Her får du opskriften på en lækker chokoladetærte med Toblerone. Det er en dejlig nem chokoladetærte, og den kræver hverken lang tid i køkkenet eller mange ingredienser.
Chokoladetærten består af en bund med Bastogne-kiks og smør, som bages inden chokoladefyldet kommes på. Bunden kan godt trække sig lidt sammen under bagningen, men det skal du ikke være urolig for. Når bunden kommer ud af ovnen og stadigvæk er varm, kan du presse siderne op igen ved hjælp af bagsiden af en ske.
Ovenpå bunden er der et lag chokoladecreme bestående af mørk chokolade, Nutella og fløde, og på toppen er der stykker af Toblerone-chokolade. Så det er en lækker og intens chokoladetærte, hvor ét stykke – for det meste 😉 – er nok.
Tærten kan bages dagen i forvejen
Jeg er ret vild med kager og søde sager, der kan bages dagen inden servering. Det kan den her chokoladetærte med Toblerone sagtens. Den skal blot opbevares på køl, til den skal på bordet 🙂
Ingredienser
- Bund:
- 250 gram bastogne-kiks
- 120 gram smør
- Fyld:
- 250 gram Nutella
- 200 gram mørk chokolade
- 2,5 dl fløde
- 1 nip salt
- Pynt:
- 150 gram Toblerone
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Bunden: Smelt smørret, og brug lidt af det til at smøre en tærteform (ca. 20 cm) med løs bund.
- Knus kiksene i en minihakker. Hvis ikke du har en minihakker, kan du komme dem i en pose og knuse dem med en kagerulle.
- Bland dem med smeltet smør, og tryk kiksemassen fast i bunden af formen og op ad siderne.
- Bag bunden i 15 minutter.
- Hvis kanterne har trukket sig ned under bagningen, så pres dem op igen, når bunden kommer ud af ovnen og stadig er varm. Mens bunden køler, så kan du gå i gang med fyldet.
- Fyld: Smelt Nutella og chokolade ved lav varme over et vandbad.
- Imens varmes fløde og salt op i en gryde. Når fløden når kogepunktet hældes det over den smeltede chokolade/Nutella-blanding, og det hele røres sammen til en ensartet chokoladecreme.
- Fordel det over tærtebunden og lad chokoladecreme køle lidt af.
- Pynt herefter med Toblerone og stil tærten på køl i 2-3 timer, til chokoladecremen har sat sig.
- Inden servering befries tærten fra formen. Vær lidt forsigtig, da kanterne godt kan være lidt skrøbelige.

Følg med på Instagram
Hvis du er på Instagram, så skal du være hjertelig velkommen til at følge med på min profil derinde. Her poster jeg hver gang, der er nyt herinde på www.cakewoman.dk. Hvis du laver nogle af mine opskrifter og poster billede af det på Instagram, så må hellere end gerne tagge mig i opslaget. Det gør mig nemlig så glad at se, hvis I også får gavn af opskrifterne på kage og søde sager.
Er du til chokoladekager og tærter, så kan du finde alle mine opskrifter lige her!
Den ser virkelig lækker ud, og jeg vil prøve at lave den på fredag til gæster på lørdag. Hvor mørk chokolade bruger du i den? Og hvor mange vil du mene, der er til, i sådan en kage? Det bliver til efter mad – så’n til aftenkaffen-agtigt.
Hej Martin 🙂
Jeg bruger chokolade på omkring 70%.
I forhold til antal stykker vil jeg sige, at der bliver 8 fine stykker i én kage.
De bedste hilsner
Julie 🙂