Dessertpizza med Nutella og Oreos – så simpelt og så godt! Jeg er kæmpe Nutella-fan. Jovist, en hjemmelavet udgave kan også være lækker, men stik mig et glas rigtig Nutella i værtindegave, og jeg er glad 🙂
Nem dessertpizza med nutella
Derfor er stort set alle kager, desserter og søde sager med Nutella også et hit i min bog. Så da jeg faldt over en Nutellapizza med Oreos på Frankies Pizzarias instagram, så røg den straks på ‘må prøves af i eget køkken’-listen.
Denne simple dessert består af pizzadej, Nutella og Oreos – that’s it! Det er en dejlig nem dessert, og jeg vil skyde på, at der er dessert til 4-6 personer.
Min pizzadej er bagt med tipo 00 hvedemel. Det plejer jeg at bruge, når jeg skal bage almindelige pizzaer, og jeg synes, det giver en rigtig god bund. Melet er finere malet, hvilket gør, at melet er bedre til at optage vand, og det betyder, at dejen bliver mere elastisk, og pizzaen i sidste ende skulle få en lækre skorpe.
Hvis du har lyst, kan du læse meget mere om meltyper inde hos Valsemøllen. Har du ikke tipo 00 hvedemel, så kan almindelig hvedemel også sagtens bruges.
Dessertpizza med Nutella og Oreos
Ingredienser
- Pizzadej 1 pizza:
- 25 gram gær
- 1 1/4 dl koldt vand
- 1 spsk. solsikkeolie
- Ca. 200-250 gram tipo 00 hvedemel alm. hvedemel kan også bruges
- 1/4 tsk. salt
- Fyld:
- Ca. 250 gram Nutella
- Ca. 1/2 pk Oreos
- Pynt:
- Lidt flormelis
Sådan gør du
- Pizzadej: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, og rør rundt.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen under omrøring. Når ca. halvdelen af melet er tilsat, kommes salt i.
- Tilsæt resten af melet, og ælt dejen godt sammen, til den er glat og smidig.
- Læg dejen i en skål, der er smurt med lidt solsikkeolie. Lad stå på køkkenbordet med et viskestykke henover i 1 time.
- Når hævetiden er slut, tændes ovnen på 225° varmluft.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord i passende pizzastørrelse, ca. 25- 30 cm i diameter.
- Løft pizzabunden over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Fordel Nutella på den ene halvdel af bunden. Det er vigtigt, at det ikke kommer helt ud til kanten.
- Fordel Oreos ovenpå Nutellaen.
- Fold så pizzaen sammen til en lukket pizza og sørg for, at kanten er lukket hele tæt ved at trykke med en gaffel.
- Kom pizzaen i ovnen og bag i cirka 10 minutter, til den er gennembagt.
- Efter bagning drysses med flormelis. Så er pizzaen klar til servering.
Er du til Nutella? Så kan du se alle mine opskrifter med Nutella i lige her!