Julevafler

Nemme julevafler

Spring til opskrift

De her nemme julevafler har nogle dejlige, julede smage, som passer perfekt til den hyggelige højtid. De er meget lette at bikse sammen, og så kræver de heller ikke den store indkøbsliste. Det er også et bageprojekt, hvor børn sagtens kan hjælpe til på sidelinjen.

Julevafler med kanel

Jeg har taget udgangspunkt i min oprindelige opskrift på vafler, som du kan finde lige her. Det er faktisk min mormors opskrift. Hver fredag spiser hun vafler med sin nabo. Hun bikser dejen sammen, og så står han for bagningen. Han har nemlig de bedste ben til at stå op i længere tid 🙂

I opskriften herunder har jeg tilsat kanel, vaniljesukker og appelsinsaft for at gøre vaflerne julede. De smager skønt, og de kan jo serveres med alt muligt lækkert til for at gøre dem endnu mere perfekte til den dejlige højtid. Flormelis, marmelade eller kirsebærsovs vil alt sammen være skønt at servere til de her hjemmelavede julevafler.

Jeg bager vaflerne i et vaffeljern ligesom dette. Hvis du vil være helt 100 på, at vaflerne ikke brænder sig fast, så kom lidt smør på mellem hver vaffelbagning. Der er smør i selve dejen, som hjælper med til, at de ikke sætter sig så nemt fast i vaffeljernet.

Vaffeldej til pandekager

Har du vaffeldej til overs, så kan dejen sagtens bruges til at lave pandekager. Hvis du bruger en slip-let pande, så behøver du ikke komme smør på panden inden stegning. Hvis ikke kan du med fordel bruge lidt smør, så pandekagerne ikke brænder fast på panden.

Julevafler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*