Denne her lækre chokoladetærte med skumfidusfrosting og kiks er inspireret af smores. Eller s’mores, som det faktisk hedder. Hvis du googler s’mores kan Wikipedia nemlig fortælle dig, at navnet er en sammentrækning af ‘some more’. Og det må man sige passer perfekt på den her chokoladetærte 🙂
Chokoladetærte med skumfidusfrosting
S’mores er en ‘sandwich’, hvor chokolade og grillet skumfidus er placeret i midten af to kiks. I den her opskrift finder du kiksene i bunden, chokoladen er placeret ovenpå, og til slut er der en skøn skumfidus frosting på toppen. Jeg har valgt at bruge en gasbrænder, så kagen får et s’mores look og lidt lejrbålsstemning 🙂 Har du ikke en gasbrænder, så undlader du bare den del, kagen bliver skøn alligevel.
Skøn og dekorativ kage
Denne chokoladetærte med skumfidusfrosting og kiks er en skøn dessert, som også er fin og dekorativ på et kagebord. Jeg kommer frostingen i en sprøjtepose og dutter det ud på kagen. Jeg bruger denne tyl fra Wilton, som jeg synes giver et rigtig superfint look.

Ingredienser
- Bund:
- 250 gram digestive
- 120 gram smør
- Chokoladefyld:
- 200 gram mørk chokolade
- 75 gram smør
- 2 æg
- 1 æggeblommer
- 1 dl sukker
- 2 dl hvedemel
- Skumfidus-frosting
- 1 dl sukker
- 1 æggehvide
- 0,5 dl vand
- 1 tsk vaniljesukker
- 40 gram glukosesirup
Instruktioner
- Bund: Start med at smelte smørret og lad det køle lidt af.
- Smuldr kiksene i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle.
- Bland smeltet smør og knuste kiks godt sammen.
- Smør en tærteform, meget gerne med løs bund (cirka 21 cm), med smør og pres kiksemassen godt ned i bunden og op langs kanterne. Stil bunden på køl.
- Tænd herefter ovnen på 180 grader varmluft ovn og gå i gang med chokoladefyldet.
- Chokoladefyld: Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smørret i en gryde over svag varme.
- Pisk æg og sukker sammen med en elpisker i ca. 5 minutter, til det er lyst og luftigt.
- Rør den smeltede chokoladeblanding i dejen og rør rundt.
- Vend mel i og rør rundt.
- Fordel chokoladefyldet over tærtebunden, og bag den i cirka 20 minutter. Lad den efterfølgende køle helt af, før skumfidus-frostingen kommes oven på.
- Skumfidus-frosting: Start med at piske æggehviden helt stiv og stil til side.
- Kom de resterende frosting-ingredienser i en gryde og kog op. Den flydende masse skal blive cirka 110 grader. Brug evt. et termometer.
- Hæld forsigtig sukkermassen i den stive æggehvide og pisk imens. Fortsæt med at piske til massen bliver blank og stiv, cirka 10 minutter.
- Fyld frostingen i en pose med tyl og dut det ud på kagen.
- Brænd frostingen med en gasbrænder for at give kagen et fint s’mores udtryk.

Er du på Instagram?
Hvis du er på Instagram, så skal du være meget velkommen til at følge med på min profil derinde. Når jeg lægger en ny opskrift op herinde på bloggen, så gør jeg også altid opmærksom på det inde på Instagram, så det er en nem måde at følge med på 😀
Lyst til at bage uden gluten og laktose? Så kan du prøve min citronmåne eller gulerodskage. Begge kager er helt uden gluten og laktose.