Denne citronkage med hvid chokoladefrosting er en nem og lækker kage. I selve kagen er der blandt andet citronskal og hvid chokolade i, som giver en dejlig frisk smag. Når kagen er bagt, hældes en citronlage hen over – det giver endnu mere citronsmag til kagen.
Når kagen er kølet af, skal den pyntes med hvid chokoladefrosting. Hvis du har mod på det, kan du komme frostingen i sprøjteposer med tyller på og dekorere kagen. Men frostingen kan også blot kommes på med en kniv eller spatel – smagen er den samme 🙂
Sådan pynter du kagen
Har du lyst til at kaste dig ud i at pynte denne citronkage med hvid chokoladefrosting, så har jeg lidt tips til dig.
Pyntningen kræver et par sprøjteposer og tyller. Jeg bruger to tyller fra mærket WIlton – 1M og 4B. Men har du andre tyller i skuffen, kan de også bruges. Jeg sætter små dutter med den ene tyl, mens jeg laver rosenformede cirkler med den anden.
Det er slet ikke så svært, så jeg håber, du har mod på at prøve det af 🙂 Har du brug for lidt inspiration, så kan du i denne video på Youtube se, hvordan de rosenformede cirkler skal laves.
Kage: Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
Pisk æg, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt i en skål.
Kom smeltet smør, revet citronskal og letmælk i og pisk sammen.
Tilsæt bagepulver og hvedemel og rør rundt.
Kom hakket chokolade i dejen og rør sammen.
Hæld dejen i en bageform (ca. 20×30 cm) beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 15-20 minutter.
Lad efterfølgende kagen køle af i 5-10 minutter. Imens laves citronlagen: Kom citronsaft og sukker i en gryde og kog op i 1-2 minutter. Hæld citronlagen over kagen, og lad kagen afkøle helt, inden den pyntes med frosting.
Frosting: Smelt den hvide chokolade (enten over vandbad eller i mikroovn) og lad det køle af.
Kom smør i en skål og pisk smørret godt sammen.
Tilsæt flødeost og pisk sammen.
Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk blandingen godt sammen.
Til sidst tilsættes det smeltede chokolade og piskes sammen med de andre ingredienser, så det bliver en blød frosting.
Inden servering pyntes kagen med frosting – længere oppe i indlægget kan du få fif til, hvordan du kan pynte kagen.
OPSKRIFT: DAIM IS 😱😍🍨 3 ingredienser, maks 15 minutters arbejdstid og ingen ismaskine – det er så nemt at lave sin egen Daim is 🥰👏 Og så smager det skønt! Opskriften får du her, og du kan også finde den på Cakewoman.dk 🍨🍨
🍦 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🍦
Ingredienser:
3 pk Daim med 2 styk i hver (168 g Daim i alt) 1 ds kondenseret mælk 1/2 liter piskefløde
Instruktioner:
Start med at hakke Daim i små stykker. Hak 2 af pakkerne og gem den sidste pakke Daim til pynt ovenpå. Bland kondenseret mælk og hakkede Daim-stykker i en skål.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Kom flødeskum i skålen med den kondenserede mælk og hakkede Daim. Rør blandingen sammen. Fordel is-blandingen i en form. Hak de sidste Daim og fordel henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i 🍦
OPSKRIFT: DAIM IS 😱😍🍨 3 ingredienser, maks 15 minutters arbejdstid og ingen ismaskine – det er så nemt at lave sin egen Daim is 🥰👏 Og så smager det skønt! Opskriften får du her, og du kan også finde den på Cakewoman.dk 🍨🍨
🍦 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🍦
Ingredienser:
3 pk Daim med 2 styk i hver (168 g Daim i alt) 1 ds kondenseret mælk 1/2 liter piskefløde
Instruktioner:
Start med at hakke Daim i små stykker. Hak 2 af pakkerne og gem den sidste pakke Daim til pynt ovenpå. Bland kondenseret mælk og hakkede Daim-stykker i en skål.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Kom flødeskum i skålen med den kondenserede mælk og hakkede Daim. Rør blandingen sammen. Fordel is-blandingen i en form. Hak de sidste Daim og fordel henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i 🍦
