Glutenfri cookies

Gluten og laktosefri cookies

Gluten og laktosefri cookies med lys chokolade lyder umiddelbart mærkeligt. Men det kan sagtens lade sig gøre at bage cookies med chokolade, der er uden gluten og laktose. Det handler bare om at finde de rigtige ingredienser. Til de her gluten og laktosefri cookies har jeg bl.a. brugt laktosefri chokolade, havremel og laktosefri smør. Hvis du har glutenfri havregryn til rådighed, så kan du også bruge det i stedet for havremel. Så skal du blot blende havregrynene helt fint, så de får samme konsistens som mel.

Sprøde cookies uden gluten og laktose

Cookies er bedst, når de er sprøde udenpå og lidt bløde indeni, synes jeg. Og det lever de her cookies op til. I hvert fald dem, der ikke fik for lang tid i ovnen 😉 De skal kun have 10-12 minutter i ovnen, også selvom de virker en smule ubagte, når man tager dem ud. Så snart de kommer over på en rist og får lov til at køle af, så bliver de sprøde og lækre. Det er også vigtigt med mellemrum på bagepladen. Jeg bager 4-5 cookies ad gangen på en bageplade, sådan, at det ikke bliver til én stor cookie 🙂

Har du lyst til flere kager og søde sager uden gluten og laktose? Så kan du kaste dig over den her lækre citronmåne eller hvad med en skøn æbletærte?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*