Når rabarbersæsonen er i gang, så er det med at udnytte de friske sager 😀 Her får du opskriften på lækre laktose- og glutenfri rabarbermuffins med marcipan og frosting. Nemme og lækre rabarbermuffins, som er perfekte til mange anledninger. De er portionsanrettet, de kan både serveres til kage-tapas, til en barnedåb, en fødselsdag eller en anden mærkedag, der skal markeres og fejres.
En god kollegakage
Disse glutenfri rabarbermuffins er også et godt bud på en kollegakage. De er super nemme at tage med, når der skal deles ud – uanset om det er på arbejdet, skolen eller studiet. Derudover kan de også godt bages aftenen inden servering. Frostingen vil jeg dog vente med at komme på til dagen, hvor kagerne skal spises 🙂
Laktose og glutenfri kage
Denne opskrift er uden laktose og gluten. Der er blandt andet brugt denne glutenfri havremel, laktosefri smør og laktosefri flødeost/friskost. Sidstnævnte bruges i frostingen, der kommes ovenpå kagerne. Det er en frisk frosting med citron, og samtidig er vaniljesukkeret med til at give en smule sødme.
Har du en sprøjtepose og en tyl til rådighed, så kan du pynte kagerne med frosting. Det giver et superfint look – jeg har anvendt denne tyl fra Wilton til formålet. Har du ikke en tyl og sprøjtepose liggende, så kommes frostingen blot på med en kniv eller ske. Jeg lover, at smagen alligevel er skøn 😀
Smelt smør i en gryde ved svag varme. Lad det køle af efterfølgende.
Pisk æg og sukker luftigt.
Pisk det smeltede smør i blandingen.
Kom revet marcipan i og rør rundt.
Rør havremel og bagepulver sammen i en skål.
Skær rabarberne i tern og vend dem med melet og bagepulveret.
Rør det i den våde masse.
Fordel dejen i 10 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
Bag i ovnen 18-20 minutter (hold øje undervejs) og lad dem køle helt af, før kagerne pyntes med frosting.
Frosting: Rør ingredienserne til frostingen sammen i en skål.
Smør frosting på de afkølede muffins. Enten kan det kommes på med en ske, eller du kan komme frostingen i en sprøjtepose med tyl og dekorere kagerne. Evt. kan du stille frostingen på køl i et kvarters tid inden pyntning. Så er den mere fast i konsistensen, når den kommes på kagerne.
🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍
🍫 OPSKRIFT – 12 STYKKER 🍫
Ingredienser: 200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel 1 rulle Oreo 50 g mælkechokolade-knapper
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.
Kom dejen i en bradepande (ca. 20×25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk – den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌
Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋
🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍
🍫 OPSKRIFT – 12 STYKKER 🍫
Ingredienser: 200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel 1 rulle Oreo 50 g mælkechokolade-knapper
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.
Kom dejen i en bradepande (ca. 20×25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk – den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌
Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋
🍎 ÆBLEKAGE MED FÅ INGREDIENSER 🥧 En supernem æblekage, der kræver få ingredienser og smager fantastisk 👏 Opskriften får du herunder, så husk at gemme reelen ☺️
🍎 OPSKRIFT – ÆBLEKAGE 6-8 PERSONER 🍎
INGREDIENSER:
2 store æbler 200 g revet marcipan 100 g sukker 50 g hakkede mandler 2 tsk kanel
1 rulle butterdej 1 spsk flormelis
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Riv æblerne og kom i en skål med revet marcipan, sukker, hakkede mandler og kanel. Rør/pres fyldet godt sammen.
Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i et jævnt lag i en cirkel på midten af dejen. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ca. 1/3 ind over fyldet. Se reelen – så giver det mening 😊
Bag herefter i ovnen i ca. 20 minutter, til kagen er gylden, og butterdejen er sprød 😍 Lad kagen køle af, drys med flormelis – så er kagen klar til servering 🥧 Server gerne med cremefraiche til – det synes jeg fungerer 👌
🍎 ÆBLEKAGE MED FÅ INGREDIENSER 🥧 En supernem æblekage, der kræver få ingredienser og smager fantastisk 👏 Opskriften får du herunder, så husk at gemme reelen ☺️
🍎 OPSKRIFT – ÆBLEKAGE 6-8 PERSONER 🍎
INGREDIENSER:
2 store æbler 200 g revet marcipan 100 g sukker 50 g hakkede mandler 2 tsk kanel
1 rulle butterdej 1 spsk flormelis
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Riv æblerne og kom i en skål med revet marcipan, sukker, hakkede mandler og kanel. Rør/pres fyldet godt sammen.
Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i et jævnt lag i en cirkel på midten af dejen. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ca. 1/3 ind over fyldet. Se reelen – så giver det mening 😊
Bag herefter i ovnen i ca. 20 minutter, til kagen er gylden, og butterdejen er sprød 😍 Lad kagen køle af, drys med flormelis – så er kagen klar til servering 🥧 Server gerne med cremefraiche til – det synes jeg fungerer 👌
DEN PERFEKTE EFTERÅRSKAGE 😍🍎 Skøn æbletærte med lækker, lækker marcipanfyld 🤤 En dejlig efterårsdessert, som passer perfekt til årstiden, der kalder på hyggelige stunder indendørs med varme drikke og hjemmebag 🤎 Denne æbletærte er gluten- og laktosefri, så alle kan nyde den ☺️ Opskriften får du lige herunder, og den er også at finde på Cakewoman.dk 🍎
🍎 OPSKRIFT – TIL CA. 6 PERSONER 🍎
Ingredienser:
Bund: 100 g koldt laktosefri smør 80 g flormelis 1/4 tsk salt Ca. 180 g glutenfri havremel 2 æggeblommer Fyld: 100 g blødt laktosefri smør 100 g marcipan 100 g rørsukker 1 æggehvide 3 æbler 50 gram mandler Til servering: Ca. 1 spsk flormelis til drys Laktosefri cremefraiche
Sådan gør du:
Bund: Skær det kolde smør i tern. Smuldr det sammen med flormelis, salt og havremel i en skål. Hæld den smuldrede masse ud på et bord. Kom de to æggeblommer oveni og saml dejen. Evt. tilsæt mere mel, hvis dejen klistrer. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 30 min.
Imens dejen er på køl, forberedes fyldet. Skær det bløde smør og marcipan i tern og kom det i en skål. Tilsæt rørsukker. Pisk de tre ingredienser godt sammen. Tilsæt æggehviden og pisk sammen. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Skær æblerne i tern og kom i skålen. Rør fyldet sammen. Hak mandlerne i små stykker og tilsæt i skålen. Rør fyldet sammen. Så er fyldet klar, men først skal bunden forbages.
Når dejen har været på køl i 30 minutter, skal den forbages i ovnen. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Pres dejen ud i en tærteform (ca. 20 cm i diameter), så dejen dækker hele bunden og op ad kanterne. Prik dejen med en gaffel. Forbag bunden i 10 minutter. Du kan evt. placere et stykker bagepapir ovenpå bunden og fylde bønner el. lign. ovenpå. Så undgår du, at kanterne glider ned under bagning. Når tærten har forbagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen. Har du brugt bagepapir, så fjern det nu.
