Varme hveder

Varme hveder

Spring til opskrift

Når det er Store Bededag er det svært at komme udenom de varme hveder. Jeg måtte lige google, hvorfor det nu egentlig er, at vi spiser hveder i forbindelse med Store Bededag.

Ifølge en artikel på DR.dk, så blev Store Bededag indført i 1686 af Hans Bagger, der var biskop i Roskilde. Han arrangerede én dag, hvor der virkelig bare skulle bedes. Ingen arbejde, spil eller rejser. Der var kun en ting på to do-listen: At bede. Det betød så også, at bagerne selvfølgelig heller ikke måtte arbejde. Derfor fandt de på at bage hveder, som folk kunne købe dagen inden Store Bededag, så man kunne varme og spise dem i løbet af helligdagen. Traditionen med de varme hveder er hængt ved, og faktisk er Store Bededag den største dag på året for mange bagere.

Jeg synes, det er en megahyggelig tradition. Altså den del med de varme hveder 😀 Ristede, hvide boller med smør – det er svært ikke at holde af. Hvederne er super nemme at lave, så du kan sagtens lave dem selv. Selvom der er lidt hævetid, så tager de heller ikke lang tid at bage. Så jeg kan kun anbefale at prøve at bage hveder selv 🙂

Varme hveder

Har du lyst til at flere boller og bagværk? Så tag et kig lige her, hvor du kan finde lækre og nemme opskrifter på forskelligt bagværk.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*