Juletræstammer er en skøn fortolkning af de klassiske træstammer med marcipan. I denne her version har de fået et julet look. Derudover er trøffelmassen også fyldt med smage, der leder tankerne hen på den hyggelige højtid.
Røde juletræstammer med krymmel
Den røde farve i marcipanen er kommet ved hjælp af denne pastafarve. Du kan også godt trylle en rødelig nuance frem i marcipanen ved at komme rød frugtfarve i. Men hvis du vil have den mere gennnemtrængende røde farve, så vil jeg anbefale at bruge pastafarve. Derudover er juletræstammerne også pyntet med julekrymmel, som jeg fandt i Søsterne Grene. Det kan jeg desværre ikke finde et direkte link til, men hvis du går en tur på Google og søger efter ‘julekrymmel’, så kan jeg se, at Dr. Oetker også har lavet en julekrymmel.
Rul marcipanen ud på bagepapir
Når marcipanmassen skal rulles ud, så vil jeg foreslå, at du gør det mellem to stykker bagepapir. Det er meget nemmere end at gøre det direkte på køkkenbordet, hvor du risikerer at marcipanen hænger fast.
Chokoladekagerester til træstammer
Du skal bruge chokoladekagerester til at lave disse juletræstammer. Du kan sagtens købe en chokoladekage, hvis du ikke har chokoladekagerester liggende – det har jeg i hvert fald ikke så ofte 😀 Ellers kan du også bage en chokoladekage til formålet. Den her er både nem og hurtig at bikse sammen, og jeg laver den selv, når jeg skal bruge chokoladekagerester til trøfler og træstammer.
Først skal selve trøffelmassen laves: Smuldr kageresterne sammen med brunkagekrydderi, mandelessens, appelsinsaft og Nutella/smeltet chokolade. Ælt massen godt sammen.
Del massen i tre og rul det til tre pølser, cirka 25 cm lange. Stil dem til side mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med.
Så skal marcipanovertrækket laves: Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i tre kugler. Hvis du ønsker at nogle af træstammerne skal være rød, så ælt pastafarve ind i marcipanen.
Pak de tre klumper ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud, cirka 25×10 cm, gør det i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 4 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad, og de pyntes med krymmel. Stil dem på køl til de skal serveres.
Er du på Instagram? Det er jeg, og det ville gøre mig så glad, hvis du havde lyst til at følge med derinde. Hver gang der er nyt herinde på hjemmeside, så råber jeg højt om det på Instagram, så det er en smart måde at følge med i. Hvis du skulle få lyst til at prøve en af mine opskrifter af, og du lægger et billede af resultatet på Instagram, så skal du endelig også bare tagge mig. Det vil jeg så gerne se 🙂
NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en advarsel, før du læser videre 🚨 Der er chance for afhængighed! 😀🤤 Det er virkelig nemt og lækkert at lave sin egen Nutella-is, så hvad venter du på? 😍 Opskriften får du lige her:
Pisk fløden til skum i en skål. I en anden skål pisker du kondenseret mælk og Nutella godt sammen. Vend efterfølgende flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Nutella – vend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel isen i en form og kom på frys i minimum 4 timer. Herefter er isen klar til servering 🤎🍧
NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en advarsel, før du læser videre 🚨 Der er chance for afhængighed! 😀🤤 Det er virkelig nemt og lækkert at lave sin egen Nutella-is, så hvad venter du på? 😍 Opskriften får du lige her:
Pisk fløden til skum i en skål. I en anden skål pisker du kondenseret mælk og Nutella godt sammen. Vend efterfølgende flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Nutella – vend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel isen i en form og kom på frys i minimum 4 timer. Herefter er isen klar til servering 🤎🍧
PRØV DEN HER IS – NU! 😱😍🔥 Altså det her fungerer 👌 Hjemmelavet is med kondenseret mælk og uden ismaskine – og resultatet er en cremet, fyldig is 🤤 Den er med Biscoff-smørepålæg og Bastognekiks 😍
👏 Prøv 👏 det 👏nu👏 Der er flere webshops, der sælger Biscoff smørepålæg, og du kan bl.a. købe det hos @kagerogsager.dk ❤️ Jeg har fundet Biscoff smørepålæg i en af de fysiske Normal-butikker, som ligger mange steder rundt i Danmark 😊