Fordel fyldet ovenpå den forbagte bund. Kom tærten tilbage i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til tærten er gylden og færdigbagt.Lad kagen køle af, før den drysses med flormelis og serveres – gerne med cremefraiche 😍
DEN PERFEKTE EFTERÅRSKAGE 😍🍎 Skøn æbletærte med lækker, lækker marcipanfyld 🤤 En dejlig efterårsdessert, som passer perfekt til årstiden, der kalder på hyggelige stunder indendørs med varme drikke og hjemmebag 🤎 Denne æbletærte er gluten- og laktosefri, så alle kan nyde den ☺️ Opskriften får du lige herunder, og den er også at finde på Cakewoman.dk 🍎
🍎 OPSKRIFT – TIL CA. 6 PERSONER 🍎
Ingredienser:
Bund: 100 g koldt laktosefri smør 80 g flormelis 1/4 tsk salt Ca. 180 g glutenfri havremel 2 æggeblommer Fyld: 100 g blødt laktosefri smør 100 g marcipan 100 g rørsukker 1 æggehvide 3 æbler 50 gram mandler Til servering: Ca. 1 spsk flormelis til drys Laktosefri cremefraiche
Sådan gør du:
Bund: Skær det kolde smør i tern. Smuldr det sammen med flormelis, salt og havremel i en skål. Hæld den smuldrede masse ud på et bord. Kom de to æggeblommer oveni og saml dejen. Evt. tilsæt mere mel, hvis dejen klistrer. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 30 min.
Imens dejen er på køl, forberedes fyldet. Skær det bløde smør og marcipan i tern og kom det i en skål. Tilsæt rørsukker. Pisk de tre ingredienser godt sammen. Tilsæt æggehviden og pisk sammen. Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Skær æblerne i tern og kom i skålen. Rør fyldet sammen. Hak mandlerne i små stykker og tilsæt i skålen. Rør fyldet sammen. Så er fyldet klar, men først skal bunden forbages.
Når dejen har været på køl i 30 minutter, skal den forbages i ovnen. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Pres dejen ud i en tærteform (ca. 20 cm i diameter), så dejen dækker hele bunden og op ad kanterne. Prik dejen med en gaffel. Forbag bunden i 10 minutter. Du kan evt. placere et stykker bagepapir ovenpå bunden og fylde bønner el. lign. ovenpå. Så undgår du, at kanterne glider ned under bagning. Når tærten har forbagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen. Har du brugt bagepapir, så fjern det nu.
Fordel fyldet ovenpå den forbagte bund. Kom tærten tilbage i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til tærten er gylden og færdigbagt.Lad kagen køle af, før den drysses med flormelis og serveres – gerne med cremefraiche 😍
SVAMPET CHOKOLADEKAGE I BRADEPANDE 😍😱 En af de slags kager, det bare hitter! 👏 Supernem at bage 🤝 Holder sig svampet i flere dage, så den kan bages dagen i forvejen #kollegakage 🤩 Og så smager den også skønt 😍 Opskriften er liger herunder, så husk at gemme opslaget 📋 Den kan også findes på min side Cakewoman.dk 💛
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den pyntes med glasur.
Glasur: Hak chokoladen meget fint og kom i en skål. Kom fløde i en gryde og kog op. Når fløden rammer kogepunktet, tages gryden af varmen, og fløden hældes over den hakkede chokolade. Lad det stå i et minut. Herefter røres glasuren sammen, til en glat og ensartet glasur. Brug en dejskraber, så er det nemmere at få rørt glasuren sammen. Fordel glasuren over den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig. Evt. kan kagen sættes på køl, så sætter glasuren sig hurtigere. Efter en times tid kan kagen serveres. Skal kagen først serveres senere eller dagen efter, anbefaler jeg at lade den stå tildækket på køkkenbordet ❤️
SVAMPET CHOKOLADEKAGE I BRADEPANDE 😍😱 En af de slags kager, det bare hitter! 👏 Supernem at bage 🤝 Holder sig svampet i flere dage, så den kan bages dagen i forvejen #kollegakage 🤩 Og så smager den også skønt 😍 Opskriften er liger herunder, så husk at gemme opslaget 📋 Den kan også findes på min side Cakewoman.dk 💛
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den pyntes med glasur.
