. Kom piskefløde og Nutella i en skål og pisk til flødeskum. Fordel flødeskum over. Hak chokoladen i mindre stykker og kom over – så er kagen klar til servering. Kagen kan også sagtens sættes tilbage i køleskabet og serveres senere. Vil du lave kagen dagen i forvejen, vil jeg anbefale at lave bunden samt fordele karamel henover dagen før. Bananer, Nutella-flødeskum og hakket chokolade vil jeg komme på på selve serveringsdagen 💛

#Oreos #karamel #bananer #nutellaflødeskum #chokolade #cakewomandk #nobake #banoffeepie #banankage #aarhus #nemkage #kageinspiration #dessertinspiration #dulcedeleche #nobakedessert

GUIDE: FLOTTE FØDSELSDAGSBOLLER 😍🇩🇰 I videoen viser jeg dig, hvordan jeg gør, når jeg skal lave blanke, flotte fødselsdagsboller 🤎 Hele opskriften får du også lige herunder, så husk at gemme ☺️

🇩🇰 OPSKRIFT - CA. 15 STYK 🇩🇰

Ingredienser:

100 gram smør
50 gram gær
2 dl sødmælk
1 æg, sammenpisket
50 gram sukker
1 tsk kardemomme
Cirka 500 gram hvedemel

Til pensling: 1 æg

Instruktioner:

Smelt smørret og lad det køle af.
Lun mælken til den er fingervarm, opløs gæren heri.
Tilsæt afkølet, smeltet smør, sammenpisket æg, sukker, kardemomme og rør godt rundt.
Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er ensartet og smidig, Har du en røremaskine til rådighed, så brug den. Ellers kan det også gøres med håndkraft. Kom dejen tilbage i en skål, kom et viskestykke henover og sæt til hævning på køkkenbordet i en times tid.

Herefter slåes dejen sammen og formes til boller (jeg får cirka 15-16 boller ud af én portion) og sættes på bagepapir på en bageplade. Læg et viskestykke henover bollerne og lad dem hæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 10-12 minutter på midterste rille i ovnen. Lad bollerne køle af på en rist, før de serveres ❤️

#fødselsdagsboller #fødselsdagsfest #fødselsdag #cakewomandk #bagværk #boller #aarhus #lækkerier #bamseboller #blødeboller

GUIDE: FLOTTE FØDSELSDAGSBOLLER 😍🇩🇰 I videoen viser jeg dig, hvordan jeg gør, når jeg skal lave blanke, flotte fødselsdagsboller 🤎 Hele opskriften får du også lige herunder, så husk at gemme ☺️

🇩🇰 OPSKRIFT – CA. 15 STYK 🇩🇰

Ingredienser:

100 gram smør
50 gram gær
2 dl sødmælk
1 æg, sammenpisket
50 gram sukker
1 tsk kardemomme
Cirka 500 gram hvedemel

Til pensling: 1 æg

Instruktioner:

Smelt smørret og lad det køle af.
Lun mælken til den er fingervarm, opløs gæren heri.
Tilsæt afkølet, smeltet smør, sammenpisket æg, sukker, kardemomme og rør godt rundt.
Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er ensartet og smidig, Har du en røremaskine til rådighed, så brug den. Ellers kan det også gøres med håndkraft. Kom dejen tilbage i en skål, kom et viskestykke henover og sæt til hævning på køkkenbordet i en times tid.

Herefter slåes dejen sammen og formes til boller (jeg får cirka 15-16 boller ud af én portion) og sættes på bagepapir på en bageplade. Læg et viskestykke henover bollerne og lad dem hæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 10-12 minutter på midterste rille i ovnen. Lad bollerne køle af på en rist, før de serveres ❤️

#fødselsdagsboller #fødselsdagsfest #fødselsdag #cakewomandk #bagværk #boller #aarhus #lækkerier #bamseboller #blødeboller

KOLDHÆVET SNEGLEKAGE 😍😱 Denne skønne sneglekage fyldt med chokolade og marcipan forberedes aftenen inden og bages dagen efter, så der er lækre, friskbagte snegle til morgen- eller brunchbordet i weekenden ❤️☕️ Opskriften får du lige herunder - og den er også på Cakewoman.dk 💻

🤎 OPSKRIFT - 1 SNEGLEKAGE, CA. 15 STYK 🤎

Ingredienser:

60 gram smør
1/2 pk gær
1 dl sødmælk eller letmælk
1 æg
40 gram sukker
1/2 tsk salt
Ca. 300-350 gram hvedemel

Chokoladeremonce:
100 gram hakket mælkechokolade
150 gram revet marcipan
100 gram blødt smør i tern
100 gram brun farin

Glasur:
Chokoladeglasur af flormelis, kakao og vand

Instruktioner:

Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Lun mælken i en gryde eller i en skål i mikroovn, til det er fingervarmt. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt smeltet smør, æg og sukker, og rør rundt. Bland salt og mel i en skål og rør det i blandingen lidt ad gangen. Rør rundt og ælt dejen, til den er glat og smidig, ca. 5 minutter. Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet under et viskestykke i en time.

Chokoladeremonce: Mens dejen hæver laves chokoladeremoncen. Kom alle ingredienser i en skål og rør/ælt dem godt sammen. Brug gerne bagsiden af en grydeske eller en gaffel til at få chokoladeremoncen rørt rigtig godt sammen.

Når dejen har hævet, slåes den ned på et meldækket bord. Tilsæt evt. lidt mere mel, så dejen ikke hænger fast.
Rul dejen ud i et rektangel på 30×40 cm.Fordel chokoladeremoncen på dejen. Rul dejen sammen til en pølse og skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Brug evt. et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. 

