Her får du opskriften på en ægte chokoladebombe: Chokoladekage med Nutella Fudge og det bedste Kinder chokolade på toppen. Det er mer’ med mer’ på, når det er allerbedst 😀
Jeg elsker chokoladekager – især dem der er fyldige og smager af noget. Samtidig gør det heller ikke noget, hvis de er lidt til den ubagte side. Den her chokoladekage opfylder begge krav, synes jeg. Derudover er den bløde Nutella-fudge super lækker over på kagen, og med det bedste chokolade fra Kinder på toppen, så er det her en ægte chokoladekage-bombe! 🙂
Hvis du vil være i god tid
Når kagen er bagt, skal den have lov til at sætte sig inden servering. Meget gerne 3-4 timer på køl, så fudgen på toppen også bliver fast.
Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen. Hvis du bager kagen dagen inden, vil jeg anbefale at lade den stå tildækket på køkkenbordet – når den har været en tur på køl. Hvis den står på køl natten over, risikerer selve chokoladekagen nemlig at blive en anelse tør.
Chokoladekage med Nutella-fudge og Kinder-chokolade
Ingredienser
- Chokoladekage:
- 100 gram mørk chokolade
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakao
- 3 æg
- 150 gram hvedemel
- Nutella-Fudge:
- 115 gram smør
- 200 gram Nutella
- 140 gram kondenseret mælk fra dåse
- 60 gram skumfiduser
- Pynt:
- Blandet Kinder-chokolade, eksempelvis Kinder Bueno, Kinder Schokobons og Kinder Maxi
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 180 varmluft.
- Smelt smør og chokolade i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt sukker, vaniljesukker og kakaopulver i gryden og rør det godt rundt.
- Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt og rør til sidst melet i.
- Hæld dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ca. 15-20 minutter, til den er gennembagt. Lad den efterfølgende køle af, mens Nutella-fudgen laves.
- Nutella-fudge: Smelt Nutella sammen med smør over et vandbad. Det skal blive til en ensartet masse.
- Imens varmes mælk og skumfiduser op ved svag varm i en gryde. Det er en god ide at bruge en tykbundet gryde. Det er vigtigt at holde øje med gryden og røre undervejs. Ellers brænder det på! Hvis det er ved at brænde på, så tag gryden af varmen og rør lidt.
- Når mælken og skumfiduserne er smeltet sammen, kommes den smeltede Nutella-massen ned i gryden, og det hele røres sammen – stadigvæk ved svag varme, i 5 minutters tid.
- Fordel Nutella-Fudgen over kagen og lad kagen køle af i køleskabet (10-15 minutter ca), før den pyntes med Kinder-chokolade. Hvis man kommer Kinder-chokoladen på for tidligt, vil den blot smelte ned i den varme Nutella-fugde.
- Sæt herefter kagen på køl igen og lad den stå på køl og sætte sig minimum i 3-4 timer før servering.
- Tag kagen ud 10-15 minutter inden servering og befri den fra formen og bagepapir.
Er du på Instagram?
Jeg håber, chokoladekagen falder i din smag. Hvis du laver nogle af mine kager og deler dem på Instagram, så må du hjertens gerne tagge mig. Det vil gøre mig så glad at følge med i 😀
Har du lyst til andre kager med Nutella, så kan du klikke her og se flere opskrifter!