Den her islagkage med browniebund og Nutella-is er en skøn kage. Den er nem at lave, og du behøver ingen ismaskine for at lave den lækre Nutella-is.
Islagkagen består af en browniebund nederst, et lag Nutella-is i midten og øverst er der pyntet med chokoladeglasur, friske jordbær og Kinder Bueno-chokolade.
Nutella is med kondenseret mælk
Nutella-isen er supernem og kræver ingen ismaskine. Du behøver heller ikke røre i isen undervejs. Når den først er kommet på køl, passer den sig selv.
Jeg laver isen på kondenseret mælk, hvilket resulterer i en dejlig, cremet og blød is. Det er samme fremgangsmåde som den is, jeg har lavet i min nytårskage med kransekagebund, jordbæris og guf. Jeg har blot skiftet jordbær ud med Nutella, og det fungerer også rigtig godt.
Kagen er pyntet med friske jordbær og Kinder Bueno-chokolade, som jeg fandt i både hvid- og mørk i Bilka. Hvis du er mere til Toblerone, Center-chokolade eller en helt 3. slags, så kan du også sagtens pynte den her lækre islagkage med browniebund med det. Det er kun fantasien og chokoladesmag, der sætter grænsen for pynten 🙂
Browniebund: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm ovn.
Smelt chokolade og smør over et vandbad ved middelvarme.
Rør halvdelen af sukkeret i chokolademassen og lad det efterfølgende køle lidt af.
Pisk æggene sammen med resten af sukkeret, til det er lyst og luftigt.
Hæld chokolademassen i sukker-og ægblandingen og rør godt sammen.
Vend mel, salt og kakao i blandingen og rør sammen til en ensartet masse.
Fordel dejen i en smurt springform (ca. 23 cm) med bagepapir i bunden.
Bag browniebunden i ca. 20 minutter, til den er gennembagt og lad den efterfølgende køle af.
Nutella-is: Pisk fløden til let skum. Pisk kondenseret mælk og nutella godt sammen og vend det efterfølgende i den bløde flødeskum til en ensartet masse.
Når browniebunden er afkølet, tages den ud af springformen og placeres på det fad, du vil servere kagen på.
Rengør selve ringen fra springformen og placer den rengjorte kagering rundt om browniebunden igen. I stedet for at bruge ringen fra springformen, kan du også bruge en justerbar kagering. Kom kageplast langs kanten og hæld isen over bunden. Kom kagen i fryseren 7-8 timer, gerne natten over.
Inden servering skal kagen pyntes med chokoladeglasur, jordbær og Kinder Bueno-chokolade. Tag gerne kagen ud af fryseren 15 minutter inden servering, så er den lettere at skære igennem.
Chokoladeglasur: Hak chokoladen groft og kom det i en skål.
Kog fløden op til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå i et par minutter, før du rører det til en ensartet masse.
Hæld chokolade-glasuren over i en klemmeflaske. Har du ikke sådan en, så lader du bare glasuren blive i skålen.
Tag islagkagen ud af springformen og fjern kageplasten. Fordel chokoladeglasur over islagkagen, så den løber lidt ned ad siderne.
Pynt med jordbær og Kinder Bueno-chokolade. Så er den klar til servering.
JULE-CHEESECAKE I GLAS 😍🎄❤️ Brunkager nederst, appelsinfyld i midten, og så toppet med kirsebærsauce og lidt fra brunkager 🤤 Så nemt og lækkert! Husk at gemme opskriften 😊
❤️ OPSKRIFT TIL 4 GLAS ❤️
Ingredienser:
150 g brunkager 200 g flødeost naturel 1 dl piskefløde Saften fra 1 appelsin 100 g flormelis 1-2 spsk kirsebærsauce pr. glas
Sådan gør du:
Knus brunkagerne i mindre stykker. Fordel 2/3 af de knuste kager i 4 glas. Gem de sidste til toppen.
Kom flødeost, piskefløde, appelsinsaft og flormelis i en skål, og pisk godt sammen. Fordel fyldet i de 4 glas.
