Laktose og glutenfrit bananbrød med chokolade er lidt en hybrid mellem en kage og et brød. Der er ikke tilsat noget sukker, men jeg har valgt at tilsætte chokolade (laktosefri). Det gør, at brødet minder om en banankage, uden at være helt så sødt.
Bag uden gluten
Da jeg i første omgang kastede mig over dette glutenfrit bananbrød, anvendte jeg boghvedemel. Det kan også sagtens fungere, men efter at have prøvet med lidt forskellige andre meltyper, så synes jeg, at denne glutenfri havremel tager førstepladsen. Det giver et rigtig dejligt bananbrød: Svampet, sødt og lækkert. Det bliver kun bedre af at spises lunt med smør (evt. laktosefrit) på. Så har du lyst til at kaste dig over bagning uden gluten og laktose, så er et glutenfrit bananbrød uden laktose et godt sted at starte.

Ingredienser
- 3 æg
- 4 modne bananer
- 1,5 dl laktosefri mælk
- 120 gram glutenfri havremel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk stødt kanel
- 50 gram laktosefri, hakket mælkechokolade (kan bl.a. købes i Rema 1000)
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Mos bananer (undtagen en, som lægges til side), hak chokolade og rør alle ingredienserne godt sammen (husk minus en af bananerne).
- Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
- Bag brødet i ca. 10 minutter. Tag brødet ud af ovnen. Halver den sidste banan og læg den oven på brødet. Hvis du putter den halverede banan på fra starten af, vil den synke helt ned i dejen. Sæt brødet tilbage i ovnen og bag videre i ca. 35 minutter.
- Når brødet er færdigbagt tages det ud af ovnen og ud af formen, og så skal det køle af på en rist.
Kom det i fryseren
Hvis ikke du kan spise et helt brød af en omgang, så kan du også skære brødet ud i skiver og fryse skiverne. Så kan du tage en skive eller to op, når lysten til noget sødt kommer. Det skal bare lige tø lidt op og så ristes på en brødrister. Så er det super lækkert igen. Velbekomme!
Hvis du vil bage uden gluten og laktose, så skal du prøve min lækre, svampede citronmåne.

Pingback: Inspiration til glutenfrit bananbrød med chokolade - Christine Heller