Glasur: Hak chokoladen meget fint og kom i en skål. Kom fløde i en gryde og kog op. Når fløden rammer kogepunktet, tages gryden af varmen, og fløden hældes over den hakkede chokolade. Lad det stå i et minut. Herefter røres glasuren sammen, til en glat og ensartet glasur. Brug en dejskraber, så er det nemmere at få rørt glasuren sammen. Fordel glasuren over den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig. Evt. kan kagen sættes på køl, så sætter glasuren sig hurtigere. Efter en times tid kan kagen serveres. Skal kagen først serveres senere eller dagen efter, anbefaler jeg at lade den stå tildækket på køkkenbordet ❤️
DEN BEDSTE NO BAKE-KAGE 😍😱 Det her er en af mine personlige favoritter, når det kommer til kager, der ikke skal en tur i ovnen 🤩 Den er fyldt med gode ting! Og opskriften får du lige herunder 💛
🍌 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 8 PERSONER 🍌
Ingredienser:
100 gram smør 2 ruller Oreos (ca. 300 gram) 1 ds Dulce de leche (karamel) (397 gram) fra @toersleffs – anden færdiglavet karamel kan også bruges. Jeg synes bare denne fungerer rigtig godt dertil 🤎 2-3 bananer 2 dl piskefløde 2 spsk Nutella 100 gram mælkechokolade
Instruktioner:
Bunden: Knus Oreos (hele kiksen skal bruges, så du behøver ikke fjerne det hvide fyld indeni) i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Pres massen ud i en tærteform og op af kanterne (ca. 24 cm). En tærteform med løs bund er rigtig god til formålet, men en almindelig tærteform kan også sagtens bruges. Sæt bunden på køl i en times tid, så den sætter sig.
Efterfølgende tages bunden ud af køleskabet. Bruger du en tærteform med løs bund, så skal kanten fjernes nu. Gør det med forsigtig hånd, da tærtens kiksekant kan være en anelse porøs.
Herefter fordeles Dulce de leche, karamellen, over bunden. Skær bananerne i skiver og fordel over karamellen. Kom piskefløde og Nutella i en skål og pisk til flødeskum. Fordel flødeskum over. Hak chokoladen i mindre stykker og kom over – så er kagen klar til servering. Kagen kan også sagtens sættes tilbage i køleskabet og serveres senere. Vil du lave kagen dagen i forvejen, vil jeg anbefale at lave bunden samt fordele karamel henover dagen før. Bananer, Nutella-flødeskum og hakket chokolade vil jeg komme på på selve serveringsdagen 💛
DEN BEDSTE NO BAKE-KAGE 😍😱 Det her er en af mine personlige favoritter, når det kommer til kager, der ikke skal en tur i ovnen 🤩 Den er fyldt med gode ting! Og opskriften får du lige herunder 💛
🍌 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 8 PERSONER 🍌
Ingredienser:
100 gram smør 2 ruller Oreos (ca. 300 gram) 1 ds Dulce de leche (karamel) (397 gram) fra @toersleffs – anden færdiglavet karamel kan også bruges. Jeg synes bare denne fungerer rigtig godt dertil 🤎 2-3 bananer 2 dl piskefløde 2 spsk Nutella 100 gram mælkechokolade
Instruktioner:
Bunden: Knus Oreos (hele kiksen skal bruges, så du behøver ikke fjerne det hvide fyld indeni) i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og knus dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Pres massen ud i en tærteform og op af kanterne (ca. 24 cm). En tærteform med løs bund er rigtig god til formålet, men en almindelig tærteform kan også sagtens bruges. Sæt bunden på køl i en times tid, så den sætter sig.
Efterfølgende tages bunden ud af køleskabet. Bruger du en tærteform med løs bund, så skal kanten fjernes nu. Gør det med forsigtig hånd, da tærtens kiksekant kan være en anelse porøs.