Top med de sidste knuste kager og kirsebærsauce. Voila! Så er der juledessert! 😍🎄
JULE-CHEESECAKE I GLAS 😍🎄❤️ Brunkager nederst, appelsinfyld i midten, og så toppet med kirsebærsauce og lidt fra brunkager 🤤 Så nemt og lækkert! Husk at gemme opskriften 😊
❤️ OPSKRIFT TIL 4 GLAS ❤️
Ingredienser:
150 g brunkager 200 g flødeost naturel 1 dl piskefløde Saften fra 1 appelsin 100 g flormelis 1-2 spsk kirsebærsauce pr. glas
Sådan gør du:
Knus brunkagerne i mindre stykker. Fordel 2/3 af de knuste kager i 4 glas. Gem de sidste til toppen.
Kom flødeost, piskefløde, appelsinsaft og flormelis i en skål, og pisk godt sammen. Fordel fyldet i de 4 glas.
Top med de sidste knuste kager og kirsebærsauce. Voila! Så er der juledessert! 😍🎄
Svampet banankage med Nutellaglasur 😍😱 SÅ nemt og SÅ godt 🤤 Det er en af de kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen, og så kan børn også være med i køkkenet ❤️☺️ Opskriften får du lige her 😍
💛 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 💛
Ingredienser:
110 g smør 3 æg 200 g rørsukker (eller alm. sukker) 150 g hvedemel 1 tsk vaniljesukker 1 tsk bagepulver 3 modne bananer
200 g Nutella
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og stil til side.
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål i et par minutter. Kom hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i og rør sammen. Mos bananerne og rør det i blandingen. Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.
Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) med bagepapir i. Bag i cirka 30 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle af, før du kommer glasur på.
Med fordel kan du komme Nutellaen i en skål og give det kort tid i mikroovn, inden det fordeles på kagen 🤎 God bagning 😍
❣️ Hvis du bager kagen dagen i forvejen, anbefaler jeg at dække den bagte, afkølede kage godt til, og lade den stå på køkkenbordet til næste dag. Nutella-glasuren venter jeg med at komme på til serveringsdagen, da det godt kan blive noget gratværk at afdække kagen, mens der er Nutella på ❣️
Svampet banankage med Nutellaglasur 😍😱 SÅ nemt og SÅ godt 🤤 Det er en af de kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen, og så kan børn også være med i køkkenet ❤️☺️ Opskriften får du lige her 😍
💛 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 💛
Ingredienser:
110 g smør 3 æg 200 g rørsukker (eller alm. sukker) 150 g hvedemel 1 tsk vaniljesukker 1 tsk bagepulver 3 modne bananer
200 g Nutella
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og stil til side.
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål i et par minutter. Kom hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i og rør sammen. Mos bananerne og rør det i blandingen. Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.
Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) med bagepapir i. Bag i cirka 30 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle af, før du kommer glasur på.
Med fordel kan du komme Nutellaen i en skål og give det kort tid i mikroovn, inden det fordeles på kagen 🤎 God bagning 😍
❣️ Hvis du bager kagen dagen i forvejen, anbefaler jeg at dække den bagte, afkølede kage godt til, og lade den stå på køkkenbordet til næste dag. Nutella-glasuren venter jeg med at komme på til serveringsdagen, da det godt kan blive noget gratværk at afdække kagen, mens der er Nutella på ❣️
NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en advarsel, før du læser videre 🚨 Der er chance for afhængighed! 😀🤤 Det er virkelig nemt og lækkert at lave sin egen Nutella-is, så hvad venter du på? 😍 Opskriften får du lige her:
Pisk fløden til skum i en skål. I en anden skål pisker du kondenseret mælk og Nutella godt sammen. Vend efterfølgende flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Nutella – vend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel isen i en form og kom på frys i minimum 4 timer. Herefter er isen klar til servering 🤎🍧
NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en advarsel, før du læser videre 🚨 Der er chance for afhængighed! 😀🤤 Det er virkelig nemt og lækkert at lave sin egen Nutella-is, så hvad venter du på? 😍 Opskriften får du lige her:
