no bake kage

No bake kage med appelsinmousse og marengs

Denne no bake kage er en skøn sag med appelsinmousse og marengs. Som navnet afslører, behøver du ikke være bange for at brænde kagen på. Den skal nemlig ikke bages i ovnen.

Kagen består af en kiksebund med digestive-kiks. Ovenpå er der et lag appelsinmousse og til slut pyntet med marengs. Kagen tager lidt tid at lave, da moussen skal sætte sig. Den er perfekt at lave dagen inden, den skal serveres. Så hvis du vil være i god tid, så er denne no bake kage med appelsinmousse og marengs et godt valg.

Brændt marengs på toppen

Jeg pynter med marengs på toppen, som efterfølgende bliver brændt med en gasbrænder. Jeg bruger denne fra Cook & Baker, som fungerer rigtig godt.

Har du ikke en gasbrænder til rådighed, så kan du også sætte kagen i ovnen og give den lidt ‘grill’. Blot huske at holde øje undervejs, da det pludselig kan gå stærkt 🙂

No bake kage med appelsinmousse og marengs | Cakewoman.dk

No bake kage med appelsinmousse og marengs

Ret Kager, No bake kager, Opskrifter
Antal 8

Ingredienser
  

  • Bund:
  • 230 gram digestive-kiks
  • 100 gram smør
  • Appelsinmousse:
  • 2 blade husblas
  • 1 æg
  • 35 gram sukker
  • Saft fra 1 appelsin
  • 1 dl piskefløde
  • Marengs:
  • 3 æggehvider
  • 80 gram flormelis

Sådan gør du
 

  • Bunden: Start med at smelte smørret i en gryde.
  • Smuldr kiksene i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kagerne i en pose og bank dem med en kagerulle.
  • Bland den smeltede smør og de knuste kiks godt sammen.
  • Pres massen ud i en tærteform (ca. 35 x 10 cm). Stil bunden på køl, mens appelsinmoussen forberedes.
  • Appelsinmousse: Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Kom appelsinsaften i en gryde og kog op. Når det rammer kogepunktet, tages gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og kom den i gryden med appelsinsaft. Rør rundt, til husblassen er opløst.
  • Pisk fløden til skum.
  • Bland appelsinsaften i æggesnapsen. Vend efterfølgende æggesnapsen i flødeskummet med en dejskraber.
  • Fordel den flydende mousse på kiksebunden og stil tilbage på køl. Minimum 6 timer, gerne natten over. Marengslåget skal først på kagen inden servering.
  • Marengs: Kom æggehvider i en skål og pisk dem luftige og stive. Drys flormelis i lidt af gangen mens der piskes, og pisk til marengsen er sej.
  • Kom marengs i en sprøjtepose med tyl og pynt kagen. Har du ikke sprøjtepose og tyl til rådighed, så fordel marengsen med en ske. Brænd herefter med en gasbrænder – alternativt kan du komme kagen i ovnen og give den 3-4 minutter på grillfunktion. Men hold øje med kagen, så den ikke bliver brændt.
No bake kage med appelsinmousse og marengs | Cakewoman.dk

Ingen ovn til rådighed? Så kig forbi min no bake-kategori, hvor du kan finde lækre kager, der kan laves uden en ovn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*