Banoffee pie

Banoffee Pie

Spring til opskrift

En Banoffee Pie er en nem og meget lækker desserttærte. Den består af en kiksebund, et lag karamel, bananstykker, flødeskum og hakket chokolade. Ifølge Google er opskriften oprindelig fra England, og navnet er sammensat af banana og toffee.

Oreos og Dulce de leche

Jeg har valgt at bruge Oreos i bunden, og derudover har jeg tilsat Nutella i flødeskummen. Der skal også et lag karamel over kiksebunden. Der har jeg anvendt denne Dulce de Leche, som blandt andet kan findes i Kvickly og Bilka, men andre karameller kan også sagtens bruges.

Det er en virkelig lækker desserttærte, og det er ikke svært at forstå, hvorfor det er en populær sag. Smagen af karamel, banan og flødeskum på en sprød kiksebund fungerer perfekt sammen. Derudover er det en supernem dessert, der kan laves i god tid.

Tærteform med løs bund

Har du en tærteform med løs bund liggende – eksempelvis som denne – så er den rigtig god at bage denne desserttærte i. Fordelen ved at bage i en tærteform med løs bund er, at kagerne kan komme fri fra formen, uden at kanterne går i stykker.

Tærten kan dog sagtens bages i en almindelig fast tærteform. Men har du en form med løs bund, så er det altså at foretrække.

Vær i god tid – lav Banoffee Pie

Hvis du vil være i god tid med en dessert, så er Banoffee Pie en god løsning. Bunden og karamellaget kan laves dagen inden servering, og så skal du blot skære bananerne ud i skiver, piske flødeskummen og komme lidt hakket chokolade på tærten, når den skal serveres.

Lyst til at bage en anden lækker sag med bananer? Så skal du prøve den her svampet og lækre banankage!

5 kommentarer

  1. Hej Julie,
    Den skal jeg helt sikkert lave, det lyder vildt lækkert! Dog syntes jeg ikke at det fremgår hvor mange personer opskriften er beregnet til. Kan du give et ca. tal, så jeg ved om jeg evt. skal gange lidt op eller ned 😉
    Pft.

    • Hej Louise 🙂

      Det er jeg glad for at høre. Jeg vil sige, at der bliver 8 pæne stykker af denne kage. Jeg håber, det kan hjælpe dig lidt 🙂

      De bedste hilsner,
      Julie

  2. Tusind tak for hurtig svar 🙂
    Så tror jeg opskriften passer meget godt. Den skal laves i morgen eller lørdag 🙂

  3. Hej Julie smøre du tærteforme inden du kommer kiksebunden i? Vil det være fordel at tage tærtebunden ud af formen inden du kommer resten af fyldet på? Her tænker jeg på at når den er lidt porøs i det vil den også være tungere og større chance for, at den krakelere? På forhånd tak for hjælpen jeg glæder mig til, at smage den 🙂 Mvh. Hanne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*