Cookies med dumle

Cookies med Dumle

Nybagte cookies er aldrig en dum ide. De dufter himmelsk, smager skønt og så er de lette at lave. I denne udgave er det sprøde cookies med Dumle.

Dumle er en lækker karamel med chokoladeovertræk, som er rigtig god til cookies. Jeg vælger at bage kagerne først, og derefter kommer jeg Dumle-stykker på de varme cookies.

Jeg forsøgte i første omgang at bage kagerne med Dumle-stykker i, men det fungerede ikke særlig godt. I stedet for at blive lækkert og flydende karamel, så blev det klistet. Så mit bedste tip er at komme Dumle-stykker på, når kagerne er bagt.

Nemme cookies med Dumle

De her cookies smager rigtig godt, når de er nybagte, og karamellen og chokoladen er lækker og flydende ovenpå.

Dejen kan fryses, så det er sådan en type kage, der er super smart at have liggende i fryseren, hvis der kommer gæster forbi til kaffe. Når dejen er lavet, trilles den til cookiekugler, som herefter kommes på køl. Blot husk at tage kuglerne ud i lidt god tid, så dejen kan tø en smule op inden bagning. Gerne 30 minutter inden kagerne skal bages.

Hvis kagerne bliver opbevaret i en lufttæt beholder, så kan de godt holde sig lækre i et par dage.

Cookies med Dumle | Cakewoman.dk

Cookies med Dumle

Ingredienser
  

  • 200 gram smør stuetemperatur
  • 200 gram brun farin
  • 1 æg
  • 300 gram hvedemel
  • 100 gram saltede peanuts
  • 1 ps Dumle 120 gram

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pisk smør og brun farin godt sammen.
  • Kom æg i og pisk sammen.
  • Tilsæt mel og pisk sammen. Det tager lidt tid, før dejen samler sig, men det sker efter nogle minutter.
  • Tilsæt saltede peanuts og pisk i dejen.
  • Rul små kugler af dejen (ca. 40 gram) og placer dem på en bageplade med bagepapir. De behøver ikke trykkes flade – de vil flade ud under bagning.
  • Bag i ovnen i 11-12 minutter, til de er gyldne.
  • Mens kagerne bager, skæres Dumle-chokoladerne i mindre stykker.
  • Når de færdige kager er kommet ud af ovnen, pyntes de med Dumle-stykker. Efter et par minutter kan kagerne forsigtigt flyttes oven på en rist, hvor de køles helt ned. Kagerne kan opbevares i en lufttæt beholder.
Cookies med Dumle | Cakewoman.dk

Hvis du vil prøve en af mine andre cookies-opskrifter, så vil jeg anbefale de her lækre cookie med Center-chokolade, m&m’s og Daim.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*