Opskriften får du lige her, og den er også på Cakewoman.dk 🤎
🤎 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
1 ds kondenseret mælk 300 g Biscoff smørepålæg 1/2 liter piskefløde 100 g knuste Bastognekiks eller lign. kanelkiks
SÅDAN GØR DU:
Kom kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg i en skål og pisk godt sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Tilsæt flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg. Tilsæt også 2/3 af de knuste Bastognekiks. Pisk sammen ved lav hastighed. Is-massen skal endelig ikke overpiskes. Fordel is-blandingen i en form. Kom de sidste knuste kiks henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i ❤️
PRØV DEN HER IS – NU! 😱😍🔥 Altså det her fungerer 👌 Hjemmelavet is med kondenseret mælk og uden ismaskine – og resultatet er en cremet, fyldig is 🤤 Den er med Biscoff-smørepålæg og Bastognekiks 😍
👏 Prøv 👏 det 👏nu👏 Der er flere webshops, der sælger Biscoff smørepålæg, og du kan bl.a. købe det hos @kagerogsager.dk ❤️ Jeg har fundet Biscoff smørepålæg i en af de fysiske Normal-butikker, som ligger mange steder rundt i Danmark 😊
Opskriften får du lige her, og den er også på Cakewoman.dk 🤎
🤎 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
1 ds kondenseret mælk 300 g Biscoff smørepålæg 1/2 liter piskefløde 100 g knuste Bastognekiks eller lign. kanelkiks
SÅDAN GØR DU:
Kom kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg i en skål og pisk godt sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Tilsæt flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg. Tilsæt også 2/3 af de knuste Bastognekiks. Pisk sammen ved lav hastighed. Is-massen skal endelig ikke overpiskes. Fordel is-blandingen i en form. Kom de sidste knuste kiks henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i ❤️
DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med husblas her, og resultatet er en lækker, lækker cheesecake med Daim-fyld, Bastognekiks-bund og massevis af chokolade på toppen 🤤 Opskriften får du herunder ❤️
❤️ OPSKRIFT – KAGE TIL 8 PERSONER ❤️
INGREDIENSER:
Bund: 250 g Bastognekiks – eller lignende kanelkiks 90 g smør
Fyld: 2 pk Daim – 128 gram i alt 200 g flormelis 400 g flødeost naturel 2,5 dl piskefløde
Pynt: 200 g blandet chokolade
SÅDAN GØR DU:
Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm. Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.
Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse. Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud. Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 4 timer, men meget gerne til dagen efter.
Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med chokolade på toppen 😍
DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med husblas her, og resultatet er en lækker, lækker cheesecake med Daim-fyld, Bastognekiks-bund og massevis af chokolade på toppen 🤤 Opskriften får du herunder ❤️
❤️ OPSKRIFT – KAGE TIL 8 PERSONER ❤️
INGREDIENSER:
Bund: 250 g Bastognekiks – eller lignende kanelkiks 90 g smør
Fyld: 2 pk Daim – 128 gram i alt 200 g flormelis 400 g flødeost naturel 2,5 dl piskefløde
Pynt: 200 g blandet chokolade
SÅDAN GØR DU:
Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm. Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.
Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse. Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud. Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 4 timer, men meget gerne til dagen efter.
Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med chokolade på toppen 😍
OPSKRIFT: GRÆSKARTÆRTE 🎃🧡 En lækker og sød græskartærte med hokkaido-græskar og Bastognekiks i bunden 🤤 Den både smager, ligner og dufter af efterår 🍂🤎 Opskriften får du liger herunder, så husk at gemme reelen 😍
🎃 OPSKRIFT TIL 8 PERSONER 🎃
INGREDIENSER:
Bund: 200 g Bastognekiks (eller lign. kanelkiks) 70 g smør
Bunden: Smelt smørret i en gryde og sæt til side. Knus kiksede helt fint (enten i en minihakker eller i en pose med en kagerulle). Bland de knuste kiks sammen med den smeltede smør, og rør det godt sammen. Pres kikseblandingen ud i en tærteform, gerne med løs bund, (ca. 22 cm) og også op af kanterne. Stil bunden til side, mens fyldet laves.
