Når rabarbersæsonen er i gang, så er det med at udnytte de friske sager 😀 Her får du opskriften på lækre laktose- og glutenfri rabarbermuffins med marcipan og frosting. Nemme og lækre rabarbermuffins, som er perfekte til mange anledninger. De er portionsanrettet, de kan både serveres til kage-tapas, til en barnedåb, en fødselsdag eller en anden mærkedag, der skal markeres og fejres.
En god kollegakage
Disse glutenfri rabarbermuffins er også et godt bud på en kollegakage. De er super nemme at tage med, når der skal deles ud – uanset om det er på arbejdet, skolen eller studiet. Derudover kan de også godt bages aftenen inden servering. Frostingen vil jeg dog vente med at komme på til dagen, hvor kagerne skal spises 🙂
Laktose og glutenfri kage
Denne opskrift er uden laktose og gluten. Der er blandt andet brugt denne glutenfri havremel, laktosefri smør og laktosefri flødeost/friskost. Sidstnævnte bruges i frostingen, der kommes ovenpå kagerne. Det er en frisk frosting med citron, og samtidig er vaniljesukkeret med til at give en smule sødme.
Har du en sprøjtepose og en tyl til rådighed, så kan du pynte kagerne med frosting. Det giver et superfint look – jeg har anvendt denne tyl fra Wilton til formålet. Har du ikke en tyl og sprøjtepose liggende, så kommes frostingen blot på med en kniv eller ske. Jeg lover, at smagen alligevel er skøn 😀
Smelt smør i en gryde ved svag varme. Lad det køle af efterfølgende.
Pisk æg og sukker luftigt.
Pisk det smeltede smør i blandingen.
Kom revet marcipan i og rør rundt.
Rør havremel og bagepulver sammen i en skål.
Skær rabarberne i tern og vend dem med melet og bagepulveret.
Rør det i den våde masse.
Fordel dejen i 10 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
Bag i ovnen 18-20 minutter (hold øje undervejs) og lad dem køle helt af, før kagerne pyntes med frosting.
Frosting: Rør ingredienserne til frostingen sammen i en skål.
Smør frosting på de afkølede muffins. Enten kan det kommes på med en ske, eller du kan komme frostingen i en sprøjtepose med tyl og dekorere kagerne. Evt. kan du stille frostingen på køl i et kvarters tid inden pyntning. Så er den mere fast i konsistensen, når den kommes på kagerne.
OPSKRIFT: JULE-TRÆSTAMMER 😍🎄 Lækre træstammer med smag af jul og hygge 🥰 Opskriften får du lige herunder, så husk at gemme ❤️
🎄 OPSKRIFT – 12-14 STYK 🎄
INGREDIENSER:
500 g chokoladekagerester (købe-chokoladekage kan også bruges) 100 g revet marcipan 2 appelsiner (saften derfra) 1 tsk kanel 100 g Nutella eller smeltet chokolade kan undlades
Overtræk: 200 g marcipan 100 g flormelis 30 g glukosesirup 100 g chokolade Rød pastafarve kan undlades Julekrymmel
SÅDAN GØR DU:
Først skal selve trøffelmassen laves: Smuldr kageresterne sammen med revet marcipan, appelsinsaft og kanel. Ælt massen godt sammen. Hvis du har svært ved at få massen til at hænge sammen, kan du tilsætte lidt Nutella eller smeltet chokolade.
Del massen i tre og rul det til tre pølser, cirka 25 cm lange. Stil dem til side mens du forbereder marcipan-overtrækket.
Så skal marcipanovertrækket laves: Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i tre kugler. Hvis du ønsker at nogle af træstammerne skal være røde, så ælt pastafarve ind i en eller flere af marcipankuglerne.
