Chokoladekage med Oreo, Nutella og skumfiduser er en dejlig nem og lækker kage. Den består af en Oreo-bund med chokoladekage ovenpå, Nutella-glasur på toppen og til slut pyntet med skumfiduser.
Den tager ikke så lang tid at lave, og den er let at bikse sammen, så hvis den er børn, der vil være med i køkkenet, så kan de også sagtens deltage i kagebagningen 🙂
Oreos i forskellige varianter
Oreos findes efterhånden i rigtig mange forskellige varianter, og i den her kage har jeg brugt denne version, som er en brownie-udgave. Hvis du kun har held med at finde den almindelig slags Oreos, så kan de også fint bruges som alternativ.
Kager der kan bages dagen før
Når kagen er bagt, skal den gerne have lov at sætte sig før servering. Kagen kan sagtens bages dagen inden, at den skal spises. Jeg foretrækker at dække kagen til eller komme kagen i en lufttæt beholder, og så lade den stå på køkkenbordet til dagen efter.

Chokoladekage med Oreo-bund, Nutella-glasur og skumfiduser
Ingredienser
- Bund:
- 2 ruller Oreos (ca. 300 gram)
- 130 gram smør
- Chokoladekage:
- 150 gram mørk chokolade
- 70 gram smør
- 3 æg
- 125 g sukker
- 125 g brun farin
- 100 gram hvedemel
- 1 spsk kakao
- 1 knivspids salt
- Glasur og pynt
- 175 gram Nutella
- Ca. 25 gram mini-skumfiduser (kan undlades)
Instruktioner
- Start med bunden: Smelt smørret og stil til side.
- Hak Oreo-kiksene helt fint i en minihakker. Alternativt kan du komme dem i en pose og så slå dem i stykker med en kagerulle. Minihakkeren er dog nemmest at bruge til det.
- Rør smeltet smør og knuste Oreos godt sammen.
- Fordel massen, så det dækker bunden i en springform (ca. 23 cm), der er beklædt med bagepapir.
- Sæt på køl mens chokoladekagen forberedes.
- Smelt chokolade og smør i en skål over et vandbad. Lad det køle af, mens æg, sukker og brun farin piskes godt sammen i en anden skål i 4-5 minutter.
- Herefter røres det smeltede smør og chokolade sammen med æg, sukker og brun farin.
- Rør hvedemel, kakao og salt i en skål og si det herefter i den våde blanding og rør det rundt til en ensartet flydende dej.
- Hæld dejen over Oreo-bunden og bag kagen i 30-35 minutter ved 180 grader varmluft ovn. Den skal føles lidt ubagt indeni.
- Lad kagen køle helt af og giv den lov til at sætte sig, ca. 2-3 timer.
- Inden servering pyntes kagen med Nutella (der er varmet let op over et vandbad eller i mikroovn, så er det nemmere at fordele) og mini-skumfiduser.

Følg med på Instagram
Hvis du har lyst til at få en opdatering, når der er nyt herinde på www.cakewoman.dk, så synes jeg, du skal følge med på Instagram. Her poster jeg nemlig altid, når der er nye opskrifter på kager og søde sager 🙂
Hej ville høre dig hvor du køber din karamel henne mvh. Marianne 🌸🌺🌸
Hej Marianne
Hvis det er dulce de leche, du mener, som bliver brugt i andre opskrifter herinde på Cakewoman.dk, så kan det blandt andet købes i Bilka og hos Nemlig.com.
De bedste hilsner Julie 🙂
Kan man lave kagen dagen inden, man skal bruge den?
Hej Line 🙂
Ja, den kan den sagtens. Når kagen er bagt, er det rigtig fint, hvis den får lov at sætte sig før servering.
Jeg foretrækker at dække kagen til eller komme kagen i en lufttæt beholder, og så lade den stå på køkkenbordet til dagen efter.
Mvh Julie 🙂