KÆMPE COOKIEKAGE MED OREO & SMARTIES 🎨🍪 En supernem og lækker cookiekage fyldt med Oreo og toppet med Smarties. Blød indeni og sprød udenpå 🤤 Og med sit farverige look er den perfekt til en børnefødselsdag eller en anden festlig begivenhed 🥳
🎉 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🎉
INGREDIENSER:
110 g sukker 130 g brun farin 140 g blødt smør 1 tsk vaniljesukker 1 æg 250 g hvedemel 1 tsk bagepulver 1/2 rulle Oreo (ca. 80 gram) 1/2 pk Smarties (ca. 65 gram)
SÅDAN GØR DU:
Kom sukker, brun farin, smør og vaniljesukker i en skål og pisk godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen. Kom hvedemel og bagepulver i og rør/ælt dejen godt sammen. Hak Oreos i mindre stykker, og tilsæt i dejen. Rør rundt. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft. Put bagepapir i en form – cirka 23-24 cm i diameter. Fordel dejen i et jævnt lag i formen. Bag kagen i 18-20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Når kagen har fået lov til at stå og køle af, vil cookiedejen blive sprød og lækker.
Når kagen er kommet ud af ovnen og stadig er varm, fordeles Smarties udover. Lad kagen køle af, inden den serveres. Kagen kan godt bages i forvejen. I så fald anbefaler jeg at dække kagen rigtig godt til, og lade den stå tildækket på køkkenbordet til serveringstidspunktet 😍
KÆMPE COOKIEKAGE MED OREO & SMARTIES 🎨🍪 En supernem og lækker cookiekage fyldt med Oreo og toppet med Smarties. Blød indeni og sprød udenpå 🤤 Og med sit farverige look er den perfekt til en børnefødselsdag eller en anden festlig begivenhed 🥳
🎉 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🎉
INGREDIENSER:
110 g sukker 130 g brun farin 140 g blødt smør 1 tsk vaniljesukker 1 æg 250 g hvedemel 1 tsk bagepulver 1/2 rulle Oreo (ca. 80 gram) 1/2 pk Smarties (ca. 65 gram)
SÅDAN GØR DU:
Kom sukker, brun farin, smør og vaniljesukker i en skål og pisk godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen. Kom hvedemel og bagepulver i og rør/ælt dejen godt sammen. Hak Oreos i mindre stykker, og tilsæt i dejen. Rør rundt. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft. Put bagepapir i en form – cirka 23-24 cm i diameter. Fordel dejen i et jævnt lag i formen. Bag kagen i 18-20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Når kagen har fået lov til at stå og køle af, vil cookiedejen blive sprød og lækker.
Når kagen er kommet ud af ovnen og stadig er varm, fordeles Smarties udover. Lad kagen køle af, inden den serveres. Kagen kan godt bages i forvejen. I så fald anbefaler jeg at dække kagen rigtig godt til, og lade den stå tildækket på køkkenbordet til serveringstidspunktet 😍
🔥 CHOKOLADEBOMBEN! 💣😱😍 Fyldig chokoladekage med Nutella Fudge ovenpå og toppe med det bedste Kinder. Det er mer’ med mer’ på, når det er allerbedst 🤤 Opskriften får du lige her! 🍫😍
🤎 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 10 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
Chokoladekage:
200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel
Nutella-Fudge:
200 g mælkechokolade 50 g Nutella 200 g kondenseret mælk fra dåse (ca. 1/2 dåse)
Pynt:
200 g Blandet Kinder-chokolade eksempelvis Kinder Bueno, Kinder Schokobons og Kinder Maxi
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt og rør til sidst melet i. Hæld dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Husk – den må godt føles lidt til den bløde side. Lad den efterfølgende køle af, mens Nutella-fudgen laves.
