Her får du en nem opskrift på en skøn chokoladelagkage med skildpadde mousse. Jeg er vild med chokoladeskildpadder fra Toms, og den her kage er baseret på de klassiske lækkerier.
En nem kage: Chokoladelagkage med skildpadde mousse
Denne chokoladelagkage med skildpadde mousse består af to chokoladekagebunde med mousse imellem og på toppen.
Moussen, som er lavet af smeltede chokolade og fløde, skal have lov at blive helt kold, før den piskes op. Derfor kan man med fordel begynde på den del af opskriften aftenen inden, at kagen skal serveres og spises.
Det er en nem kage, som både kan serveres en eftermiddag til en kop kaffe, til en fødselsdag eller til en anden festlig begivenhed.
Jeg har valgt at toppe kagen med hindbær, blåbær og Toffifee. Det giver et fint og enkelt udtryk, som både passer til et fødselsdagsbord eller som afslutningen på en lækker middag.
Chokoladelagkage med skildpadde mousse
Ingredienser
- Chokoladelagkage:
- 130 gram smør
- 100 gram mælkechokolade
- 100 gram mørk chokolade
- 125 gram rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 2 dl hvedemel
- 1 spsk kakao
- Skildpadde mousse:
- 2,5 dl piskefløde
- 3 kæmpe chokoladeskildpadder
- Pynt:
- 1/2 pk Toffifee
- 100 gram blandet friske bær
Sådan gør du
- Først skal moussen laves. Den skal nemlig minimum på køl i 4-5 timer, før den kan piskes til skum.
- Smelt fløde og chokolade i en gryde ved svag varme. Sørg for at røre rundt undervejs.
- Hæld herefter cremen over i en skål, så den kan køle af. Mens cremen køler af, er det en god ide at røre lidt i skålen løbende. Så undgår du, at der kommer ‘skind’ på cremen, som laver klumper.
- Når cremen er kølet af, kommes der husholdningsfilm henover skålen, filmen skal røre cremen. Stil skålen på køl i minimum 4-5 timer, gerne til næste dag.
- Chokoladekagen: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluftsovn.
- Smelt smørret i en gryde. Tag efterfølgende gryden af varmen.
- Hak mælkechokolade og mørk chokolade i mindre stykker. Kom i gryden med smeltet smør og smelt sammen. Med fordel kan en dejskraber bruges – den er god, når chokoladen og smørret skal røres/smeltes sammen til en ensartet masse. Lad blandingen køle lidt af og fortsæt med opskriften.
- Pisk rørsukker, vaniljesukker og æg godt sammen i en skål.
- Kom mel og kakao i og rør rundt til en ensartet masse.
- Kom den afkølede smør/chokolade i og rør rundt.
- Beklæd en springform (cirka 20 cm) med bagepapir og kom halvdelen af dejen i formen.
- Bag kagebunden i ca. 17-20 minutter minutter, til den er gennembagt. Gentag med den resterende del af dejen, så du ender med at have to kagebunde. Har du to springforme, kan du sagtens bage bundene på samme tid. Når bundene er bagt, skal de køle af.
- Mens bundene køler af, piskes moussen op (som har været på køl i min. 4-5 timer).
- Herefter placeres en kagebund på det fad, du vil servere kagen på. Kom mousse på bunden og kom den anden kagebund ovenpå.
- Kom mousse på toppen pg pynt med bær og toffifee.
Er du på Instagram?
Så er du hjertelig velkommen til at følge med på på Cakewomans Instagram -profil 😀 Her poster jeg altid, når der er nye opskrifter på www.cakewoman.dk, så det er en nem måde at følge med.
Hvis du skulle få lyst til at lave nogle af opskrifterne herinde fra, så må du endelig også gerne tagge mig i billeder på Instagram. Det vil gøre mig så glad 🙂
Hvor mange personer er din chokoladekage med skildpaddemousse til?
Hej Michael 🙂
Jeg vil sige, at der er kage til 6-8 personer.
mvh Julie