Denne citronkage med hvid chokoladefrosting er en nem og lækker kage. I selve kagen er der blandt andet citronskal og hvid chokolade i, som giver en dejlig frisk smag. Når kagen er bagt, hældes en citronlage hen over – det giver endnu mere citronsmag til kagen.
Når kagen er kølet af, skal den pyntes med hvid chokoladefrosting. Hvis du har mod på det, kan du komme frostingen i sprøjteposer med tyller på og dekorere kagen. Men frostingen kan også blot kommes på med en kniv eller spatel – smagen er den samme 🙂
Sådan pynter du kagen
Har du lyst til at kaste dig ud i at pynte denne citronkage med hvid chokoladefrosting, så har jeg lidt tips til dig.
Pyntningen kræver et par sprøjteposer og tyller. Jeg bruger to tyller fra mærket WIlton – 1M og 4B – der blandt andet kan fåes i dette dekorationssæt. Men har du andre tyller i skuffen, kan de også bruges. Jeg sætter små dutter med den ene tyl, mens jeg laver rosenformede cirkler med den anden.
Det er slet ikke så svært, så jeg håber, du har mod på at prøve det af 🙂 Har du brug for lidt inspiration, så kan du i denne video på Youtube se, hvordan de rosenformede cirkler skal laves.

Citronkage med hvid chokoladefrosting
Ingredienser
- Kage:
- 125 gram smør
- 4 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 gram sukker
- Revet skal af 1 økologisk citron
- 1 dl letmælk
- 2 tsk bagepulver
- 250 gram hvedemel
- 100 gram hvid, hakket chokolade
- Citronlage:
- Saft af 1 økologisk citron
- 50 gram sukker
- Frosting:
- 100 gram hvid chokolade
- 100 gram stuetempereret smør
- 200 gram stuetempereret flødeost naturel
- 150 gram flormelis
Instruktioner
- Kage: Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt i en skål.
- Kom smeltet smør, revet citronskal og letmælk i og pisk sammen.
- Tilsæt bagepulver og hvedemel og rør rundt.
- Kom hakket chokolade i dejen og rør sammen.
- Hæld dejen i en bageform (ca. 20×30 cm) beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- Lad efterfølgende kagen køle af i 5-10 minutter. Imens laves citronlagen: Kom citronsaft og sukker i en gryde og kog op i 1-2 minutter. Hæld citronlagen over kagen, og lad kagen afkøle helt, inden den pyntes med frosting.
- Frosting: Smelt den hvide chokolade (enten over vandbad eller i mikroovn) og lad det køle af.
- Kom smør i en skål og pisk smørret godt sammen.
- Tilsæt flødeost og pisk sammen.
- Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk blandingen godt sammen.
- Til sidst tilsættes det smeltede chokolade og piskes sammen med de andre ingredienser, så det bliver en blød frosting.
- Inden servering pyntes kagen med frosting – længere oppe i indlægget kan du få fif til, hvordan du kan pynte kagen.
