80gramfarvede påskemandelæg - jeg bruger en variant fra Anthon Bergmen andre mærker kan også sagtens bruges.
Sådan gør du
Chokoladecreme: Det er en fordel at starte med chokoladecremen, da den flydende creme skal på køl i minimum 3 timer, før den kan piskes op.
Kom husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld fløden henover chokoladen og rør det sammen, til al chokoladen er opløst.
Tilsæt straks den afdryppede og udblødte husblas og rør det sammen.
Dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen. Herefter skal det på køl i mindst 3 timer, før cremen piskes op.
Mazarinkage: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær marcipan og det bløde smør i tern og kom i en skål. Pisk godt sammen.
Pisk æggene i et ad gangen.
Tilsæt bagepulver, mel og mælk og rør dejen godt sammen, til dejen er jævn.
Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) beklædt med bagepapir. Med fordel kan bagsiden af en ske, der er dyppet i koldt vand, bruges til at jævne kagedejen ud i formen.
Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle helt af, før den pyntes med chokoladecreme og påskeæg.
Når den flydende chokoladecreme har været på køl i minimum 3 timer, kan den piskes til en fast skum. Pas på med at piske for meget, så risikerer cremen at skille.
Kom cremen i en sprøjtepose med tyl på og pynt kagen med creme. Har du ingen sprøjtepose til rådighed, kan cremen smøres på.
Pynt til slut med påskeæg. Så er kagen klar til servering.