Nem risengrød

Nem risengrød

Spring til opskrift

Her får du opskriften på en nem risengrød, som er en ægte juleklassiker. Jeg elsker risengrød: det smager godt, det er nemt at lave, og så er det bare indbegrebet af hygge! Det skal selvfølgelig serveres med smør og kanelsukker til, og gerne i gavmilde mængder 😀

Brug en tykbundet gryde

Mit bedste tip til at lave risengrød er at bruge en tykbundet gryde. Jeg fik sidste år i julegave en støbejernsgryde, og den er perfekt at lave nem risengrød i. Det behøver ikke være en dyr model, du kan for eksempel sagtens finde gryder hos Ikea, som er i den billigere ende.

Hvis risengrøden brænder på

Derudover er det vigtigt, at risengrøden får lov til at stå og hygge sig ved lav varme i 35-40 minutter. Husk at røre i gryden ofte undervejs, så den ikke brænder på. Skulle uheldet være ude, så undgå at røre i bunden af gryden, der hvor grøden er brændt fast. Så kommer risengrøden til at smage brændt.

Nem risengrød
Nem risengrød

Har du lyst til at prøve andre juleopskrifter af? Så kan du klikke her og få mere lækker inspiration. Der er både opskrifter på julecheesecake, flødeboller i en juleversion og juletrøfler med hvid chokolade.

Lyst til at følge med på Instagram?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*