Pak de tre klumper ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud. Hver marcipankugle skal rulles ud og cirka være 25×10 cm. Gør det i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke udrullet marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 4 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad, og de pyntes med krymmel. Stil dem på køl til de skal serveres ❤️
OPSKRIFT: JULE-TRÆSTAMMER 😍🎄 Lækre træstammer med smag af jul og hygge 🥰 Opskriften får du lige herunder, så husk at gemme ❤️
🎄 OPSKRIFT – 12-14 STYK 🎄
INGREDIENSER:
500 g chokoladekagerester (købe-chokoladekage kan også bruges) 100 g revet marcipan 2 appelsiner (saften derfra) 1 tsk kanel 100 g Nutella eller smeltet chokolade kan undlades
Overtræk: 200 g marcipan 100 g flormelis 30 g glukosesirup 100 g chokolade Rød pastafarve kan undlades Julekrymmel
SÅDAN GØR DU:
Først skal selve trøffelmassen laves: Smuldr kageresterne sammen med revet marcipan, appelsinsaft og kanel. Ælt massen godt sammen. Hvis du har svært ved at få massen til at hænge sammen, kan du tilsætte lidt Nutella eller smeltet chokolade.
Del massen i tre og rul det til tre pølser, cirka 25 cm lange. Stil dem til side mens du forbereder marcipan-overtrækket.
Så skal marcipanovertrækket laves: Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i tre kugler. Hvis du ønsker at nogle af træstammerne skal være røde, så ælt pastafarve ind i en eller flere af marcipankuglerne.
Pak de tre klumper ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud. Hver marcipankugle skal rulles ud og cirka være 25×10 cm. Gør det i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke udrullet marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 4 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad, og de pyntes med krymmel. Stil dem på køl til de skal serveres ❤️
OPSKRIFT 🎄 SVENSKE CHOKOLADESNITTER 🥰 De her er min absolutte julekage-favorit. Snitterne har været en fast del af december så lang tid tilbage, som jeg kan huske. For mig er kagerne et stort barndomsminde, som altså også er røget med videre i voksenlivet ❤️
De smager rigtig godt, og så er de nemme at bage 👌 Det er en blød småkage sammenlignet med eksempelvis en brunkage, men hos mig hitter den lidt mere chokoladekage-agtige småkage stort! 😍
🤎 OPSKRIFT – CA. 40 STYK 🤎
INGREDIENSER:
6 dl hvedemel 1 tsk bagepulver 2 1/2 dl sukker 1 tsk vaniljesukker 4 spsk kakao 200 gram koldt smør 2 æg – hvis æggene er små så kan det være nødvendigt med 3 æg for at samle dejen
Pynt: 1 æggehvide perlesukker
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det sammen med de tørre ingredienser.
Saml dejen med de 2 (evt. 3) æg. Jeg anbefaler at hælde den tørre blanding med smør ud på et bord, lave en lille fordybning i toppen, hælde æg i, og så stille og roligt samle dejen.
Når dejen er samlet, deles den i fire dele. Rul ud i fire stænger på omkring 25-30 cm i længden, det er en god ide at komme lidt ekstra mel på bordpladen, når de rulles ud, så de ikke hænger fast. Tryk dem flade til 1 cm i højden.
Løft forsigtigt stængerne over på en bageplader beklædt med bagepapir. Jeg bager to stænger på én bageplade ad gangen i ovnen. Pisk æggehviden (med håndkraft) skummende og pensl stængerne. Drys efterfølgende med perlesukker.
