Chokolademuffins med nutella

Chokolademuffins med Nutella og Kinder Bueno

Her får du opskriften på lækre, nemme chokolademuffins med Nutella. De færdigbagte muffins fyldes med Nutella og pyntes med blød chokoladefrosting lavet på mælkechokolade. Til sidst pyntes de med Kinder Bueno. Mums!

Bag i fast muffinform

Jeg kan på det varmeste anbefale at købe en fast muffinform, eksempelvis som denne. Her placerer du papirmuffinformene, som du fylder med kagedej. På den måde undgår du, at kagerne flader helt ud under bagning.

Når kagerne er færdigbagte og afkølet, skæres et hul i hver muffin, hvor der fyldes Nutella i. Her er en lille melon-ske perfekt til formålet, men har du ikke det i køkkenskuffen, så brug en urtekniv eller lignende.

Der skal fyldes Nutella i de bagte kager. Her kan man med fordel komme Nutellaen i en sprøjtepose med rund tyl. Det gør det langt nemmere at komme den lækre Nutella ned i kagerne.

Pynt med chokoladefrosting

Det behøver heldigvis ikke være svært at pynte sine muffins rigtig flot. En god sprøjtepose (jeg kan anbefale dem fra Coop, som blandt andet kan købe i Kvickly) og så et par tyller.

I videoen herunder har jeg forsøgt at vise, at det slet ikke er så svært. De to tyller, jeg bruger i videoen, er model 1M og 4B fra mærket Wilton.

Til at pynte kagerne i denne opskrift har jeg brugt modellen 1M. Men har du ikke tyller og sprøjtepose til rådighed, så fortvivl ej 😀 Så kommes frostingen bare på med en kniv – smagen er stadigvæk mindst ligeså god!

Chokolademuffins med Nutella og Kinder Bueno | Cakewoman.dk
Chokolademuffins med nutella

Chokolademuffins med Nutella og Kinder Bueno, 14 stk

Ingredienser
  

  • Muffins:
  • 100 gram smør
  • 2 æg
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 200 gram sukker
  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 4 spsk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl friskbrygget kaffe
  • Fyld:
  • Ca. 200 gram Nutella
  • Chokoladefrosting:
  • 200 gram blødt smør
  • 300 gram flormelis
  • 2 spsk kakao
  • 80 gram mælkechokolade
  • Pynt:
  • 3 x Kinder Bueno 129 gram

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluftsovn.
  • Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  • Kom æg, kærnemælk og smeltet smør i en skål og pisk sammen.
  • Tilsæt sukker og pisk sammen.
  • Kom hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, natron, kakao og salt i og rør dejen sammen.
  • Hæld den friskbryggede kaffe i dejen og rør rundt.
  • Fordel dejen i 14 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
  • Bag i ovnen i 15-20 minutter, til de er gennembagte og lad efterfølgende kagerne køle helt af.
  • Skær et hul i hver kage og kom Nutella i. Med fordel kan Nutellaen kommes i en sprøjtepose med rund tyl. Så er det nemmere at få Nutellaen ned i kagerne.
  • Frosting: Pisk smør og flormelis sammen. Kom flormelis i lidt ad gangen. Det tager lidt tid, før det samler sig, og undervejs ligner det revet ost, men det samler sig på et tidspunkt.
  • Kom kakao i og pisk sammen.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn, lad det køle lidt af, og kom det efterfølgende i frostingen. Pisk sammen.
  • Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl på og pynt kagerne. Har du ingen sprøjtepose og tyl til rådighed, så kan frostingen smøres på.
  • Pynt hver muffin med Kinder Bueno og servér straks. Hvis ikke de skal spises med det samme, så kom dem på køl i en lukket beholder.
Chokolademuffins med Nutella og Kinder Bueno | Cakewoman.dk

Lyst til en anden lækker kage med Nutella? Så kan du prøve den her chokoladekage med Nutella-fudge og Kinder-chokolade.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*