Nutella-fudge: Kom mælkechokoladen i en skål og smelt til en ensartet masse over vandbad. Tag af varmen, tilsæt Nutella og rør rundt. Tilsæt kondenseret mælk og rør blandingen sammen. Fordel Nutella-Fudgen over kagen, og lad fudgen køle af i et par minutter, før den pyntes med Kinder-chokolade. Sæt herefter kagen på køl i en times tid, til fudgen har sat sig. Herefter er kagen klar til servering.
🤎 Kagen kan sagtens bages dagen før servering. Jeg lader kagen stå tildækket på køkkenbordet, hvis jeg bager den i god tid 🤎
🔥 CHOKOLADEBOMBEN! 💣😱😍 Fyldig chokoladekage med Nutella Fudge ovenpå og toppe med det bedste Kinder. Det er mer’ med mer’ på, når det er allerbedst 🤤 Opskriften får du lige her! 🍫😍
🤎 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 10 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
Chokoladekage:
200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel
Nutella-Fudge:
200 g mælkechokolade 50 g Nutella 200 g kondenseret mælk fra dåse (ca. 1/2 dåse)
Pynt:
200 g Blandet Kinder-chokolade eksempelvis Kinder Bueno, Kinder Schokobons og Kinder Maxi
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt og rør til sidst melet i. Hæld dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Husk – den må godt føles lidt til den bløde side. Lad den efterfølgende køle af, mens Nutella-fudgen laves.
Nutella-fudge: Kom mælkechokoladen i en skål og smelt til en ensartet masse over vandbad. Tag af varmen, tilsæt Nutella og rør rundt. Tilsæt kondenseret mælk og rør blandingen sammen. Fordel Nutella-Fudgen over kagen, og lad fudgen køle af i et par minutter, før den pyntes med Kinder-chokolade. Sæt herefter kagen på køl i en times tid, til fudgen har sat sig. Herefter er kagen klar til servering.
🤎 Kagen kan sagtens bages dagen før servering. Jeg lader kagen stå tildækket på køkkenbordet, hvis jeg bager den i god tid 🤎
🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍
🍫 OPSKRIFT – 12 STYKKER 🍫
Ingredienser: 200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel 1 rulle Oreo 50 g mælkechokolade-knapper
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.
Kom dejen i en bradepande (ca. 20×25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk – den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌
Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋
🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍
🍫 OPSKRIFT – 12 STYKKER 🍫
Ingredienser: 200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel 1 rulle Oreo 50 g mælkechokolade-knapper
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.
Kom dejen i en bradepande (ca. 20×25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk – den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌
Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋
🍎 ÆBLEKAGE MED FÅ INGREDIENSER 🥧 En supernem æblekage, der kræver få ingredienser og smager fantastisk 👏 Opskriften får du herunder, så husk at gemme reelen ☺️
🍎 OPSKRIFT – ÆBLEKAGE 6-8 PERSONER 🍎
INGREDIENSER:
2 store æbler 200 g revet marcipan 100 g sukker 50 g hakkede mandler 2 tsk kanel
1 rulle butterdej 1 spsk flormelis
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Riv æblerne og kom i en skål med revet marcipan, sukker, hakkede mandler og kanel. Rør/pres fyldet godt sammen.
Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i et jævnt lag i en cirkel på midten af dejen. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ca. 1/3 ind over fyldet. Se reelen – så giver det mening 😊
Bag herefter i ovnen i ca. 20 minutter, til kagen er gylden, og butterdejen er sprød 😍 Lad kagen køle af, drys med flormelis – så er kagen klar til servering 🥧 Server gerne med cremefraiche til – det synes jeg fungerer 👌
🍎 ÆBLEKAGE MED FÅ INGREDIENSER 🥧 En supernem æblekage, der kræver få ingredienser og smager fantastisk 👏 Opskriften får du herunder, så husk at gemme reelen ☺️
🍎 OPSKRIFT – ÆBLEKAGE 6-8 PERSONER 🍎
INGREDIENSER:
2 store æbler 200 g revet marcipan 100 g sukker 50 g hakkede mandler 2 tsk kanel
1 rulle butterdej 1 spsk flormelis
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Riv æblerne og kom i en skål med revet marcipan, sukker, hakkede mandler og kanel. Rør/pres fyldet godt sammen.
Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i et jævnt lag i en cirkel på midten af dejen. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ca. 1/3 ind over fyldet. Se reelen – så giver det mening 😊
Bag herefter i ovnen i ca. 20 minutter, til kagen er gylden, og butterdejen er sprød 😍 Lad kagen køle af, drys med flormelis – så er kagen klar til servering 🥧 Server gerne med cremefraiche til – det synes jeg fungerer 👌
DEN PERFEKTE EFTERÅRSKAGE 😍🍎 Skøn æbletærte med lækker, lækker marcipanfyld 🤤 En dejlig efterårsdessert, som passer perfekt til årstiden, der kalder på hyggelige stunder indendørs med varme drikke og hjemmebag 🤎 Denne æbletærte er gluten- og laktosefri, så alle kan nyde den ☺️ Opskriften får du lige herunder, og den er også at finde på Cakewoman.dk 🍎
🍎 OPSKRIFT – TIL CA. 6 PERSONER 🍎
Ingredienser:
Bund: 100 g koldt laktosefri smør 80 g flormelis 1/4 tsk salt Ca. 180 g glutenfri havremel 2 æggeblommer Fyld: 100 g blødt laktosefri smør 100 g marcipan 100 g rørsukker 1 æggehvide 3 æbler 50 gram mandler Til servering: Ca. 1 spsk flormelis til drys Laktosefri cremefraiche
Sådan gør du:
Bund: Skær det kolde smør i tern. Smuldr det sammen med flormelis, salt og havremel i en skål. Hæld den smuldrede masse ud på et bord. Kom de to æggeblommer oveni og saml dejen. Evt. tilsæt mere mel, hvis dejen klistrer. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 30 min.
Imens dejen er på køl, forberedes fyldet. Skær det bløde smør og marcipan i tern og kom det i en skål. Tilsæt rørsukker. Pisk de tre ingredienser godt sammen. Tilsæt æggehviden og pisk sammen. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Skær æblerne i tern og kom i skålen. Rør fyldet sammen. Hak mandlerne i små stykker og tilsæt i skålen. Rør fyldet sammen. Så er fyldet klar, men først skal bunden forbages.
Når dejen har været på køl i 30 minutter, skal den forbages i ovnen. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Pres dejen ud i en tærteform (ca. 20 cm i diameter), så dejen dækker hele bunden og op ad kanterne. Prik dejen med en gaffel. Forbag bunden i 10 minutter. Du kan evt. placere et stykker bagepapir ovenpå bunden og fylde bønner el. lign. ovenpå. Så undgår du, at kanterne glider ned under bagning. Når tærten har forbagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen. Har du brugt bagepapir, så fjern det nu.
Fordel fyldet ovenpå den forbagte bund. Kom tærten tilbage i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til tærten er gylden og færdigbagt.Lad kagen køle af, før den drysses med flormelis og serveres – gerne med cremefraiche 😍
DEN PERFEKTE EFTERÅRSKAGE 😍🍎 Skøn æbletærte med lækker, lækker marcipanfyld 🤤 En dejlig efterårsdessert, som passer perfekt til årstiden, der kalder på hyggelige stunder indendørs med varme drikke og hjemmebag 🤎 Denne æbletærte er gluten- og laktosefri, så alle kan nyde den ☺️ Opskriften får du lige herunder, og den er også at finde på Cakewoman.dk 🍎
🍎 OPSKRIFT – TIL CA. 6 PERSONER 🍎
Ingredienser:
Bund: 100 g koldt laktosefri smør 80 g flormelis 1/4 tsk salt Ca. 180 g glutenfri havremel 2 æggeblommer Fyld: 100 g blødt laktosefri smør 100 g marcipan 100 g rørsukker 1 æggehvide 3 æbler 50 gram mandler Til servering: Ca. 1 spsk flormelis til drys Laktosefri cremefraiche
Sådan gør du:
Bund: Skær det kolde smør i tern. Smuldr det sammen med flormelis, salt og havremel i en skål. Hæld den smuldrede masse ud på et bord. Kom de to æggeblommer oveni og saml dejen. Evt. tilsæt mere mel, hvis dejen klistrer. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 30 min.