Pisk fløden til skum i en skål. I en anden skål pisker du kondenseret mælk og Nutella godt sammen. Vend efterfølgende flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Nutella – vend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel isen i en form og kom på frys i minimum 4 timer. Herefter er isen klar til servering 🤎🍧
PRØV DEN HER IS – NU! 😱😍🔥 Altså det her fungerer 👌 Hjemmelavet is med kondenseret mælk og uden ismaskine – og resultatet er en cremet, fyldig is 🤤 Den er med Biscoff-smørepålæg og Bastognekiks 😍
👏 Prøv 👏 det 👏nu👏 Der er flere webshops, der sælger Biscoff smørepålæg, og du kan bl.a. købe det hos @kagerogsager.dk ❤️ Jeg har fundet Biscoff smørepålæg i en af de fysiske Normal-butikker, som ligger mange steder rundt i Danmark 😊
Opskriften får du lige her, og den er også på Cakewoman.dk 🤎
🤎 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
1 ds kondenseret mælk 300 g Biscoff smørepålæg 1/2 liter piskefløde 100 g knuste Bastognekiks eller lign. kanelkiks
SÅDAN GØR DU:
Kom kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg i en skål og pisk godt sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Tilsæt flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg. Tilsæt også 2/3 af de knuste Bastognekiks. Pisk sammen ved lav hastighed. Is-massen skal endelig ikke overpiskes. Fordel is-blandingen i en form. Kom de sidste knuste kiks henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i ❤️
PRØV DEN HER IS – NU! 😱😍🔥 Altså det her fungerer 👌 Hjemmelavet is med kondenseret mælk og uden ismaskine – og resultatet er en cremet, fyldig is 🤤 Den er med Biscoff-smørepålæg og Bastognekiks 😍
👏 Prøv 👏 det 👏nu👏 Der er flere webshops, der sælger Biscoff smørepålæg, og du kan bl.a. købe det hos @kagerogsager.dk ❤️ Jeg har fundet Biscoff smørepålæg i en af de fysiske Normal-butikker, som ligger mange steder rundt i Danmark 😊
Opskriften får du lige her, og den er også på Cakewoman.dk 🤎
🤎 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
1 ds kondenseret mælk 300 g Biscoff smørepålæg 1/2 liter piskefløde 100 g knuste Bastognekiks eller lign. kanelkiks
SÅDAN GØR DU:
Kom kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg i en skål og pisk godt sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Tilsæt flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg. Tilsæt også 2/3 af de knuste Bastognekiks. Pisk sammen ved lav hastighed. Is-massen skal endelig ikke overpiskes. Fordel is-blandingen i en form. Kom de sidste knuste kiks henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i ❤️
DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med husblas her, og resultatet er en lækker, lækker cheesecake med Daim-fyld, Bastognekiks-bund og massevis af chokolade på toppen 🤤 Opskriften får du herunder ❤️
❤️ OPSKRIFT – KAGE TIL 8 PERSONER ❤️
INGREDIENSER:
Bund: 250 g Bastognekiks – eller lignende kanelkiks 90 g smør
Fyld: 2 pk Daim – 128 gram i alt 200 g flormelis 400 g flødeost naturel 2,5 dl piskefløde
Pynt: 200 g blandet chokolade
SÅDAN GØR DU:
Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm. Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.
Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse. Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud. Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 4 timer, men meget gerne til dagen efter.
Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med chokolade på toppen 😍
DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med husblas her, og resultatet er en lækker, lækker cheesecake med Daim-fyld, Bastognekiks-bund og massevis af chokolade på toppen 🤤 Opskriften får du herunder ❤️
❤️ OPSKRIFT – KAGE TIL 8 PERSONER ❤️
INGREDIENSER:
Bund: 250 g Bastognekiks – eller lignende kanelkiks 90 g smør
Fyld: 2 pk Daim – 128 gram i alt 200 g flormelis 400 g flødeost naturel 2,5 dl piskefløde
Pynt: 200 g blandet chokolade
SÅDAN GØR DU:
Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm. Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.
Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse. Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud. Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 4 timer, men meget gerne til dagen efter.
Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med chokolade på toppen 😍
OPSKRIFT: GRÆSKARTÆRTE 🎃🧡 En lækker og sød græskartærte med hokkaido-græskar og Bastognekiks i bunden 🤤 Den både smager, ligner og dufter af efterår 🍂🤎 Opskriften får du liger herunder, så husk at gemme reelen 😍
🎃 OPSKRIFT TIL 8 PERSONER 🎃
INGREDIENSER:
Bund: 200 g Bastognekiks (eller lign. kanelkiks) 70 g smør
Bunden: Smelt smørret i en gryde og sæt til side. Knus kiksede helt fint (enten i en minihakker eller i en pose med en kagerulle). Bland de knuste kiks sammen med den smeltede smør, og rør det godt sammen. Pres kikseblandingen ud i en tærteform, gerne med løs bund, (ca. 22 cm) og også op af kanterne. Stil bunden til side, mens fyldet laves.
Fyld: Kom græskarternene (husk at skallen også sagtens kan bruges) i en gryde med vand. Kog i 10-15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og blend til en ensartet puré. Kom græskarpuré, æg, sukker og brun farin i en skål, og pisk godt sammen. Tilsæt piskefløde, mælk, hvedemel, kanel og kardemomme, og pisk fyldet sammen. Hæld forsigtigt fyldet ud over bunden. Bag i ovnen ved 160 grader alm. ovn i 40-45 minutter. Lad efterfølgende tærten køle lidt af, inden den sættes på køl i minimum et par timer.
Inden servering: Hvis du har brugt en tærteform med løs bund, så kan du nu fjerne formen. Pisk fløden til en blød skum. Fordel udover tærten. Drys med lidt knuste kiks. Så er tærten klar til servering 🧡
OPSKRIFT: GRÆSKARTÆRTE 🎃🧡 En lækker og sød græskartærte med hokkaido-græskar og Bastognekiks i bunden 🤤 Den både smager, ligner og dufter af efterår 🍂🤎 Opskriften får du liger herunder, så husk at gemme reelen 😍
🎃 OPSKRIFT TIL 8 PERSONER 🎃
INGREDIENSER:
Bund: 200 g Bastognekiks (eller lign. kanelkiks) 70 g smør
Bunden: Smelt smørret i en gryde og sæt til side. Knus kiksede helt fint (enten i en minihakker eller i en pose med en kagerulle). Bland de knuste kiks sammen med den smeltede smør, og rør det godt sammen. Pres kikseblandingen ud i en tærteform, gerne med løs bund, (ca. 22 cm) og også op af kanterne. Stil bunden til side, mens fyldet laves.
Fyld: Kom græskarternene (husk at skallen også sagtens kan bruges) i en gryde med vand. Kog i 10-15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og blend til en ensartet puré. Kom græskarpuré, æg, sukker og brun farin i en skål, og pisk godt sammen. Tilsæt piskefløde, mælk, hvedemel, kanel og kardemomme, og pisk fyldet sammen. Hæld forsigtigt fyldet ud over bunden. Bag i ovnen ved 160 grader alm. ovn i 40-45 minutter. Lad efterfølgende tærten køle lidt af, inden den sættes på køl i minimum et par timer.
Inden servering: Hvis du har brugt en tærteform med løs bund, så kan du nu fjerne formen. Pisk fløden til en blød skum. Fordel udover tærten. Drys med lidt knuste kiks. Så er tærten klar til servering 🧡
NEM & LÆKKER HALLOWEENKAGE 👻🧡🎃 En svampet chokoladekage i spøgelsesform med karamel-lag og toppet med flødebolleskum og slik 😍 En halloweenkage der hitter hos både store og små 😋 Opskriften får du lige her 🧡
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den skæres ud i spøgelsesform og pyntes med karamel, flødebolleskum og slik.
Skær kagen ud i spøgelsesform – se video for inspiration 👻😊 Fordel karamel udover kagen.
Flødebolleskum: Kom æggehvider og 10 gram sukker i en skål. Pisk det godt sammen, til det er stift. Kog sukker (de resterende 90 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader. Hæld sukkerblandingen i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk i 5-10 minutter, til det er en blød flødebolleskum.
Fordel forsigtig skum ovenpå karamel-laget og pynt med grammofonplader og vampyrer 👻 Så er kagen klar til servering 🧡
NEM & LÆKKER HALLOWEENKAGE 👻🧡🎃 En svampet chokoladekage i spøgelsesform med karamel-lag og toppet med flødebolleskum og slik 😍 En halloweenkage der hitter hos både store og små 😋 Opskriften får du lige her 🧡
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den skæres ud i spøgelsesform og pyntes med karamel, flødebolleskum og slik.