Herefter fordeles Dulce de leche, karamellen, over bunden. Skær bananerne i skiver og fordel over karamellen. Kom piskefløde og Nutella i en skål og pisk til flødeskum. Fordel flødeskum over. Hak chokoladen i mindre stykker og kom over – så er kagen klar til servering. Kagen kan også sagtens sættes tilbage i køleskabet og serveres senere. Vil du lave kagen dagen i forvejen, vil jeg anbefale at lave bunden samt fordele karamel henover dagen før. Bananer, Nutella-flødeskum og hakket chokolade vil jeg komme på på selve serveringsdagen 💛
GUIDE: FLOTTE FØDSELSDAGSBOLLER 😍🇩🇰 I videoen viser jeg dig, hvordan jeg gør, når jeg skal lave blanke, flotte fødselsdagsboller 🤎 Hele opskriften får du også lige herunder, så husk at gemme ☺️
Smelt smørret og lad det køle af. Lun mælken til den er fingervarm, opløs gæren heri. Tilsæt afkølet, smeltet smør, sammenpisket æg, sukker, kardemomme og rør godt rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er ensartet og smidig, Har du en røremaskine til rådighed, så brug den. Ellers kan det også gøres med håndkraft. Kom dejen tilbage i en skål, kom et viskestykke henover og sæt til hævning på køkkenbordet i en times tid.
Herefter slåes dejen sammen og formes til boller (jeg får cirka 15-16 boller ud af én portion) og sættes på bagepapir på en bageplade. Læg et viskestykke henover bollerne og lad dem hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 10-12 minutter på midterste rille i ovnen. Lad bollerne køle af på en rist, før de serveres ❤️
GUIDE: FLOTTE FØDSELSDAGSBOLLER 😍🇩🇰 I videoen viser jeg dig, hvordan jeg gør, når jeg skal lave blanke, flotte fødselsdagsboller 🤎 Hele opskriften får du også lige herunder, så husk at gemme ☺️
Smelt smørret og lad det køle af. Lun mælken til den er fingervarm, opløs gæren heri. Tilsæt afkølet, smeltet smør, sammenpisket æg, sukker, kardemomme og rør godt rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er ensartet og smidig, Har du en røremaskine til rådighed, så brug den. Ellers kan det også gøres med håndkraft. Kom dejen tilbage i en skål, kom et viskestykke henover og sæt til hævning på køkkenbordet i en times tid.
Herefter slåes dejen sammen og formes til boller (jeg får cirka 15-16 boller ud af én portion) og sættes på bagepapir på en bageplade. Læg et viskestykke henover bollerne og lad dem hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 10-12 minutter på midterste rille i ovnen. Lad bollerne køle af på en rist, før de serveres ❤️
KOLDHÆVET SNEGLEKAGE 😍😱 Denne skønne sneglekage fyldt med chokolade og marcipan forberedes aftenen inden og bages dagen efter, så der er lækre, friskbagte snegle til morgen- eller brunchbordet i weekenden ❤️☕️ Opskriften får du lige herunder – og den er også på Cakewoman.dk 💻
🤎 OPSKRIFT – 1 SNEGLEKAGE, CA. 15 STYK 🤎
Ingredienser:
60 gram smør 1/2 pk gær 1 dl sødmælk eller letmælk 1 æg 40 gram sukker 1/2 tsk salt Ca. 300-350 gram hvedemel
Glasur: Chokoladeglasur af flormelis, kakao og vand
Instruktioner:
Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Lun mælken i en gryde eller i en skål i mikroovn, til det er fingervarmt. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt smeltet smør, æg og sukker, og rør rundt. Bland salt og mel i en skål og rør det i blandingen lidt ad gangen. Rør rundt og ælt dejen, til den er glat og smidig, ca. 5 minutter. Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet under et viskestykke i en time.
Chokoladeremonce: Mens dejen hæver laves chokoladeremoncen. Kom alle ingredienser i en skål og rør/ælt dem godt sammen. Brug gerne bagsiden af en grydeske eller en gaffel til at få chokoladeremoncen rørt rigtig godt sammen.
Når dejen har hævet, slåes den ned på et meldækket bord. Tilsæt evt. lidt mere mel, så dejen ikke hænger fast. Rul dejen ud i et rektangel på 30×40 cm.Fordel chokoladeremoncen på dejen. Rul dejen sammen til en pølse og skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Brug evt. et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene.
Læg sneglene med lidt afstand i en bradepange (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Tryk dem en anelse flade. Kom kagen på køl.