Imens dejen er på køl, forberedes fyldet. Skær det bløde smør og marcipan i tern og kom det i en skål. Tilsæt rørsukker. Pisk de tre ingredienser godt sammen. Tilsæt æggehviden og pisk sammen. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Skær æblerne i tern og kom i skålen. Rør fyldet sammen. Hak mandlerne i små stykker og tilsæt i skålen. Rør fyldet sammen. Så er fyldet klar, men først skal bunden forbages.
Når dejen har været på køl i 30 minutter, skal den forbages i ovnen. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Pres dejen ud i en tærteform (ca. 20 cm i diameter), så dejen dækker hele bunden og op ad kanterne. Prik dejen med en gaffel. Forbag bunden i 10 minutter. Du kan evt. placere et stykker bagepapir ovenpå bunden og fylde bønner el. lign. ovenpå. Så undgår du, at kanterne glider ned under bagning. Når tærten har forbagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen. Har du brugt bagepapir, så fjern det nu.
Fordel fyldet ovenpå den forbagte bund. Kom tærten tilbage i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til tærten er gylden og færdigbagt.Lad kagen køle af, før den drysses med flormelis og serveres – gerne med cremefraiche 😍
SVAMPET CHOKOLADEKAGE I BRADEPANDE 😍😱 En af de slags kager, det bare hitter! 👏 Supernem at bage 🤝 Holder sig svampet i flere dage, så den kan bages dagen i forvejen #kollegakage 🤩 Og så smager den også skønt 😍 Opskriften er liger herunder, så husk at gemme opslaget 📋 Den kan også findes på min side Cakewoman.dk 💛
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den pyntes med glasur.
Glasur: Hak chokoladen meget fint og kom i en skål. Kom fløde i en gryde og kog op. Når fløden rammer kogepunktet, tages gryden af varmen, og fløden hældes over den hakkede chokolade. Lad det stå i et minut. Herefter røres glasuren sammen, til en glat og ensartet glasur. Brug en dejskraber, så er det nemmere at få rørt glasuren sammen. Fordel glasuren over den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig. Evt. kan kagen sættes på køl, så sætter glasuren sig hurtigere. Efter en times tid kan kagen serveres. Skal kagen først serveres senere eller dagen efter, anbefaler jeg at lade den stå tildækket på køkkenbordet ❤️
SVAMPET CHOKOLADEKAGE I BRADEPANDE 😍😱 En af de slags kager, det bare hitter! 👏 Supernem at bage 🤝 Holder sig svampet i flere dage, så den kan bages dagen i forvejen #kollegakage 🤩 Og så smager den også skønt 😍 Opskriften er liger herunder, så husk at gemme opslaget 📋 Den kan også findes på min side Cakewoman.dk 💛
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den pyntes med glasur.