Fyld: Kom græskarternene (husk at skallen også sagtens kan bruges) i en gryde med vand. Kog i 10-15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og blend til en ensartet puré. Kom græskarpuré, æg, sukker og brun farin i en skål, og pisk godt sammen. Tilsæt piskefløde, mælk, hvedemel, kanel og kardemomme, og pisk fyldet sammen. Hæld forsigtigt fyldet ud over bunden. Bag i ovnen ved 160 grader alm. ovn i 40-45 minutter. Lad efterfølgende tærten køle lidt af, inden den sættes på køl i minimum et par timer.
Inden servering: Hvis du har brugt en tærteform med løs bund, så kan du nu fjerne formen. Pisk fløden til en blød skum. Fordel udover tærten. Drys med lidt knuste kiks. Så er tærten klar til servering 🧡
OPSKRIFT: GRÆSKARTÆRTE 🎃🧡 En lækker og sød græskartærte med hokkaido-græskar og Bastognekiks i bunden 🤤 Den både smager, ligner og dufter af efterår 🍂🤎 Opskriften får du liger herunder, så husk at gemme reelen 😍
🎃 OPSKRIFT TIL 8 PERSONER 🎃
INGREDIENSER:
Bund: 200 g Bastognekiks (eller lign. kanelkiks) 70 g smør
Bunden: Smelt smørret i en gryde og sæt til side. Knus kiksede helt fint (enten i en minihakker eller i en pose med en kagerulle). Bland de knuste kiks sammen med den smeltede smør, og rør det godt sammen. Pres kikseblandingen ud i en tærteform, gerne med løs bund, (ca. 22 cm) og også op af kanterne. Stil bunden til side, mens fyldet laves.
Fyld: Kom græskarternene (husk at skallen også sagtens kan bruges) i en gryde med vand. Kog i 10-15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og blend til en ensartet puré. Kom græskarpuré, æg, sukker og brun farin i en skål, og pisk godt sammen. Tilsæt piskefløde, mælk, hvedemel, kanel og kardemomme, og pisk fyldet sammen. Hæld forsigtigt fyldet ud over bunden. Bag i ovnen ved 160 grader alm. ovn i 40-45 minutter. Lad efterfølgende tærten køle lidt af, inden den sættes på køl i minimum et par timer.
Inden servering: Hvis du har brugt en tærteform med løs bund, så kan du nu fjerne formen. Pisk fløden til en blød skum. Fordel udover tærten. Drys med lidt knuste kiks. Så er tærten klar til servering 🧡
NEM & LÆKKER HALLOWEENKAGE 👻🧡🎃 En svampet chokoladekage i spøgelsesform med karamel-lag og toppet med flødebolleskum og slik 😍 En halloweenkage der hitter hos både store og små 😋 Opskriften får du lige her 🧡
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den skæres ud i spøgelsesform og pyntes med karamel, flødebolleskum og slik.
Skær kagen ud i spøgelsesform – se video for inspiration 👻😊 Fordel karamel udover kagen.
Flødebolleskum: Kom æggehvider og 10 gram sukker i en skål. Pisk det godt sammen, til det er stift. Kog sukker (de resterende 90 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader. Hæld sukkerblandingen i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk i 5-10 minutter, til det er en blød flødebolleskum.
Fordel forsigtig skum ovenpå karamel-laget og pynt med grammofonplader og vampyrer 👻 Så er kagen klar til servering 🧡
NEM & LÆKKER HALLOWEENKAGE 👻🧡🎃 En svampet chokoladekage i spøgelsesform med karamel-lag og toppet med flødebolleskum og slik 😍 En halloweenkage der hitter hos både store og små 😋 Opskriften får du lige her 🧡
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den skæres ud i spøgelsesform og pyntes med karamel, flødebolleskum og slik.
Skær kagen ud i spøgelsesform – se video for inspiration 👻😊 Fordel karamel udover kagen.
