vanilljekranse med mandler

Nemme vaniljekranse med mandler

Spring til opskrift

Her får du opskriften på nemme vaniljekranse med mandler. Julen er fyldt med lækre, søde sager, og en af mine småkagefavoritter er uden tvivl vaniljekranse. De sprøde kager er et af de klareste barndomsminder, jeg har fra min farmor. Hun bagte vaniljekranse hele året rundt, og når jeg besøgte hende, så skulle jeg altid liiige tjekke kagedåsen med vaniljekranse 🙂

Vaniljekranse med sprøjtepose

Jeg laver dejen på en røremaskine, og så sprøjter jeg kransene ud med en sprøjtepose, hvor jeg anvender denne tyl, andre lignende stjernetylle kan selvfølgelig også sagtens anvendes. Det kræver lige lidt øvelse (og armkræfter) til at starte med, men når først du er kommet i gang, så går det nemt.

Jeg bagerne kagerne på en bageplade, der er placeret midt i ovnen. Derudover sørger jeg for at der er god plads imellem kagerne, da de flyder en smule ud, og derudover bager jeg også kun én plade ad gangen i ovnen.

Der bliver en god stor portion ud af opskriften herunder, ca. 85-90 vaniljekranse. Men jeg synes, at det giver god mening at bage en stor portion ad gangen. Ikke mindst fordi de sagtens kan holde sig i op til to uger, hvis de bare opbevares i en beholder med et tætsluttende låg, men sådan en dåse med kager er altså også en fin lille spiselig ting af give i gave i juletiden.

Vaniljekranse med mandler

Vild med vaniljekranse med mandler og lyst til andre julekager? Så skal du prøve de her svenske chokoladekager.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*