Glasur: Hak chokoladen meget fint og kom i en skål. Kom fløde i en gryde og kog op. Når fløden rammer kogepunktet, tages gryden af varmen, og fløden hældes over den hakkede chokolade. Lad det stå i et minut. Herefter røres glasuren sammen, til en glat og ensartet glasur. Brug en dejskraber, så er det nemmere at få rørt glasuren sammen. Fordel glasuren over den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig. Evt. kan kagen sættes på køl, så sætter glasuren sig hurtigere. Efter en times tid kan kagen serveres. Skal kagen først serveres senere eller dagen efter, anbefaler jeg at lade den stå tildækket på køkkenbordet ❤️
DEN BEDSTE NO BAKE-KAGE 😍😱 Det her er en af mine personlige favoritter, når det kommer til kager, der ikke skal en tur i ovnen 🤩 Den er fyldt med gode ting! Og opskriften får du lige herunder 💛
🍌 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 8 PERSONER 🍌
Ingredienser:
100 gram smør 2 ruller Oreos (ca. 300 gram) 1 ds Dulce de leche (karamel) (397 gram) fra @toersleffs – anden færdiglavet karamel kan også bruges. Jeg synes bare denne fungerer rigtig godt dertil 🤎 2-3 bananer 2 dl piskefløde 2 spsk Nutella 100 gram mælkechokolade
Instruktioner:
Bunden: Knus Oreos (hele kiksen skal bruges, så du behøver ikke fjerne det hvide fyld indeni) i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Pres massen ud i en tærteform og op af kanterne (ca. 24 cm). En tærteform med løs bund er rigtig god til formålet, men en almindelig tærteform kan også sagtens bruges. Sæt bunden på køl i en times tid, så den sætter sig.
Efterfølgende tages bunden ud af køleskabet. Bruger du en tærteform med løs bund, så skal kanten fjernes nu. Gør det med forsigtig hånd, da tærtens kiksekant kan være en anelse porøs.
Herefter fordeles Dulce de leche, karamellen, over bunden. Skær bananerne i skiver og fordel over karamellen. Kom piskefløde og Nutella i en skål og pisk til flødeskum. Fordel flødeskum over. Hak chokoladen i mindre stykker og kom over – så er kagen klar til servering. Kagen kan også sagtens sættes tilbage i køleskabet og serveres senere. Vil du lave kagen dagen i forvejen, vil jeg anbefale at lave bunden samt fordele karamel henover dagen før. Bananer, Nutella-flødeskum og hakket chokolade vil jeg komme på på selve serveringsdagen 💛
DEN BEDSTE NO BAKE-KAGE 😍😱 Det her er en af mine personlige favoritter, når det kommer til kager, der ikke skal en tur i ovnen 🤩 Den er fyldt med gode ting! Og opskriften får du lige herunder 💛
🍌 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 8 PERSONER 🍌
Ingredienser:
100 gram smør 2 ruller Oreos (ca. 300 gram) 1 ds Dulce de leche (karamel) (397 gram) fra @toersleffs – anden færdiglavet karamel kan også bruges. Jeg synes bare denne fungerer rigtig godt dertil 🤎 2-3 bananer 2 dl piskefløde 2 spsk Nutella 100 gram mælkechokolade
Instruktioner:
Bunden: Knus Oreos (hele kiksen skal bruges, så du behøver ikke fjerne det hvide fyld indeni) i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Pres massen ud i en tærteform og op af kanterne (ca. 24 cm). En tærteform med løs bund er rigtig god til formålet, men en almindelig tærteform kan også sagtens bruges. Sæt bunden på køl i en times tid, så den sætter sig.
Efterfølgende tages bunden ud af køleskabet. Bruger du en tærteform med løs bund, så skal kanten fjernes nu. Gør det med forsigtig hånd, da tærtens kiksekant kan være en anelse porøs.
Herefter fordeles Dulce de leche, karamellen, over bunden. Skær bananerne i skiver og fordel over karamellen. Kom piskefløde og Nutella i en skål og pisk til flødeskum. Fordel flødeskum over. Hak chokoladen i mindre stykker og kom over – så er kagen klar til servering. Kagen kan også sagtens sættes tilbage i køleskabet og serveres senere. Vil du lave kagen dagen i forvejen, vil jeg anbefale at lave bunden samt fordele karamel henover dagen før. Bananer, Nutella-flødeskum og hakket chokolade vil jeg komme på på selve serveringsdagen 💛
Hvor mange gange skal opskriften x’s op til ovnen bradepande? Vil bruge kagen til fest med mange gæster
Hej Karin 🙂
Jeg vil mene, at hvis du ganger med 2, så vil opskriften passe til en ovn-bradepande.
Mvh