Banoffee pie

Banoffee Pie

En Banoffee Pie er en nem og meget lækker desserttærte. Den består af en kiksebund, et lag karamel, bananstykker, flødeskum og hakket chokolade. Ifølge Google er opskriften oprindelig fra England, og navnet er sammensat af banana og toffee.

Oreos og Dulce de leche

Jeg har valgt at bruge Oreos i bunden, og derudover har jeg tilsat Nutella i flødeskummen. Der skal også et lag karamel over kiksebunden. Der har jeg anvendt denne Dulce de Leche, som blandt andet kan findes i Kvickly og Bilka, men andre karameller kan også sagtens bruges.

Det er en virkelig lækker desserttærte, og det er ikke svært at forstå, hvorfor det er en populær sag. Smagen af karamel, banan og flødeskum på en sprød kiksebund fungerer perfekt sammen. Derudover er det en supernem dessert, der kan laves i god tid.

Tærteform med løs bund

Har du en tærteform med løs bund liggende – eksempelvis som denne – så er den rigtig god at bage denne desserttærte i. Fordelen ved at bage i en tærteform med løs bund er, at kagerne kan komme fri fra formen, uden at kanterne går i stykker.

Tærten kan dog sagtens bages i en almindelig fast tærteform. Men har du en form med løs bund, så er det altså at foretrække.

Vær i god tid – lav Banoffee Pie

Hvis du vil være i god tid med en dessert, så er Banoffee Pie en god løsning. Bunden og karamellaget kan laves dagen inden servering, og så skal du blot skære bananerne ud i skiver, piske flødeskummen og komme lidt hakket chokolade på tærten, når den skal serveres.

Banoffee Pie | Cakewoman.dk

Banoffee Pie

Antal 8

Ingredienser
  

  • 100 gram smør
  • 2 ruller Oreos ca. 300 gram
  • 1 ds Dulce de leche karamel (397 gram)
  • 2-3 bananer
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk Nutella
  • 100 gram mælkechokolade

Sådan gør du
 

  • Bunden: Knus Oreos (hele kiksen skal bruges, så du behøver ikke fjerne det hvide fyld indeni) i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle.
  • Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks.
  • Pres massen ud i en tærteform og op af kanterne (ca. 24 cm). En tærteform med løs bund er rigtig god til formålet, men en almindelig tærteform kan også sagtens bruges.
  • Sæt bunden på køl i en times tid, så den sætter sig.
  • Efterfølgende tages bunden ud af køleskabet. Bruger du en tærteform med løs bund, så skal kanten fjernes nu. Gør det med forsigtig hånd, da tærtens kiksekant kan være en anelse porøs.
  • Herefter fordeles karamellen over bunden.
  • Skær bananerne i skiver og fordel over karamellen.
  • Kom piskefløde og Nutella i en skål og pisk til flødeskum.
  • Fordel flødeskum over.
  • Hak chokoladen i mindre stykker og kom over – så er kagen klar til servering. Kagen kan også sagtens sættes tilbage i køleskabet og serveres senere. Vil du lave kagen dagen i forvejen, vil jeg anbefale at lave bunden samt fordele karamel henover dagen før. Bananer, Nutella-flødeskum og hakket chokolade vil jeg komme på på selve serveringsdagen.
Banoffee Pie | Cakewoman.dk

Lyst til at bage en anden lækker sag med bananer? Så skal du prøve den her svampet og lækre banankage!

5 Comments

  1. Avatar af Louise

    Hej Julie,
    Den skal jeg helt sikkert lave, det lyder vildt lækkert! Dog syntes jeg ikke at det fremgår hvor mange personer opskriften er beregnet til. Kan du give et ca. tal, så jeg ved om jeg evt. skal gange lidt op eller ned 😉
    Pft.

    • Avatar af Julie

      Hej Louise 🙂

      Det er jeg glad for at høre. Jeg vil sige, at der bliver 8 pæne stykker af denne kage. Jeg håber, det kan hjælpe dig lidt 🙂

      De bedste hilsner,
      Julie

  2. Avatar af Louise

    Tusind tak for hurtig svar 🙂
    Så tror jeg opskriften passer meget godt. Den skal laves i morgen eller lørdag 🙂

  3. Avatar af Hanne

    Hej Julie smøre du tærteforme inden du kommer kiksebunden i? Vil det være fordel at tage tærtebunden ud af formen inden du kommer resten af fyldet på? Her tænker jeg på at når den er lidt porøs i det vil den også være tungere og større chance for, at den krakelere? På forhånd tak for hjælpen jeg glæder mig til, at smage den 🙂 Mvh. Hanne

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*