Nemme burgerboller er vigtige, når menuen står på lækre, hjemmelavede burgere. De her burgerboller er både lette at bage og dejlig bløde i konsistensen. Så vil du lave dine egne hjemmelavede burgerboller, så skal du læse videre.
Nemme burgerboller
Udover at være nemme at lave, så kræver de her burgerboller heller ikke mange ingredienser. Jeg vælger at pensle med æg og drysse sesamfrø udover inden bagning. Har du ingen sesamfrø, så kan burgerbollerne sagtens bages uden. Men det giver et fint og flot burger-look med de sesam-dryssede burgerboller 🙂
Sliders miniburgere
Jeg får cirka 6-7 burgerboller (almindelig burgerbolle-størrelse) ud af denne opskrift. Har du lyst til at lave sliders miniburgere, så kan du lave burgerbollerne mindre. Det er f.eks. et hit til en børnefødselsdag eller til en buffet med små miniburgere.
Inspiration til burger indhold
Men hvad skal der så i burgerne? Når jeg har brug for aftensmadsinspiration, så er der ét sted, hvor jeg kan være sikker på at finde hjælp. Og der er hos Ann-Christine. Hendes univers bugner af gode madopskrifter, og der er selvfølgelig også gode ideer til, hvad du kan komme i dine hjemmelavede burgere. Så hvis du mangler inspiration til indholdet i dine hjemmelavede burgers, så kan jeg varmt anbefale at kigge forbi hos Ann-Christine.
Lækre og nemme burgerboller, 6-7 stk
Ingredienser
- 50 gram smør
- 1 dl sødmælk letmælk eller minimælk kan også bruges
- 25 gram gær
- 1 sammenpisket æg
- 25 gram sukker
- Ca. 300-350 gram hvedemel
- 1 tsk salt
- Til pensling: 1 æg og sesamfrø
Sådan gør du
- Smelt smørret og sæt det efterfølgende til side og lad det køle af.
- Lun mælken, til den er fingervarm. Det kan enten gøre i mikroovn eller i en gryde. Efterfølgende hældes det lune mælk i en skål. Tilsæt gær og rør rundt.
- Tilsæt det smeltede smør, sammenpisket æg og sukker og rør godt rundt.
- Tilsæt halvdelen af melet og rør rundt.
- Tilsæt salt og resten af melet og ælt dejen godt igennem, til dejen er glat og smidig. Har du en røremaskine til rådighed, så kan den bruges. Ellers kan dejen også sagtens æltes sammen med håndkraft.
- Kom dejen i en skål med lidt mel i bunden. Kom et viskestykke henover og lad dejen hæve på køkkenbordet i en time.
- Efter en time formes dejen til boller (der bliver 6-7 boller). Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Læg et viskestykke henover bollerne og lad dem efterhæve i 30 minutter. Imens bollerne efterhæve tændes ovnen på 220 grader alm. ovn og varmer op.
- Når bollerne har efterhævet, skal de pensles med et sammenpisket æg. Drys med sesamfrø og bag bollerne i 10-12 minutter på midterste rille i ovnen.
- Lad bollerne køle af på en rist, før de serveres.