Læg sneglene med lidt afstand i en bradepange (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Tryk dem en anelse flade. Kom kagen på køl.

Næste dag: Tag kagen ud af køleskabet og lad den står på køkkenbordet, mens ovnen varmes op til 225 grader alm. ovn. Bag kagen i midten af ovnen i 13-15 minutter.
Lad kagen køle af. Rør en glasur af flormelis, kakao og vand og pynt den afkølede kage. Så er kagen klar til servering 🤎

#cakewomandk #brunchinspiration #morgenbord #kanelsnegle #kanelsneglekage #kageinspiration #koldhævet #morgenmad #morgenmadsinspiration #Aarhus #weekendhygge

KOLDHÆVET SNEGLEKAGE 😍😱 Denne skønne sneglekage fyldt med chokolade og marcipan forberedes aftenen inden og bages dagen efter, så der er lækre, friskbagte snegle til morgen- eller brunchbordet i weekenden ❤️☕️ Opskriften får du lige herunder – og den er også på Cakewoman.dk 💻

🤎 OPSKRIFT – 1 SNEGLEKAGE, CA. 15 STYK 🤎

Ingredienser:

60 gram smør
1/2 pk gær
1 dl sødmælk eller letmælk
1 æg
40 gram sukker
1/2 tsk salt
Ca. 300-350 gram hvedemel

Chokoladeremonce:
100 gram hakket mælkechokolade
150 gram revet marcipan
100 gram blødt smør i tern
100 gram brun farin

Glasur:
Chokoladeglasur af flormelis, kakao og vand

Instruktioner:

Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Lun mælken i en gryde eller i en skål i mikroovn, til det er fingervarmt. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt smeltet smør, æg og sukker, og rør rundt. Bland salt og mel i en skål og rør det i blandingen lidt ad gangen. Rør rundt og ælt dejen, til den er glat og smidig, ca. 5 minutter. Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet under et viskestykke i en time.

Chokoladeremonce: Mens dejen hæver laves chokoladeremoncen. Kom alle ingredienser i en skål og rør/ælt dem godt sammen. Brug gerne bagsiden af en grydeske eller en gaffel til at få chokoladeremoncen rørt rigtig godt sammen.

Når dejen har hævet, slåes den ned på et meldækket bord. Tilsæt evt. lidt mere mel, så dejen ikke hænger fast.
Rul dejen ud i et rektangel på 30×40 cm.Fordel chokoladeremoncen på dejen. Rul dejen sammen til en pølse og skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Brug evt. et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene.

Læg sneglene med lidt afstand i en bradepange (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Tryk dem en anelse flade. Kom kagen på køl.

Næste dag: Tag kagen ud af køleskabet og lad den står på køkkenbordet, mens ovnen varmes op til 225 grader alm. ovn. Bag kagen i midten af ovnen i 13-15 minutter.
Lad kagen køle af. Rør en glasur af flormelis, kakao og vand og pynt den afkølede kage. Så er kagen klar til servering 🤎

#cakewomandk #brunchinspiration #morgenbord #kanelsnegle #kanelsneglekage #kageinspiration #koldhævet #morgenmad #morgenmadsinspiration #Aarhus #weekendhygge

BROWNIE & SKILDPADDE-IS FOR 40,-😍😱 Og hvordan kan det i disse tider lade sig gøre at lave sådan en dessert til 8 personer med brownie og Skildpadde-is for 40 kroner, tænker du måske 🤗 Det kan det, fordi det er en af de slags desserter, hvor man springer over, hvor gærdet er lavest 😉

Til og med på lørdag kan du hos @rema_1000_danmark får fat i Skildpadde-is til 25,- og brownie fra @valsemollen til 15,- 🏃‍♀️💨 Og begge dele er altså geniale, når det skal være ekstra nemt og gå lidt tjept 😍

Så run, don’t walk til din lokale Rema 😀👏

#cakewomandk #brownie #budgetkage #skildpaddeis #nemkage #kageinspiration #dessertinspiration #aarhus #lækkerier #sødesager #nemdessert #kagetilmange #middagsinspiration

BROWNIE & SKILDPADDE-IS FOR 40,-😍😱 Og hvordan kan det i disse tider lade sig gøre at lave sådan en dessert til 8 personer med brownie og Skildpadde-is for 40 kroner, tænker du måske 🤗 Det kan det, fordi det er en af de slags desserter, hvor man springer over, hvor gærdet er lavest 😉

Til og med på lørdag kan du hos @rema_1000_danmark får fat i Skildpadde-is til 25,- og brownie fra @valsemollen til 15,- 🏃‍♀️💨 Og begge dele er altså geniale, når det skal være ekstra nemt og gå lidt tjept 😍

Så run, don’t walk til din lokale Rema 😀👏

#cakewomandk #brownie #budgetkage #skildpaddeis #nemkage #kageinspiration #dessertinspiration #aarhus #lækkerier #sødesager #nemdessert #kagetilmange #middagsinspiration

3 kommentarer

  1. Pingback: Inspiration til glutenfrit bananbrød med chokolade - Christine Heller

  2. Kære Christine.
    På trods af, at jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, var brødet efter 45 min i ovnen stadig fuldstændig ubagt indeni.
    Øv.. hvordan tænker du, at det kan gå til?
    Mvh. Cecilie

    • Hej Cecilie

      Jeg hedder Julie – ikke Christine 🙂

      Øv med brødet, det er jeg ked af at høre. Jeg skal ærligt ikke kunne sige, hvorfor det var råt indeni. Ovne bager forskelligt. Og bagetider kan varierer. Det er mit bedste svar. Jeg oplever, at hvis jeg bager brødet i en rugbrødsform i nævnte bagetid, så bliver resultatet godt.

      Mvh Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*