Cookiekage med nutella

Cookiekage med Nutella

Cookiekage med Nutella er en skøn kage. Det er én stor cookie med en midte af lækker Nutella. Den er rigtig nem at lave, og jeg har endnu ikke mødt nogle, der ikke kunne li’ den. Så hvis du er til sprøde cookies og Nutella, så er du helt sikkert også til en cookiekage med Nutella 🙂

En stor cookie kage

Til den her store cookie kage har jeg brugt opskriften fra disse cookies, som er mine yndlings-cookies. Sprøde udenpå, bløde indeni og fuld af m&m’s. Jeg har undladt Daim og Center-chokolade og kun brugt m&m’s til denne cookiekage.

Selve cookie-dejen udgør bunden og låget i cookie-kagen, og i midten er der et lag Nutella. Jeg bager kun kagen i 14-15 minutter, og selvom det kan lyde af kort tid for en kage, så skal den ikke have længere tid. Kagen skal være lidt blød i det, når den kommer ud af ovnen. Den smager nemlig allerbedst, hvis den lige er en smule underbagt.

Cookiekage med nutella

Cookiekage med Nutella

Ingredienser
  

  • 110 gram sukker
  • 130 gram brun farin
  • 140 gram blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 165 gram m&m’s Peanuts
  • 200 gram Nutella

Sådan gør du
 

  • Pisk sukker, brun farin, smør og vaniljesukker sammen.
  • Tilsæt ægget og pisk det godt sammen.
  • Bland hvedemel, bagepulver og salt i og rør dejen godt sammen. Evt. brug hænderne til at ælte dejen sammen.
  • Hak m&m’s i mindre stykker og tilsæt i dejen og rør rundt.
  • Del dejen i to og sæt på køl i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Put bagepapir i en form (jeg bruger en springform, ø23 cm) og fordel den ene halvdel af cookiedejen i bunden. Pres dejen ud, så den fylder hele bunden.
  • Fordel Nutellaen ovenpå bunden i et nogenlunden jævnt lag. Der må gerne være en 1 cm ud til kanten, så cookie-låget kan presse lidt ned ude langs kanten, så Nutellaen ikke flyder ud.
  • Fordel den anden halvdel af cookie-dejen ovenpå, det behøver ikke være ét låg. Det må gerne være klatter af cookie-dej, der er mast lidt ud, der fordeles udover bunden og Nutellaen.
  • Bag kagen i ca. 20 minutter og lad kagen køle af, inden den serveres. Kagen skal være lidt blød i det, når den kommer ud af ovnen. Den smager nemlig allerbedst, hvis den lige er en smule underbagt, og når den køler ned, bliver den også sprødere.
Cookiekage med Nutella | Cakewoman.dk

Se mere cookiekage her på min Instagram profil >>

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*