Gammeldags fastelavnsboller med creme

Gammeldags fastelavnsboller med creme

Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller med creme. De sidste par år er fastelavnsbollerne i den grad eksploderet på de sociale medier, og jeg kan godt forstå det. Fastelavnsboller er bare lækre!

En personlig favorit er de gammeldags fastelavnsboller med creme, og det er netop den opskrift, du finder længere nede i dette indlæg. De er nemme at lave, og hvis du folder dem på den rigtige måde, så skal indholdet nok blive inde i bollerne.

Fastelavnsbolle med creme

Fastelavnsboller med creme er en opskrift, hvor børn godt kan være med på sidelinjen. De kan hjælpe til undervejs, og når bollerne skal pyntes, så er det perfekt med ekstra hjælpere i køkkenet.

Jeg har lavet en glasur af vand og flormelis tilsat frugtfarve. Meget simpelt – og nemt. Derudover er fastelavnsbollerne pyntet med krymmel. Jeg har købt denne her, hvor der er flere forskellige slags krymmel.

Sådan bliver fyldet indeni fastelavnsbollerne

Gammeldags fastelavnsboller med creme er nu en gang bare bedst, hvis fyldet bliver indeni bollerne under bagning. Derfor er det vigtigt, at bollerne bliver foldet korrekt.

Når dejen er færdig med at hæve en time, skal den rulles ud til et rektangel (ca. 30×40 cm). Herefter skal den skæres ud i firkanter på ca. 10×10 cm, inden cremen fordeles på hver firkant.

Så skal der foldes: Tag fat i de to modsatte hjørner af dejen, og tryk dem sammen. Gør det samme med de to andre hjørner. Klem godt sammen lang kanterne, og mas sammen, så der ikke er huller i dejen. Det er vigtigt, at det lukker helt tæt. Ellers risikerer cremen at flyde ud under bagning.

Så placeres bollerne med samlingerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de skal efterhæve 30 minutter, inden de bliver bagt i ovnen.

Gammeldags fastelavnsboller med creme | Cakewoman.dk

Gammeldags fastelavnsboller med creme

5 fra 2 stemmer

Ingredienser
  

  • Dejen:
  • 100 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 pisket æg
  • Ca. 450-500 g hvedemel
  • 1 pisket æg eller 1/2 dl sødmælk til pensling
  • Creme:
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk maizena
  • 1 spsk vaniljesukker
  • Glasur og pynt:
  • Glasur af flormelis vand og frugtfarve
  • Krymmel

Sådan gør du
 

  • Dejen: Start med at smelte smørret, og lad det køle af.
  • Varm mælken op (enten i en gryde eller i mikrobølgeovn), til den er fingerlun.
  • Kom gær i en skål, og tilsæt mælken. Rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt vaniljesukker, kardemomme og pisket æg, og rør rundt.
  • Tilsæt smørret, og rør rundt.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er glat og smidig.
  • Kom dejen tilbage i skålen, og lad den hæve under et viskestykke i 1 time. Imens dejen hæver, laves cremen.
  • Cremen: Kom alle ingredienserne i en gryde, og varm op, til det koger. Sørg for at piske med håndkraft undervejs, så det ikke brænder på.
  • Når det koger, skrues ned til lav varme. Forsæt med at piske ved håndkraft i 1-2 minutter.
  • Tag af varmen, og lad det køle af. Det vil tykne yderligere, når det afkøles.
  • Efter hævning: Slå dejen ned på et meldrysset bord, og rul ud til et rektangel (ca. 30×40 cm). Skær ud i firkanter på ca. 10×10 cm.
  • Fordel 1-2 tsk. creme på hver firkant. Fold dejen godt sammen om fyldet: Tag fat i de to modsatte hjørner af dejen, og tryk dem sammen. Gør det samme med de to andre hjørner. Klem godt sammen lang kanterne, og mas sammen, så der ikke er huller i dejen.
  • Placer bollerne med samlingerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad boller efterhæve under et viskestykke i 30 minutter.
  • Imens bollerne efterhæver, varmes ovnen op til 200° varmluft.
  • Pensl med et pisket æg eller sødmælk, og bag bollerne i 10-12 minutter, til de er gennembagte.
  • Glasur og pynt: Kom flormelis, vand og frugtfarve og rør rundt, til det har den rette konsistens. Fordel glasuren på bollerne, og pynt med krymmel.
  • Når bollerne er kølet af, kan de pyntes med chokoladeglasur.
Gammeldags fastelavnsboller med creme | Cakewoman.dk

Har du lyst til at bage fastelavnsboller uden gluten laktose? Så finder du en opskrift lige her!

3 kommentarer

  1. Avatar af Asbjørn jensen
    Asbjørn jensen

    5 stars
    De er superlækker de gammeldags fastelavnsboller vil helt sikkert bruge opskriften

    • Avatar af Julie

      Hej Asbjørn

      Jeg er også virkelig fan af den gammeldags version. Jeg håber, du også bliver fan af denne opskrift 🙂

      Mvh

  2. Avatar af Asbjørn jensen
    Asbjørn jensen

    5 stars
    Superlækker fastelavnsboller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*