Her får du opskriften på en lækker kage: Brownie med flødebolleskum og karamel – mums! Det er en skøn kage, som både kan pynte på et kagebord, men den kan også sagtens serveres en stille søndag eftermiddag til en kop kaffe 🙂
Brownie med flødebolleskum
Kagen består af en browniekage i bunden, så et lag karamel og til sidst flødebolleskum. Karamel-saucen er den her fra Tørsleffs, som er vidunderlig nem at bruge i sine kager, og så smager den skønt. Det er lykkes mig at finde den i Bilka. Skummet er duttet ud på kagen ved hjælp af to forskellige tyller fra mærket Wilton Det er de to modeller, der hedder 1M og 4B, jeg har anvendt. Har du ikke tyller til rådighed, så kan skummet fordeles over kagen med en kniv.
Kagen kan sagtens bages en dag i forvejen. Karamel og flødebolleskum vil jeg anbefale at lave på selve dagen, hvor kagen skal serveres. Rigtig god fornøjelse og god bagning 😀
Brownie med karamel og flødebolleskum
Ingredienser
- Brownie:
- 300 g mørk chokolade
- 400 g smør
- 200 g sukker
- 6 æg
- 300 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 4 spsk kakao
- Karamel:
- 1 dåse Dulce de leche 397 g
- Flødebolleskum:
- 100 g æggehvider ca. 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 80 g glukosesirup
- 3 spsk vand
Sådan gør du
- Brownie: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm ovn.
- Smelt chokolade og smør i en stor skål over et vandbad ved middelvarme. Husk at anvende en skål, der tåler varmen fra vandbadet. Stil efterfølgende til side og lad det køle lidt af.
- Kom æggene sammen med sukkeret i en anden skål og pisk sammen.
- Hæld den smeltede chokolade/smørblanding i og pisk godt sammen.
- Kom mel, vaniljesukker, bagepulver og kakao i blandingen og rør sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) med bagepapir.
- Bag kagen i ca. 30 minutter og lad den efterfølgende køle af. Den skal føles en smule ubagt, det gør den lækker og svampet efterfølgende.
- Når kagen er kølet af, fordeles karamel (Dulce de leche) ud over.
- Flødebolleskum: Kom æggehvider og 20 gram sukker i en skål. Pisk godt sammen, til det er stift.
- Kog sukker (de resterende 180 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader.
- Når blandingen rammer 118 grader, tages gryden af varmen, og den flydende sukkerblanding hældes i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed.
- Pisk i 10 minutter, til det er en fast flødebolleskum.
- Fordel flødebolleskummet på kagen og server. Du kan komme flødebolleskummet i en sprøjtepose med tyl og dekorere kagen på den måde. Men skummet kan også blot fordeles med en ske på kagen.
Har du lyst til at bage en lækker kage, så synes jeg helt sikkert, at du skal give dig i kast med den her brownie med flødebolleskum og karamel. Den smager skønt, og så er den nem at lave.
Virkelig lækker kage!! Jeg dryssede havsalt ovenpå karamellen inden flødebolleskummet kom på, det gjorde den helt perfekt :)))
Hej Freja 🙂
Tusind tak for din kommentar – det er jeg glad for at høre. Og det lyder jo lækkert med kombinationen med lidt havsalt på!
Bedste hilsner
Julie