Flødebolleskum: Kom æggehvider og 10 gram sukker i en skål. Pisk det godt sammen, til det er stift. Kog sukker (de resterende 90 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader. Hæld sukkerblandingen i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk i 5-10 minutter, til det er en blød flødebolleskum.
Fordel forsigtig skum ovenpå karamel-laget og pynt med grammofonplader og vampyrer 👻 Så er kagen klar til servering 🧡
Kanelsneglekage, chokolade-cookies og muffins med blåbær og marcipan 😍🫐🍫 En fællesnævner for disse tre kager er, at de er glutenfri 👌 Og du finder opskrifterne på Cakewoman.dk, hvor du kan kaste dig over endnu flere glutenfrie kageopskrifter 😍 Kanelsneglekagen får du også lige herunder, så skynd dig at gemme reelen 👏☺️
Dej: 50 g laktosefri smør 1/2 pk gær 2 dl fingerlunt vand 2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning 1 dl laktosefri fingerlunt mælk 1 sammenpisket æg 1 tsk vaniljesukker 150 g boghvedemel Ca. 150 g rismel
Remonce: 125 g blødt laktosefri smør 50 g sukker 75 g brun farin 1,5 spsk kanel
Glasur: Flormelis + vand
SÅDAN GØR DU:
Start med at smelte smørret og lad det køle af. Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften. TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter. Imens dejen hæver, laves remonce. Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm). Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade. Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen. Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur 🤎
Kanelsneglekage, chokolade-cookies og muffins med blåbær og marcipan 😍🫐🍫 En fællesnævner for disse tre kager er, at de er glutenfri 👌 Og du finder opskrifterne på Cakewoman.dk, hvor du kan kaste dig over endnu flere glutenfrie kageopskrifter 😍 Kanelsneglekagen får du også lige herunder, så skynd dig at gemme reelen 👏☺️
Dej: 50 g laktosefri smør 1/2 pk gær 2 dl fingerlunt vand 2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning 1 dl laktosefri fingerlunt mælk 1 sammenpisket æg 1 tsk vaniljesukker 150 g boghvedemel Ca. 150 g rismel
Remonce: 125 g blødt laktosefri smør 50 g sukker 75 g brun farin 1,5 spsk kanel
Glasur: Flormelis + vand
SÅDAN GØR DU:
Start med at smelte smørret og lad det køle af. Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften. TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter. Imens dejen hæver, laves remonce. Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm). Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade. Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen. Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur 🤎
DEN SKØNNESTE EFTERÅRSKAGE 😍🤎🥧🥕 Svampet, lækker gulerodskage som bliver ekstra god på grund af Biscoff spread, der smager 🤤 Det er Bastognekiks i smørepålæg 😍🫶 👏 Prøv 👏 det 👏Og så er den også lige toppet med en frosting og knuste Bastognekiks 😍 En skøn, skøn kage, som jeg synes passer perfekt til årstiden 🍂🥮🤎
Jeg har fundet Biscoff spread hos @normal_dk , og jeg har set, at man også kan finde det hos @kagerogsager.dk 🤎
🍂 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🍂
Ingredienser:
1 dl sukker 1 dl brun farin 1,5 dl smagsneutral olie 2 æg 2,5 dl hvedemel 1 tsk kanel 1 tsk bagepulver 250 g revet gulerod 200 g Biscoff spread 150 g flødeost naturel 100 g flormelis 40 g knuste Bastogne/kanel kiks
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom sukker, brun farin og olie i en skål, og pisk sammen. Tilsæt æg og pisk godt sammen. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i, og rør rundt. Tilsæt revet gulerød, og rør dem i dejen.
Beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir, og kom dejen i. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til kagen er gennembagt. Lad den køle af bagefter.
Når kagen er kølet af, fjernes formen, og kagen placeres på et fad. Evt. kan du vende kagen på hovedet, så bunden bliver toppen – så har du en mere jævn overflade. Smør Biscoff spread på.
