En glutenfri drømmekage uden laktose og med chokolade kan måske lyde besværligt. Men det er det heldigvis ikke! Kagen kræver bare laktose- og glutenfrie alternativer til de ingredienser, der for det meste bages med.
Chokoladekage med drømmekage-topping
Den her glutenfri drømmekage består af en chokoladekage nederst, og øverst er der et lækkert lag topping bestående af kokosmel, brun farin, laktosefri smør og laktosefri mælk. Den smager virkelig lækkert, og hvis du er til en almindelig drømmekage, så er jeg sikker på, at den her kage også vil falde i din smag.
Det er samtidig en af de slags kager, der er gode, hvis du vil være i god tid. Kagen kan nemlig sagtens bages dagen inden, at den skal serveres. Det er samtidig også en god kage, hvis du har meldt dig til at bage 🙂 Den er nem at lave, kræver ikke lang tid, og så er den også let at fragte i en bradepande, når der er færdigbagt.
Hvor kan du købe gluten- og laktosefri varer?
Når jeg skal bage uden laktose og gluten, så plejer jeg at handle i Bilka. Bilkatogo er et fantastisk koncept 🙂 Bor du ikke i nærheden af en Bilka, så synes jeg også, at Rema 1000 har et ganske fint udvalg, når det kommer til gluten- og laktosefrie varer. De forhandler bl.a. den laktosefri chokolade, som jeg anvender i den her chokolade-drømmekage.
Laktose- og glutenfri drømmekage med chokolade
Ingredienser
- Kage:
- 100 gram laktosefri smør
- 100 gram laktosefri chokolade
- 3 æg
- 2 dl sukker
- 3 dl glutenfri havremel
- 3 spsk kakao
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl laktosefri letmælk
- Topping:
- 140 gram laktosefri smør
- 200 gram kokosmel
- 300 gram brun farin
- 1 dl laktosefri letmælk
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Smelt smør og chokolade over et vandbad. Lad det køle lidt af efterfølgende.
- Pisk æg og sukker godt sammen, til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt smeltet smør og chokolade og rør det godt sammen.
- Tilsæt havremel kakao, vaniljesukker og bagepulver. Rør sammen til en ensartet dej.
- Tilsæt mælk og rør sammen.
- Fordel dejen i en form (ca. 35×25 cm) med bagepapir og bag den midt i ovnen i ca. 20 minutter. Kagen skal næsten være færdigbagt, før der kommes topping på. Imens kagen bager laves toppingen.
- Topping:
- Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en gryde og varm op under omrøring. Smelt ingredienserne sammen til en masse og tag efterfølgende gryden af varmen.
- Når kagen har bagt i ca. 20 minutter fordeles fyldet ovenpå, og kagen bages videre i 5 minutter.
- Lad kagen køle helt af, før den serveres.
Har du lyst til at bage gluten- og laktosefri cookies? Så finder du en opskrift lige her.