Når rabarbersæsonen er i gang, så er det med at udnytte de friske sager 😀 Her får du opskriften på lækre laktose- og glutenfri rabarbermuffins med marcipan og frosting. Nemme og lækre rabarbermuffins, som er perfekte til mange anledninger. De er portionsanrettet, de kan både serveres til kage-tapas, til en barnedåb, en fødselsdag eller en anden mærkedag, der skal markeres og fejres.
En god kollegakage
Disse glutenfri rabarbermuffins er også et godt bud på en kollegakage. De er super nemme at tage med, når der skal deles ud – uanset om det er på arbejdet, skolen eller studiet. Derudover kan de også godt bages aftenen inden servering. Frostingen vil jeg dog vente med at komme på til dagen, hvor kagerne skal spises 🙂
Laktose og glutenfri kage
Denne opskrift er uden laktose og gluten. Der er blandt andet brugt denne glutenfri havremel, laktosefri smør og laktosefri flødeost/friskost. Sidstnævnte bruges i frostingen, der kommes ovenpå kagerne. Det er en frisk frosting med citron, og samtidig er vaniljesukkeret med til at give en smule sødme.
Har du en sprøjtepose og en tyl til rådighed, så kan du pynte kagerne med frosting. Det giver et superfint look – jeg har anvendt denne tyl fra Wilton til formålet. Har du ikke en tyl og sprøjtepose liggende, så kommes frostingen blot på med en kniv eller ske. Jeg lover, at smagen alligevel er skøn 😀

Laktose og glutenfri rabarbermuffins
Ingredienser
- Rabarbermuffins
- 75 gram laktosefri smør
- 2 æg
- 100 gram sukker
- 100 gram revet marcipan
- 125 gram glutenfri havremel
- 1 tsk bagepulver
- 200 gram rabarber, rengjort og i tern
- Frosting:
- 200 gram laktosefri flødeost
- Saft fra 1 citron
- 2-3 tsk vaniljesukker
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smør i en gryde ved svag varme. Lad det køle af efterfølgende.
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Pisk det smeltede smør i blandingen.
- Kom revet marcipan i og rør rundt.
- Rør havremel og bagepulver sammen i en skål.
- Skær rabarberne i tern og vend dem med melet og bagepulveret.
- Rør det i den våde masse.
- Fordel dejen i 10 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
- Bag i ovnen 18-20 minutter (hold øje undervejs) og lad dem køle helt af, før kagerne pyntes med frosting.
- Frosting: Rør ingredienserne til frostingen sammen i en skål.
- Smør frosting på de afkølede muffins. Enten kan det kommes på med en ske, eller du kan komme frostingen i en sprøjtepose med tyl og dekorere kagerne. Evt. kan du stille frostingen på køl i et kvarters tid inden pyntning. Så er den mere fast i konsistensen, når den kommes på kagerne.

Lyst til andre gluten- og laktosefrie opskrifter? Så kan du finde flere her!
Kan de fryses eller blot laves dagen i forvejen?
Hej Maria
De kan sagtens bages dagen i forvejen. Frostingen vil jeg dog vente med at komme på til dagen, hvor kagerne skal spises 🙂
Jeg har ikke prøvet at fryse dem ned – men umiddelbart tænker jeg, at de sagtens kan fryses ned (uden frosting) og smage godt, efter de er tøet op.
Mvh Julie