Chokoladekage med oreo

Chokoladekage med Oreo, Nutella og skumfiduser

Chokoladekage med Oreo, Nutella og skumfiduser er en dejlig nem og lækker kage. Den består af en Oreo-bund med chokoladekage ovenpå, Nutella-glasur på toppen og til slut pyntet med skumfiduser.

Den tager ikke så lang tid at lave, og den er let at bikse sammen. Hvis der er børn, der vil være med i køkkenet, så kan de også sagtens deltage i kagebagningen.

Kager der kan bages dagen før

Er du typen, der godt kan lide at være i god tid, så er denne chokoladekage med Oreo helt perfekt. Når kagen er bagt, skal den nemlig gerne have lov at sætte sig før servering.

Kagen kan derfor sagtens bages dagen inden, at den skal spises. Jeg foretrækker at dække den færdigbagte og afkølede kage til eller komme kagen i en lufttæt beholder, og så lade den stå på køkkenbordet til dagen efter.

Chokoladekage med Oreo, Nutella og skumfiduser | Cakewoman.dk

Chokoladekage med Oreo-bund, Nutella-glasur og skumfiduser

Antal 8 -10

Ingredienser
  

  • Bund:
  • 2 ruller Oreos ca. 300 gram
  • 130 gram smør
  • Fyldet:
  • 150 gram mørk chokolade
  • 70 gram smør
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 125 g brun farin
  • 100 gram hvedemel
  • 1 spsk kakao
  • Glasur og pynt:
  • Ca. 150-200 gram Nutella
  • Ca. 25 gram mini-skumfiduser kan undlades

Sådan gør du
 

  • Start med bunden: Smelt smørret og stil til side.
  • Hak Oreo-kiksene helt fint i en minihakker. Alternativt kan du komme dem i en pose og så slå dem i stykker med en kagerulle. Minihakkeren er dog nemmest at bruge til det.
  • Rør smeltet smør og knuste Oreos godt sammen.
  • Fordel massen, så det dækker bunden i en springform (ca. 23 cm), der er beklædt med bagepapir. Stil bunden til side og forbered fyldet.
  • Smelt chokolade og smør i en skål over et vandbad. Lad det køle af, mens æg, sukker og brun farin piskes godt sammen i en anden skål.
  • Herefter røres det smeltede smør/chokolade sammen med æg, sukker og brun farin.
  • Kom hvedemel og kakao i og rør rundt til en ensartet flydende dej.
  • Hæld over Oreo-bunden og bag kagen i ca. 35 minutter ved 180 grader varmluft ovn. Kagen må godt føles lidt ubagt indeni.
  • Lad kagen køle helt af og giv den lov til at sætte sig, ca. 2-3 timer, før den serveres. Kagen kan også sagtens bages dagen inden servering. I så fald lad den stå tildækket på køkkenbordet.
  • Inden servering pyntes kagen med Nutella (der er varmet let op over et vandbad eller i mikroovn, så er det nemmere at fordele) og mini-skumfiduser.
Chokoladekage med Oreo, Nutella og skumfiduser | Cakewoman.dk

Følg med på Instagram

Hvis du har lyst til at få en opdatering, når der er nyt herinde på www.cakewoman.dk, så synes jeg, du skal følge med på Instagram. Her poster jeg nemlig altid, når der er nye opskrifter på kager og søde sager 🙂

https://www.instagram.com/p/CCGUKzqFxx0

4 Comments

  1. Avatar af Marianne Olsen
    Marianne Olsen

    Hej ville høre dig hvor du køber din karamel henne mvh. Marianne 🌸🌺🌸

    • Avatar af Julie

      Hej Marianne

      Hvis det er dulce de leche, du mener, som bliver brugt i andre opskrifter herinde på Cakewoman.dk, så kan det blandt andet købes i Bilka og hos Nemlig.com.

      De bedste hilsner Julie 🙂

  2. Avatar af Line Månsson
    Line Månsson

    Kan man lave kagen dagen inden, man skal bruge den?

    • Avatar af Julie

      Hej Line 🙂

      Ja, den kan den sagtens. Når kagen er bagt, er det rigtig fint, hvis den får lov at sætte sig før servering.

      Jeg foretrækker at dække kagen til eller komme kagen i en lufttæt beholder, og så lade den stå på køkkenbordet til dagen efter.

      Mvh Julie 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*