Her får du opskriften på en nem og lækker påskekage med marcipan. Kagen består af en svampet mazarinkage nederst. Ovenpå er der en blød chokoladecreme lavet på mælkechokolade, og til slut er der pyntet med fine mandelpåskeæg.
Vil du være i god tid, så kan selve mazarinkagen sagtens bages dagen i forvejen. I det tilfælde vil jeg anbefale at dække den godt til og lade den stå på køkkenbordet til dagen efter. På selve serveringsdagen kan kagen pyntes med chokoladecremen og påskeæg.
Sådan pynter du kagen
Det er en dekorativ kage, som passer perfekt til påskebordet. Jeg har valgt at komme chokoladecremen i to sprøjteposer med forskellige tyller på. Begge tyller er af mærket Wilton, og jeg har brugt model 1M og model 4B. Har du ikke sprøjteposer og tyller til rådighed, så fordeler du blot cremen på kagen med en ske.
Udover chokoladecreme er kagen også pyntet med mandelæg fra Anthon Berg. Her behøver du ikke nødvendigvis at bruge æg fra Anthon Berg. Der er massevis af fine og dekorative mandelæg fra andre producenter på hylderne i supermarkederne i marts og april.
Påskekage med marcipan
Ingredienser
- Mazarinkage:
- 400 gram marcipan
- 200 gram blødt smør
- 5 æg
- 1 tsk bagepulver
- 100 gram hvedemel
- 1/2 dl mælk
- Chokoladecreme og pynt:
- 2 blade husblas
- 150 gram mælkechokolade
- 4 dl fløde
- 80 gram farvede påskemandelæg – jeg bruger en variant fra Anthon Berg men andre mærker kan også sagtens bruges.
Sådan gør du
- Chokoladecreme: Det er en fordel at starte med chokoladecremen, da den flydende creme skal på køl i minimum 3 timer, før den kan piskes op.
- Kom husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld fløden henover chokoladen og rør det sammen, til al chokoladen er opløst.
- Tilsæt straks den afdryppede og udblødte husblas og rør det sammen.
- Dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen. Herefter skal det på køl i mindst 3 timer, før cremen piskes op.
- Mazarinkage: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær marcipan og det bløde smør i tern og kom i en skål. Pisk godt sammen.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Tilsæt bagepulver, mel og mælk og rør dejen godt sammen, til dejen er jævn.
- Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) beklædt med bagepapir. Med fordel kan bagsiden af en ske, der er dyppet i koldt vand, bruges til at jævne kagedejen ud i formen.
- Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle helt af, før den pyntes med chokoladecreme og påskeæg.
- Når den flydende chokoladecreme har været på køl i minimum 3 timer, kan den piskes til en fast skum. Pas på med at piske for meget, så risikerer cremen at skille.
- Kom cremen i en sprøjtepose med tyl på og pynt kagen med creme. Har du ingen sprøjtepose til rådighed, kan cremen smøres på.
- Pynt til slut med påskeæg. Så er kagen klar til servering.
Mums
Tak, Lise 🙂