Blåbærmuffins uden gluten og laktose er både lækre og lette at lave. Jeg er ret vild med muffins og cupcakes: De er portionsanrettet, de er nemme at lave, og så smager de skønt. Om det er til et kagebord, et barnedåb, en fødselsdag eller en anden mærkedag, så fungerer muffins bare rigtig god. Derudover er det også en god kollegakage, som kan tages med, når der skal deles ud. Det er uanset om det er på arbejdet, skolen eller studiet.
Muffins uden gluten og laktose
Men Cakewoman.dk er jo fuld af almindelig smør, chokolade og hvedemel. Kan du lige pludselig ikke tåle gluten og laktose? Jo, sagtens. Men jeg kender et par stykker, som ikke tåler gluten og laktose. Derfor sker det ind i mellem, at jeg bager gluten- og laktosefrit. Det kan være mindst ligeså lækkert som ‘almindeligt’ bagværk. Efterhånden har selv de mindste supermarkeder et ok udvalg af gluten- og laktosefrie varer. Når det er sagt, så plejer jeg stort set altid at besøge Bilka, når jeg skal bage uden gluten og laktose. Det er bl.a. der, at det er lykkes mig at finde boghvedemel, som skal bruges i denne her opskrift på blåbærmuffins uden gluten og laktose.
Hvis du ønsker at servere kagerne med ‘noget til’, så vil en laktosefri cremefraiche, et lag flormelis-glasur eller frostingen fra den her kage, helt sikkert være et hit.
Du kan sagtens skifte boghvedemelet ud med hvedemel, og det laktosefri smør ud med almindeligt smør, hvis du ikke har behov for gluten og laktosefrie kager.
Blåbærmuffins uden gluten og laktose, 8 stk
Ingredienser
- 50 gram laktosefri smør
- 1 æg
- 65 gram sukker
- 100 gram revet marcipan
- 125 gram blåbær
- 100 gram boghvedemel
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Cupcakes: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smørret og lad det køle af.
- Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt, ca. 4-5 minutter.
- Rør det revet marcipan og smeltet smør i blandingen.
- Vend blåbær i en skål med boghvedemel og bagepulver.
- Rør det efterfølgende i skålen med æg-blandingen og rør sammen.
- Fordel dejen i 8 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
- Bag i ovnen 18-20 minutter (hold øje undervejs) og lad dem køle helt af, før kagerne serveres.
Lyst til følge med på Instagram?
Hvis du har lyst til at få en opdatering, når der er nyt herinde på www.cakewoman.dk, så synes jeg, du skal følge med på Instagram. Her poster jeg nemlig altid, når der er nye opskrifter på kager og søde sager.
Kan man undlade marcipan
Hej Sophia
Beklager mit meget sene svar! Jeg har ikke prøvet at bage dem uden marcipan. Men tror sagtens det kan lade sig gøre.
Mvh
Hej
Kan jeg bruge havremel i stedet for boghvedemel
Mvh Rose
Hej Rose
Det vil jeg sagtens mene, du kan 🙂 De får selvfølgelig en lidt anden smag, men jeg tror helt sikkert godt, det kan fungere.
Jeg håber, det går godt.
Bedste hilsner
Julie