Glutenfri kanelsneglekage

Laktose og glutenfri kanelsneglekage

En blød, lækker laktose- og glutenfri kanelsneglekage! Mums! Den smager skønt, og selvom den både er uden gluten og laktose, så er det en let og lækker kage.

Der bliver én bradepande kanelsneglekage af opskriften herunder, eller omkring 15 snegle. Hvis du hellere vil bage dem hver for sig, så kan du nemlig også sagtens det. I så fald vil jeg anbefale at komme hver snegl i en muffinform, så flyder indholdet ikke så nemt ud. Derudover holder sneglen også bedre sin runde snegleform 🙂

Sådan får du runde kanelsnegle

Når du har rullet dejen sammen til en roulade og skal skære kanelsneglene ud, så er mit bedste råd at skifte kniven ud med sytråd. Hvis du bruger en kniv, kan det næsten ikke undgåes at masse rouladen ned, og det resulterer i ovale snegle.

I stedet for skal du bruge et stykke sytråd. Du tager fat i hver ende af tråden og placerer tråden under rouladen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen. Voila! Så har du kanelsnegle, der er runde og kan placeres i formen til en lækker laktose- og glutenfri kanelsneglekage med remonce.

Mel uden gluten

I denne opskrift bruger jeg boghvedemel og rismel – begge dele uden gluten. Derudover bruger jeg også fiberHusk i opskriften. Det er den gule pakke, som kan bruges til bagning. Loppefrøskallerne gør, at dejen hæver bedre. Det færdige brød får også en lækre konsistens, der er saftigere og smuldrer mindre.

Glutenfri kanelsneglekage

Laktose- og glutenfri kanelsneglekage, 15 snegle

5 fra 1 stemme
Antal 15 stykker

Ingredienser
  

  • Dej:
  • 50 g laktosefri smør
  • 1/2 pk gær
  • 2 dl fingerlunt vand
  • 2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning
  • 1 dl laktosefri fingerlunt mælk
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g boghvedemel
  • Ca. 150 g rismel
  • Remonce:
  • 125 g blødt laktosefri smør
  • 50 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 1,5 spsk kanel
  • Glasur:
  • Flormelis + vand

Sådan gør du
 

  • Start med at smelte smørret og lad det køle af.
  • Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften.
  • TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt
  • Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast.
  • Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter.
  • Imens dejen hæver, laves remonce.
  • Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen.
  • Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm).
  • Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade.
  • Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen.
  • Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft.
  • Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur.
Glutenfri kanelsneglekage

Lyst til andre opskrifter på kager og søde sager uden gluten og laktose? Du kan finde mange flere lige her!

Følg med på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.

OPSKRIFT: JULE-TRÆSTAMMER 😍🎄 Lækre træstammer

OPSKRIFT 🎄 SVENSKE CHOKOLADESNITTER 🥰 De her er

KAGEINSPIRATION 😍 Hvilken er din favorit? 🤗

JULE-CHEESECAKE I GLAS 😍🎄❤️ Brunkager nederst,

Svampet banankage med Nutellaglasur 😍😱 SÅ nemt

NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en

PRØV DEN HER IS – NU! 😱😍🔥 Altså det her

DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med

2 kommentarer

  1. Karinmei

    5 stars
    Wow de blev gode. Havde valgt en mørk rismel, men det gjorde det absolut ikke dårligere. Lækker lækker.

    Tak

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*