Her får du opskriften på en lækker og nem Oreo islagkage. Du behøver ikke en ismaskine for at lave denne dessert, og derudover er ingredienslisten kort.
Det er en let opskrift, og samtidig er det en dessert, der skal på frys i nogle timer inden servering. Så det er den perfekte dessert, hvis du vil lave noget lækkert, hvor du ikke behøver at bikse desserten sammen på selve serveringsdagen.
Nem Oreo islagkage med kagering og plast
Til at lave denne Oreo islagkage bruger jeg en kagering som denne, som kan justeres i størrelsen, og derudover beklæder jeg kanten med hårdt kageplast. Denne version fra Ditte Julie kan jeg varmt anbefale. Kageringen placerer jeg på det fad, som jeg vil servere kagen på.
Når kagen skal serveres, pyntes den med Marabou med Oreo. Lykkes det ikke at finde denne variant, så brug i stedet for en kombination af hakket mælkechokolade og Oreos – se nærmere forklaring i opskriften længere nede.
Hvis ikke hele kagen bliver spist på én gang, så kan den godt fryses igen med den hakkede chokolade på toppen.

Ingredienser
- Bund:
- 75 gram smør
- 1,5 rulle Oreos (ca. 225 gram)
- Is:
- 1/2 liter piskefløde
- 1 ds kondenseret mælk
- 1 rulle Oreos (154 gram)
- Pynt:
- 100 gram hakket Marabou Oreo – kan du ikke få fat i denne Marabou-variant, så pynt med 100 gram hakket mælkechokolade og 4-5 knuste Oreos-kiks.
Instruktioner
- Start med bunden: Smuldr Oreos (1,5 rulle) i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle.
- Bland smeltet smør og knuste Oreos godt sammen.
- Pres massen ud i en springform eller kagering (ca. 20 cm), der er beklædt med kageplast rundt langs kanten. Jeg foretrækker at bruge en kagering og placere den på det fad, som jeg vil servere kagen på. Stil bunden på køl, mens isen forberedes.
- Isen: Hak Oreo-kiksene (1 rulle) i små stykker.
- Bland kondenseret mælk og knuste Oreo-kiks sammen.
- Pisk fløden til blød skum.
- Rør fløden sammen med den kondenserede mælk og knuste Oreos.
- Fordel isen over bunden.
- Kom islagkagen i fryseren i 7-8 timer, gerne natten over.
- Inden servering: Inden islagkagen serveres, fjernes kagering + plast. Tag gerne isen ud af fryseren 10-15 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i. Pynt med hakket Marabou Oreo på toppen – så er kagen klar til servering.
