Gammeldags fastelavnsboller med creme

Gammeldags fastelavnsboller med creme

Spring til opskrift

Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller med creme. De sidste par år er fastelavnsbollerne i den grad eksploderet på de sociale medier, og jeg kan godt forstå det. Fastelavnsboller er bare lækre!

En personlig favorit er de gammeldags fastelavnsboller med creme, og det er netop den opskrift, du finder længere nede i dette indlæg. De er nemme at lave, og hvis du folder dem på den rigtige måde, så skal indholdet nok blive inde i bollerne.

Fastelavnsbolle med creme

Fastelavnsboller med creme er en opskrift, hvor børn godt kan være med på sidelinjen. De kan hjælpe til undervejs, og når bollerne skal pyntes, så er det perfekt med ekstra hjælpere i køkkenet.

Jeg har lavet en glasur af vand og flormelis tilsat frugtfarve. Meget simpelt – og nemt. Derudover er fastelavnsbollerne pyntet med krymmel. Jeg har købt denne her, hvor der er flere forskellige slags krymmel.

Sådan bliver fyldet indeni fastelavnsbollerne

Gammeldags fastelavnsboller med creme er nu en gang bare bedst, hvis fyldet bliver indeni bollerne under bagning. Derfor er det vigtigt, at bollerne bliver foldet korrekt.

Når dejen er færdig med at hæve en time, skal den rulles ud til et rektangel (ca. 30×40 cm). Herefter skal den skæres ud i firkanter på ca. 10×10 cm, inden cremen fordeles på hver firkant.

Så skal der foldes: Tag fat i de to modsatte hjørner af dejen, og tryk dem sammen. Gør det samme med de to andre hjørner. Klem godt sammen lang kanterne, og mas sammen, så der ikke er huller i dejen. Det er vigtigt, at det lukker helt tæt. Ellers risikerer cremen at flyde ud under bagning.

Så placeres bollerne med samlingerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de skal efterhæve 30 minutter, inden de bliver bagt i ovnen.

Har du lyst til at bage fastelavnsboller uden gluten laktose? Så finder du en opskrift lige her!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*