Bag kagerne øverst i ovnen i ca. 12 minutter. Når stængerne kommer ud af ovnen, lader du dem blive på pladen i 5-10 minutter. Herefter skæres de i skrå snitter, mens de stadigvæk er på bagepladen. Dejen vil være lidt blød (når kagerne er kølet helt af, vil de blive mere faste i det), så vær en smule forsigtig. Lad kagerne køle yderligere af i 10 minutters tid, før de med en spartel flyttes over på en bagerist, hvor de køler helt af. Herefter opbevares kagerne i en kagedåse, og decemberhyggen kan begynde 🥰
OPSKRIFT 🎄 SVENSKE CHOKOLADESNITTER 🥰 De her er min absolutte julekage-favorit. Snitterne har været en fast del af december så lang tid tilbage, som jeg kan huske. For mig er kagerne et stort barndomsminde, som altså også er røget med videre i voksenlivet ❤️
De smager rigtig godt, og så er de nemme at bage 👌 Det er en blød småkage sammenlignet med eksempelvis en brunkage, men hos mig hitter den lidt mere chokoladekage-agtige småkage stort! 😍
🤎 OPSKRIFT – CA. 40 STYK 🤎
INGREDIENSER:
6 dl hvedemel 1 tsk bagepulver 2 1/2 dl sukker 1 tsk vaniljesukker 4 spsk kakao 200 gram koldt smør 2 æg – hvis æggene er små så kan det være nødvendigt med 3 æg for at samle dejen
Pynt: 1 æggehvide perlesukker
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det sammen med de tørre ingredienser.
Saml dejen med de 2 (evt. 3) æg. Jeg anbefaler at hælde den tørre blanding med smør ud på et bord, lave en lille fordybning i toppen, hælde æg i, og så stille og roligt samle dejen.
Når dejen er samlet, deles den i fire dele. Rul ud i fire stænger på omkring 25-30 cm i længden, det er en god ide at komme lidt ekstra mel på bordpladen, når de rulles ud, så de ikke hænger fast. Tryk dem flade til 1 cm i højden.
Løft forsigtigt stængerne over på en bageplader beklædt med bagepapir. Jeg bager to stænger på én bageplade ad gangen i ovnen. Pisk æggehviden (med håndkraft) skummende og pensl stængerne. Drys efterfølgende med perlesukker.
Bag kagerne øverst i ovnen i ca. 12 minutter. Når stængerne kommer ud af ovnen, lader du dem blive på pladen i 5-10 minutter. Herefter skæres de i skrå snitter, mens de stadigvæk er på bagepladen. Dejen vil være lidt blød (når kagerne er kølet helt af, vil de blive mere faste i det), så vær en smule forsigtig. Lad kagerne køle yderligere af i 10 minutters tid, før de med en spartel flyttes over på en bagerist, hvor de køler helt af. Herefter opbevares kagerne i en kagedåse, og decemberhyggen kan begynde 🥰
JULE-CHEESECAKE I GLAS 😍🎄❤️ Brunkager nederst, appelsinfyld i midten, og så toppet med kirsebærsauce og lidt fra brunkager 🤤 Så nemt og lækkert! Husk at gemme opskriften 😊
❤️ OPSKRIFT TIL 4 GLAS ❤️
Ingredienser:
150 g brunkager 200 g flødeost naturel 1 dl piskefløde Saften fra 1 appelsin 100 g flormelis 1-2 spsk kirsebærsauce pr. glas
Sådan gør du:
Knus brunkagerne i mindre stykker. Fordel 2/3 af de knuste kager i 4 glas. Gem de sidste til toppen.
Kom flødeost, piskefløde, appelsinsaft og flormelis i en skål, og pisk godt sammen. Fordel fyldet i de 4 glas.
Top med de sidste knuste kager og kirsebærsauce. Voila! Så er der juledessert! 😍🎄
JULE-CHEESECAKE I GLAS 😍🎄❤️ Brunkager nederst, appelsinfyld i midten, og så toppet med kirsebærsauce og lidt fra brunkager 🤤 Så nemt og lækkert! Husk at gemme opskriften 😊
❤️ OPSKRIFT TIL 4 GLAS ❤️
Ingredienser:
150 g brunkager 200 g flødeost naturel 1 dl piskefløde Saften fra 1 appelsin 100 g flormelis 1-2 spsk kirsebærsauce pr. glas
Sådan gør du:
Knus brunkagerne i mindre stykker. Fordel 2/3 af de knuste kager i 4 glas. Gem de sidste til toppen.
Kom flødeost, piskefløde, appelsinsaft og flormelis i en skål, og pisk godt sammen. Fordel fyldet i de 4 glas.
