Her får du opskriften på en nem risengrød, som er en ægte juleklassiker. Jeg elsker risengrød: det smager godt, det er nemt at lave, og så er det bare indbegrebet af hygge! Det skal selvfølgelig serveres med smør og kanelsukker til, og gerne i gavmilde mængder 😀
Brug en tykbundet gryde
Mit bedste tip til at lave risengrød er at bruge en tykbundet gryde. Jeg fik sidste år i julegave en støbejernsgryde, og den er perfekt at lave nem risengrød i. Det behøver ikke være en dyr model, du kan for eksempel sagtens finde gryder hos Ikea, som er i den billigere ende.
Hvis risengrøden brænder på
Derudover er det vigtigt, at risengrøden får lov til at stå og hygge sig ved lav varme i 35-40 minutter. Husk at røre i gryden ofte undervejs, så den ikke brænder på. Skulle uheldet være ude, så undgå at røre i bunden af gryden, der hvor grøden er brændt fast. Så kommer risengrøden til at smage brændt.

Ingredienser
- 2 dl grødris
- 2 dl vand
- 1 liter sødmælk
- 1/4 tsk salt
- Til servering:
- Smør og kanelsukker
Instruktioner
- Start med at komme ris og vand i en tykbundet gryde. Kog op og lad det koge indtil vandet er fordampet.
- Tilsæt mælk og kog op, sørg for at røre undervejs. Når det begynder at koge, skal det koge igennem i et par minutter.
- Skru ned på lav varme, lad det falde til ro i fem minutters tid, stadig under omrøring.
- Herefter lægges låg på gryden, og det koger videre ved lav varme i 35-40 minutter. Det er vigtigt at se til grøden undervejs og røre.
- Når grøden har det rette konsistens tilsættes salt og grøden er klar til servering med smør og kanelsukker.