Næste dag: Tag kagen ud af køleskabet og lad den står på køkkenbordet, mens ovnen varmes op til 225 grader alm. ovn. Bag kagen i midten af ovnen i 13-15 minutter. Lad kagen køle af. Rør en glasur af flormelis, kakao og vand og pynt den afkølede kage. Så er kagen klar til servering 🤎
KOLDHÆVET SNEGLEKAGE 😍😱 Denne skønne sneglekage fyldt med chokolade og marcipan forberedes aftenen inden og bages dagen efter, så der er lækre, friskbagte snegle til morgen- eller brunchbordet i weekenden ❤️☕️ Opskriften får du lige herunder – og den er også på Cakewoman.dk 💻
🤎 OPSKRIFT – 1 SNEGLEKAGE, CA. 15 STYK 🤎
Ingredienser:
60 gram smør 1/2 pk gær 1 dl sødmælk eller letmælk 1 æg 40 gram sukker 1/2 tsk salt Ca. 300-350 gram hvedemel
Glasur: Chokoladeglasur af flormelis, kakao og vand
Instruktioner:
Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Lun mælken i en gryde eller i en skål i mikroovn, til det er fingervarmt. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt smeltet smør, æg og sukker, og rør rundt. Bland salt og mel i en skål og rør det i blandingen lidt ad gangen. Rør rundt og ælt dejen, til den er glat og smidig, ca. 5 minutter. Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet under et viskestykke i en time.
Chokoladeremonce: Mens dejen hæver laves chokoladeremoncen. Kom alle ingredienser i en skål og rør/ælt dem godt sammen. Brug gerne bagsiden af en grydeske eller en gaffel til at få chokoladeremoncen rørt rigtig godt sammen.
Når dejen har hævet, slåes den ned på et meldækket bord. Tilsæt evt. lidt mere mel, så dejen ikke hænger fast. Rul dejen ud i et rektangel på 30×40 cm.Fordel chokoladeremoncen på dejen. Rul dejen sammen til en pølse og skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Brug evt. et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene.
Læg sneglene med lidt afstand i en bradepange (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Tryk dem en anelse flade. Kom kagen på køl.
Næste dag: Tag kagen ud af køleskabet og lad den står på køkkenbordet, mens ovnen varmes op til 225 grader alm. ovn. Bag kagen i midten af ovnen i 13-15 minutter. Lad kagen køle af. Rør en glasur af flormelis, kakao og vand og pynt den afkølede kage. Så er kagen klar til servering 🤎
BROWNIE & SKILDPADDE-IS FOR 40,-😍😱 Og hvordan kan det i disse tider lade sig gøre at lave sådan en dessert til 8 personer med brownie og Skildpadde-is for 40 kroner, tænker du måske 🤗 Det kan det, fordi det er en af de slags desserter, hvor man springer over, hvor gærdet er lavest 😉
Til og med på lørdag kan du hos @rema_1000_danmark får fat i Skildpadde-is til 25,- og brownie fra @valsemollen til 15,- 🏃♀️💨 Og begge dele er altså geniale, når det skal være ekstra nemt og gå lidt tjept 😍
BROWNIE & SKILDPADDE-IS FOR 40,-😍😱 Og hvordan kan det i disse tider lade sig gøre at lave sådan en dessert til 8 personer med brownie og Skildpadde-is for 40 kroner, tænker du måske 🤗 Det kan det, fordi det er en af de slags desserter, hvor man springer over, hvor gærdet er lavest 😉
Til og med på lørdag kan du hos @rema_1000_danmark får fat i Skildpadde-is til 25,- og brownie fra @valsemollen til 15,- 🏃♀️💨 Og begge dele er altså geniale, når det skal være ekstra nemt og gå lidt tjept 😍
Kan de fryses eller blot laves dagen i forvejen?
Hej Maria
De kan sagtens bages dagen i forvejen. Frostingen vil jeg dog vente med at komme på til dagen, hvor kagerne skal spises 🙂
Jeg har ikke prøvet at fryse dem ned – men umiddelbart tænker jeg, at de sagtens kan fryses ned (uden frosting) og smage godt, efter de er tøet op.
Mvh Julie