Top med de sidste knuste kager og kirsebærsauce. Voila! Så er der juledessert! 😍🎄
Svampet banankage med Nutellaglasur 😍😱 SÅ nemt og SÅ godt 🤤 Det er en af de kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen, og så kan børn også være med i køkkenet ❤️☺️ Opskriften får du lige her 😍
💛 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 💛
Ingredienser:
110 g smør 3 æg 200 g rørsukker (eller alm. sukker) 150 g hvedemel 1 tsk vaniljesukker 1 tsk bagepulver 3 modne bananer
200 g Nutella
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og stil til side.
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål i et par minutter. Kom hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i og rør sammen. Mos bananerne og rør det i blandingen. Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.
Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) med bagepapir i. Bag i cirka 30 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle af, før du kommer glasur på.
Med fordel kan du komme Nutellaen i en skål og give det kort tid i mikroovn, inden det fordeles på kagen 🤎 God bagning 😍
❣️ Hvis du bager kagen dagen i forvejen, anbefaler jeg at dække den bagte, afkølede kage godt til, og lade den stå på køkkenbordet til næste dag. Nutella-glasuren venter jeg med at komme på til serveringsdagen, da det godt kan blive noget gratværk at afdække kagen, mens der er Nutella på ❣️
Svampet banankage med Nutellaglasur 😍😱 SÅ nemt og SÅ godt 🤤 Det er en af de kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen, og så kan børn også være med i køkkenet ❤️☺️ Opskriften får du lige her 😍
💛 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 💛
Ingredienser:
110 g smør 3 æg 200 g rørsukker (eller alm. sukker) 150 g hvedemel 1 tsk vaniljesukker 1 tsk bagepulver 3 modne bananer
200 g Nutella
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og stil til side.
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål i et par minutter. Kom hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i og rør sammen. Mos bananerne og rør det i blandingen. Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.
Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) med bagepapir i. Bag i cirka 30 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle af, før du kommer glasur på.
Med fordel kan du komme Nutellaen i en skål og give det kort tid i mikroovn, inden det fordeles på kagen 🤎 God bagning 😍
❣️ Hvis du bager kagen dagen i forvejen, anbefaler jeg at dække den bagte, afkølede kage godt til, og lade den stå på køkkenbordet til næste dag. Nutella-glasuren venter jeg med at komme på til serveringsdagen, da det godt kan blive noget gratværk at afdække kagen, mens der er Nutella på ❣️
NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en advarsel, før du læser videre 🚨 Der er chance for afhængighed! 😀🤤 Det er virkelig nemt og lækkert at lave sin egen Nutella-is, så hvad venter du på? 😍 Opskriften får du lige her:
Pisk fløden til skum i en skål. I en anden skål pisker du kondenseret mælk og Nutella godt sammen. Vend efterfølgende flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Nutella – vend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel isen i en form og kom på frys i minimum 4 timer. Herefter er isen klar til servering 🤎🍧
NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en advarsel, før du læser videre 🚨 Der er chance for afhængighed! 😀🤤 Det er virkelig nemt og lækkert at lave sin egen Nutella-is, så hvad venter du på? 😍 Opskriften får du lige her:
Pisk fløden til skum i en skål. I en anden skål pisker du kondenseret mælk og Nutella godt sammen. Vend efterfølgende flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Nutella – vend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel isen i en form og kom på frys i minimum 4 timer. Herefter er isen klar til servering 🤎🍧
PRØV DEN HER IS – NU! 😱😍🔥 Altså det her fungerer 👌 Hjemmelavet is med kondenseret mælk og uden ismaskine – og resultatet er en cremet, fyldig is 🤤 Den er med Biscoff-smørepålæg og Bastognekiks 😍
👏 Prøv 👏 det 👏nu👏 Der er flere webshops, der sælger Biscoff smørepålæg, og du kan bl.a. købe det hos @kagerogsager.dk ❤️ Jeg har fundet Biscoff smørepålæg i en af de fysiske Normal-butikker, som ligger mange steder rundt i Danmark 😊
