Hjemmelavede træstammer

Hjemmelavede træstammer

Hjemmelavede træstammer er super nemme at lave, og de smager himmelsk! Jeg vil faktisk mene, at de kan hamle op med træstammer fra Lagkagehuset. Så har du lyst til et hyggeligt bageprojekt, så skal du kaste dig ud i at lave hjemmelavede træstammer.

Træstammer er en elsket klassiker på kagebordet i Danmark. Den ikoniske kage er en favorit hos mange børn og voksne, og det forstår jeg godt. Kagen består af en blanding af bl.a. kagerester og romessens, som tilsammen skaber en lækker, saftig masse. Denne kerne rulles derefter i marcipan, der giver en dejlig sødme, og til sidst dyppes enderne i mørk chokolade. Kombinationen af den bløde romsmag og det bitre fra chokoladen skaber en harmonisk smagsoplevelse, som er svær at modstå.

Kagerester – hjemmelavede eller købte

For at lave træstammer skal du bruge kagerester. Hvis du ikke har kagerester liggende, så kan du bage den her chokoladekage til formålet. Det plejer jeg at gøre, den er perfekt til at lave lækre træstammer ud af. Købe-chokoladekage kan også sagtens bruges som kagerester.

Hjemmelavede træstammer

Hjemmelavede træstammer, 12-14 styks

Ingredienser
  

  • Trøffelmasse:
  • 400 gram kagerester
  • 100 gram revet marcipan
  • 100 gram smeltet chokolade eller Nutella
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1 stor spsk hindbærmarmelade
  • 2 tsk romessens
  • Overtræk:
  • 200 gram marcipan
  • 100 gram flormelis
  • 30 gram glukosesirup
  • 100 gram chokolade

Sådan gør du
 

  • Først skal selve trøffelmassen laves: Smuldr kageresterne sammen med den revet marcipan og smeltet chokolade/Nutella. Hold lidt igen med chokoladen/Nutellaen, hvis du bruger kagerester, der er meget svampet.
  • Rør kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens i massen.
  • Del massen i to og rul det til to pølser, cirka 35 cm lange. Stil dem i køleskabet mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med. Når massen er rullet til to pølser, skal de i køleskabet.
  • Så skal marcipanovertrækket laves: Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i to kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
  • Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud, cirka 35×7 cm, gør det i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
  • Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 7 træstammer ud af en trøffelpølse.
  • Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad. Stil dem på køl til de skal serveres.

Video

Hjemmelavede træstammer

Træstammer er uden tvivl min yndlingskage, når jeg står hos bageren og skal vælge. Studenterbrød er også lækkert, men jeg synes altså, at kombinationen af trøffelmasse, marcipan og chokolade er niveauet over. Hjemmelavede træstammer er et nemt kageprojekt, og det kræver ikke meget.

Et godt tip: Når du ruller marcipanovertrækket ud, så gør det mellem to stykker bagepapir. Så hænger marcipanen ikke fast i bordet. Velbekomme!

Følg endelig med på Instagram

Hvis du har lyst til at få en opdatering, når der er nyt herinde på www.cakewoman.dk, så synes jeg, du skal følge med på Instagram. Her poster jeg nemlig altid, når der er nye opskrifter på kager og søde sager.

6 kommentarer

  1. Avatar af Marie Louise
    Marie Louise

    Jeg glæder mig til at følge med og prøve din opskrifter af 🙂

  2. Avatar af Ayo

    Har du kun brugt chokoladekage til dejen?
    Hvad kan man ellers købe af kager og bruge, udover chokoladekage?

    • Avatar af Julie

      Hej 🙂

      Jeg bruger altid chokoladekage-rester til trøfler og træstammer. Så har faktisk ikke prøvet andet. Men umiddelbart tænker jeg, at en købe-mazarintærte eller en købe-roulade også sagtens kan bliver rigtig god fyld i hjemmelavede træstammer.

      De bedste hilsner
      Julie, Cavewoman.dk

  3. Avatar af John

    Du anbefaler at følge på Instagram, men link er forkert 😉
    https://www.instagram.com/cakewoman.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*