Her får du opskriften på en lækker chokoladetærte med Toblerone. Det er en dejlig nem chokoladetærte, og den kræver hverken lang tid i køkkenet eller mange ingredienser.
Chokoladetærten består af en bund med Bastogne-kiks og smør. Ovenpå bunden er der et lag chokoladecreme bestående af mælkechokolade, Nutella og fløde, og på toppen er der stykker af Toblerone-chokolade. En lækker og intens chokoladetærte, hvor ét stykke – for det meste 😉 – er nok.
Tærten kan bages dagen i forvejen
Jeg er ret vild med kager og søde sager, der kan bages dagen inden servering. Det kan denne chokoladetærte med Toblerone, da chokoladefyldet har brug for 4-5 timers tid på køl for at blive fast. Derfor kan den sagtens laves dagen inden, den skal på bordet. Tærten skal blot opbevares på køl indtil da.
Chokoladetærte med Toblerone
Ingredienser
- Bund:
- 250 gram bastogne-kiks
- 120 gram smør
- Fyld:
- 250 gram Nutella
- 200 gram mælkechokolade
- 2 dl fløde
- Pynt:
- 150 gram Toblerone
Sådan gør du
- Bunden: Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af. Knus kiksene i en minihakker. Hvis ikke du har en minihakker, kan du komme dem i en pose og knuse dem med en kagerulle.
- Bland dem med smeltet smør, og tryk kiksemassen fast i bunden af en tærteform (ca. 20 cm i diameter) og op ad siderne. TIP: Brug en tærteform med løs bund – så kan du få kagen ud af formen, når den er helt færdig. Kom bunden på køl, mens fyldet forberedes.
- Fyld: Smelt Nutella og chokolade over et vandbad. Tag det efterfølgende af varmen.
- Varm fløden op i en gryde. Når fløden når kogepunktet hældes det over den smeltede chokolade/Nutella-blanding, og det hele røres sammen til en ensartet chokoladecreme.
- Fordel det over tærtebunden og lad chokoladecreme køle lidt af.
- Pynt herefter med Toblerone og stil tærten på køl i 4-5 timer, meget gerne til næste dag.
- Inden servering befries tærten fra formen. Vær lidt forsigtig, da kanterne godt kan være lidt skrøbelige.
En no bake cake med Toblerone
Hvis du før har bagt denne tærte, og du synes, at opskriften er lidt ændret – så har du fuldstændig ret. Da jeg udviklede opskriften, valgte jeg at bage bunden, før der kom fyld på. Men det synes jeg faktisk ikke er nødvendigt. Tærten fungerer ligeså godt med en ubagt bund. Det betyder altså, at du ikke behøver have en ovn til rådighed, når du laver denne skønne chokoladesag.
Følg med på Instagram
Hvis du er på Instagram, så skal du være hjertelig velkommen til at følge med på min profil derinde. Her poster jeg hver gang, der er nyt herinde på www.cakewoman.dk. Hvis du laver nogle af mine opskrifter og poster billede af det på Instagram, så må hellere end gerne tagge mig i opslaget. Det gør mig nemlig så glad at se, hvis I også får gavn af opskrifterne på kage og søde sager.
Er du til chokoladekager og tærter, så kan du finde alle mine opskrifter lige her!