Opskriften får du lige her, og den er også på Cakewoman.dk 🤎
🤎 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
1 ds kondenseret mælk 300 g Biscoff smørepålæg 1/2 liter piskefløde 100 g knuste Bastognekiks eller lign. kanelkiks
SÅDAN GØR DU:
Kom kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg i en skål og pisk godt sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Tilsæt flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg. Tilsæt også 2/3 af de knuste Bastognekiks. Pisk sammen ved lav hastighed. Is-massen skal endelig ikke overpiskes. Fordel is-blandingen i en form. Kom de sidste knuste kiks henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i ❤️
PRØV DEN HER IS – NU! 😱😍🔥 Altså det her fungerer 👌 Hjemmelavet is med kondenseret mælk og uden ismaskine – og resultatet er en cremet, fyldig is 🤤 Den er med Biscoff-smørepålæg og Bastognekiks 😍
👏 Prøv 👏 det 👏nu👏 Der er flere webshops, der sælger Biscoff smørepålæg, og du kan bl.a. købe det hos @kagerogsager.dk ❤️ Jeg har fundet Biscoff smørepålæg i en af de fysiske Normal-butikker, som ligger mange steder rundt i Danmark 😊
Opskriften får du lige her, og den er også på Cakewoman.dk 🤎
🤎 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
1 ds kondenseret mælk 300 g Biscoff smørepålæg 1/2 liter piskefløde 100 g knuste Bastognekiks eller lign. kanelkiks
SÅDAN GØR DU:
Kom kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg i en skål og pisk godt sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Tilsæt flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg. Tilsæt også 2/3 af de knuste Bastognekiks. Pisk sammen ved lav hastighed. Is-massen skal endelig ikke overpiskes. Fordel is-blandingen i en form. Kom de sidste knuste kiks henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i ❤️
DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med husblas her, og resultatet er en lækker, lækker cheesecake med Daim-fyld, Bastognekiks-bund og massevis af chokolade på toppen 🤤 Opskriften får du herunder ❤️
❤️ OPSKRIFT – KAGE TIL 8 PERSONER ❤️
INGREDIENSER:
Bund: 250 g Bastognekiks – eller lignende kanelkiks 90 g smør
Fyld: 2 pk Daim – 128 gram i alt 200 g flormelis 400 g flødeost naturel 2,5 dl piskefløde
Pynt: 200 g blandet chokolade
SÅDAN GØR DU:
Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm. Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.
Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse. Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud. Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 4 timer, men meget gerne til dagen efter.
Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med chokolade på toppen 😍
DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med husblas her, og resultatet er en lækker, lækker cheesecake med Daim-fyld, Bastognekiks-bund og massevis af chokolade på toppen 🤤 Opskriften får du herunder ❤️
❤️ OPSKRIFT – KAGE TIL 8 PERSONER ❤️
INGREDIENSER:
Bund: 250 g Bastognekiks – eller lignende kanelkiks 90 g smør
Fyld: 2 pk Daim – 128 gram i alt 200 g flormelis 400 g flødeost naturel 2,5 dl piskefløde
Pynt: 200 g blandet chokolade
SÅDAN GØR DU:
Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm. Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.
Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse. Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud. Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 4 timer, men meget gerne til dagen efter.
Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med chokolade på toppen 😍
Mit navn er Julie Mia Lerche Møller. Det er mig, der stå bag Cakewoman.dk – en kageblog, hvor du finder massevis af opskrifter på nemme, lækre kager og søde sager.
For kontakt vedr. samarbejde eller lignende:
E-mail: mail@cakewoman.dk
Telefon: +45 2878 1987
Kan de fryses eller blot laves dagen i forvejen?
Hej Maria
De kan sagtens bages dagen i forvejen. Frostingen vil jeg dog vente med at komme på til dagen, hvor kagerne skal spises 🙂
Jeg har ikke prøvet at fryse dem ned – men umiddelbart tænker jeg, at de sagtens kan fryses ned (uden frosting) og smage godt, efter de er tøet op.
Mvh Julie