Citron cheesecake med Oreos – Cheesecake uden husblas

Citron cheesecake med Oreos, Maltesers og bær

Brug for en nem og lækker dessert? Så skal du lave den her lækre citron cheesecake med Oreos i bunden og Maltesers og søde bær på toppen.

I denne cheesecake er det med Oreos i bunden og en klassisk ostecreme med citron. Citronen i ostecremen gør kagen lidt lettere, og Maltesers og søde bær på toppen er en skøn og lækker kombination.

Kagen er pyntet med spiselige guldflager, men det kan sagtens undlades, hvis du ikke har det til rådighed. De spiselige guldflager gør ikke noget ved smagen.

Brug en kagering og kageplast

Når jeg bager cheesecakes, så foretrækker jeg at bruge en justerbar kagering. Den kan, som navnet afslører, justeres og udvides. Selvom du kun har én kagering, så har du altså en ring, der kan bruges til rigtig mange kager og størrelser.

Derudover bruger jeg kageplast langs kanten. Alternativ kan man bruge husholdsningsfilm til kanten, men jeg synes, det er langt lettere at bruge kageplast. Jeg vil anbefale at bruge kageplast af kraftig kvalitet. Eksempel er denne rigtig god, da den står selv, og den ruller heller ikke sammen.

Cheesecake uden husblas

En cheesecake uden husblas kan sagtens lade sig gøre. Det er denne opskrift et eksempel på, den er nemlig lavet uden husblas. Når kagen har været på køl, og ostecremen har fået lov at sætte sig, kan den sagtens ‘stå selv’.

Citron cheesecake med Oreos, Maltesers og bær | Cakewoman.dk
Citron cheesecake med Oreos – Cheesecake uden husblas

Citron cheesecake med Oreos, Maltesers og bær

Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • Bund:
  • 2 pk Oreos ca. 300 gram
  • 110 gram smør
  • Fyld:
  • 400 gram flødeost
  • Saft fra 1 citron
  • 100 gram flormelis
  • 1 tsk vanilijesukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • Pynt:
  • Lidt Maltesers ca. 30-40 gram
  • 100 gram blandet friske bær eksempelvis hindbær og blåbær
  • Spiseligt guldstøv/guldflager kan undlades

Sådan gør du
 

  • Bunden: Hak kiksene i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle.
  • Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks.
  • Pres massen ud i en springform eller justerbar kagering (ca. 20-22 cm), der er placeret på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd efterfølgende med kageplast rundt langs kanten. Stil bunden på køl, mens fyldet forberedes.
  • Fyld: Kom flødeost, citronsaft, flormelis, vaniljesukker og piskefløde i en skål og pisk blandingen godt sammen til en ensartet creme.
  • Fordel cremen over kiksebunden.
  • Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig (minimum 3-4 timer).
  • Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med Maltesers, bær og guldflager.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*