Skær kagen ud i spøgelsesform – se video for inspiration 👻😊 Fordel karamel udover kagen.
Flødebolleskum: Kom æggehvider og 10 gram sukker i en skål. Pisk det godt sammen, til det er stift. Kog sukker (de resterende 90 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader. Hæld sukkerblandingen i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk i 5-10 minutter, til det er en blød flødebolleskum.
Fordel forsigtig skum ovenpå karamel-laget og pynt med grammofonplader og vampyrer 👻 Så er kagen klar til servering 🧡
Kanelsneglekage, chokolade-cookies og muffins med blåbær og marcipan 😍🫐🍫 En fællesnævner for disse tre kager er, at de er glutenfri 👌 Og du finder opskrifterne på Cakewoman.dk, hvor du kan kaste dig over endnu flere glutenfrie kageopskrifter 😍 Kanelsneglekagen får du også lige herunder, så skynd dig at gemme reelen 👏☺️
Dej: 50 g laktosefri smør 1/2 pk gær 2 dl fingerlunt vand 2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning 1 dl laktosefri fingerlunt mælk 1 sammenpisket æg 1 tsk vaniljesukker 150 g boghvedemel Ca. 150 g rismel
Remonce: 125 g blødt laktosefri smør 50 g sukker 75 g brun farin 1,5 spsk kanel
Glasur: Flormelis + vand
SÅDAN GØR DU:
Start med at smelte smørret og lad det køle af. Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften. TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter. Imens dejen hæver, laves remonce. Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm). Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade. Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen. Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur 🤎
Kanelsneglekage, chokolade-cookies og muffins med blåbær og marcipan 😍🫐🍫 En fællesnævner for disse tre kager er, at de er glutenfri 👌 Og du finder opskrifterne på Cakewoman.dk, hvor du kan kaste dig over endnu flere glutenfrie kageopskrifter 😍 Kanelsneglekagen får du også lige herunder, så skynd dig at gemme reelen 👏☺️
Dej: 50 g laktosefri smør 1/2 pk gær 2 dl fingerlunt vand 2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning 1 dl laktosefri fingerlunt mælk 1 sammenpisket æg 1 tsk vaniljesukker 150 g boghvedemel Ca. 150 g rismel
Remonce: 125 g blødt laktosefri smør 50 g sukker 75 g brun farin 1,5 spsk kanel
Glasur: Flormelis + vand
SÅDAN GØR DU:
Start med at smelte smørret og lad det køle af. Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften. TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter. Imens dejen hæver, laves remonce. Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm). Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade. Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen. Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur 🤎
Jeg har haft rester af kagen med chokoladeglasur i fryseren, som efterfølgende er blevet tøet op igen. Jeg synes godt, det kan fungerer smagsmæssigt. Udseendemæssigt kan det godt få en lidt uheldig grå tone, men jeg synes ikke, det gør noget ved smagen.
Hvor mange Pers, er nutella is lagkagen ca til 😊
Hej Helle
Jeg vil sige, der er dessert til ca. 8 personer.
Håber du synes om den, hvis du giver dig i kast med at lave den 🙂
De bedste hilsner
Julie
Kan den fryses efter den er pyntet med chokoladeglasur?
Hej Christina 🙂
Jeg har haft rester af kagen med chokoladeglasur i fryseren, som efterfølgende er blevet tøet op igen. Jeg synes godt, det kan fungerer smagsmæssigt. Udseendemæssigt kan det godt få en lidt uheldig grå tone, men jeg synes ikke, det gør noget ved smagen.
De bedste hilsner
Julie 🙂
Der står både en dl. Fløde og 1/2 liter fløde under nutella is. Så hvor meget fløde skal der reelt anvendes?
Glem det. Der står chokoladeglasur
Hej Britt
Jeg kan godt se, at jeg havde glemt at sætte et par kolonner. De er tilføjet nu, og så skulle opskriften være lettere at læse 🙂
Mvh Julie