Her får du opskriften på en nem, hjemmelavet jordbærkoldskål. Det er en let dessert, der er perfekt til varme sommerdage. Uanset om det er som slutningen på en grillaften, eller det er en lækker sød eftermiddagsting, så fungerer en jordbærkoldskål helt perfekt!
Det er faktisk ikke min opskrift, men derimod min mors. Hjemmelavet jordbærkoldskål er mere end ‘bare’ en dessert, hvis du spørger mig 🙂 Det er fyldt med minder. Jeg har ikke tal på, hvor mange liter jordbærkoldskål jeg har kørt indenbords i løbet af barndommen 😀 Selvfølgelig med gavmilde mængder af kammerjunkere ovenpå!
Nem dessert
Jordbærkoldskålen er en nem dessert, der består af kun fire ingredienser. Kærnemælken og fløden gør koldskålen cremet, og den kan laves på ingen tid. Har du friske, danske jordbær til rådighed, så er det uden tvivl at foretrække – men frosne kan også sagtens bruges!
Et godt tip: Sørg for at købe ekstra af de danske jordbær, når de er i sæson. Frys dem ned – så har du danske jordbær til rådighed, når der skal laves desserter i løbet af året. De kan holde sig i 10 måneder i fryseren.

Ingredienser
- 500 gram jordbær – både frosne og friske kan bruges. Anvender du frosne, så lad dem tø lidt op inden.
- 1 liter kærnemælk
- 2,5 dl piskefløde
- 4-5 spsk sukker
- Tilbehør:
- Kammerjunkere
- Friske jordbær (kan undlades)
Instruktioner
- Kom jordbær i en blender eller foodprocessor sammen med kærnemælk og fløde. Blend det sammen.
- Rør sukker i og smag til. Er du til en meget sød koldskål, skal der måske lidt mere sukker i. Hvis du derimod foretrækker den knap så sød i smagen, så hold igen med sukkeret.
- Hvis ikke koldskålen serveres med det samme, så kom den på køl. Hvis du kommer et låg ovenpå, så kan koldskålen sagtens opbevares på køl til næste dag.
- Server med kammerjunkere og friske jordbær.