Frosting består af flormelis og flødeost, der er pisket rigtig, rigtig godt sammen, så det får lidt mere fasthed. Frostingen fordeles ovenpå Biscoff-laget, og til sidst toppes der med knuste Bastogne/kanel-kiks 👌 Så er kagen klar til servering 🥧🤎
🥕 Hvis du vil være i god tid, kan kagen godt bages dagen i forvejen. Jeg anbefaler at sætte den på køl pga. frostingen. De knuste kiks på toppen putter jeg først på inden servering, da jeg synes, de bliver en smule bløde efter et døgn på køl 🥕
DEN SKØNNESTE EFTERÅRSKAGE 😍🤎🥧🥕 Svampet, lækker gulerodskage som bliver ekstra god på grund af Biscoff spread, der smager 🤤 Det er Bastognekiks i smørepålæg 😍🫶 👏 Prøv 👏 det 👏Og så er den også lige toppet med en frosting og knuste Bastognekiks 😍 En skøn, skøn kage, som jeg synes passer perfekt til årstiden 🍂🥮🤎
Jeg har fundet Biscoff spread hos @normal_dk , og jeg har set, at man også kan finde det hos @kagerogsager.dk 🤎
🍂 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🍂
Ingredienser:
1 dl sukker 1 dl brun farin 1,5 dl smagsneutral olie 2 æg 2,5 dl hvedemel 1 tsk kanel 1 tsk bagepulver 250 g revet gulerod 200 g Biscoff spread 150 g flødeost naturel 100 g flormelis 40 g knuste Bastogne/kanel kiks
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom sukker, brun farin og olie i en skål, og pisk sammen. Tilsæt æg og pisk godt sammen. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i, og rør rundt. Tilsæt revet gulerød, og rør dem i dejen.
Beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir, og kom dejen i. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til kagen er gennembagt. Lad den køle af bagefter.
Når kagen er kølet af, fjernes formen, og kagen placeres på et fad. Evt. kan du vende kagen på hovedet, så bunden bliver toppen – så har du en mere jævn overflade. Smør Biscoff spread på.
Frosting består af flormelis og flødeost, der er pisket rigtig, rigtig godt sammen, så det får lidt mere fasthed. Frostingen fordeles ovenpå Biscoff-laget, og til sidst toppes der med knuste Bastogne/kanel-kiks 👌 Så er kagen klar til servering 🥧🤎
🥕 Hvis du vil være i god tid, kan kagen godt bages dagen i forvejen. Jeg anbefaler at sætte den på køl pga. frostingen. De knuste kiks på toppen putter jeg først på inden servering, da jeg synes, de bliver en smule bløde efter et døgn på køl 🥕
OPSKRIFT: TRÆSTAMMER 🤎😍😱 Min besættelse af træstammer har stået på i mange år, men tilbage i 2022, hvor jeg var på barsel eksploderede det 😂 Jeg spiste absurd mange træstammer i de måneder 😍🫶 Og selvom jeg er stor fan af @lagkagehuset_official udgave, så er hjemmelavede træstammer altså også 👌 Herunder får du hele opskriften 📋 Og du kan selvfølgelig også finde den på Cakewoman.dk ❤️
🤎 OPSKRIFT – CA. 12 STYK 🤎
Ingredienser:
Trøffelmasse: 400 gram kagerester – jeg bruger chokoladekage-rester. En købe-chokoladekage kan sagtens bruges. 100 gram revet marcipan 100 gram smeltet chokolade eller Nutella 1 spsk kakaopulver 1 stor spsk hindbærmarmelade 2 tsk romessens
Først skal selve trøffelmassen laves. Smuldr kageresterne sammen med den revet marcipan og smeltet chokolade/Nutella. Hold lidt igen med chokoladen/Nutellaen, hvis du bruger kagerester, der er meget svampet. Rør kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens i massen.
Del massen i to og rul det til to pølser, cirka 30-35 cm lange. Stil dem i køleskabet mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med. Når massen er rullet til to pølser, skal de i køleskabet.
Så skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i to kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud til to stykker flade overtræk på ca. 35×7 cm. Rul det ud i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 6-7 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad eller i mikroovn. Når chokoladen er størknet, kan træstammerne serveres ❤️
OPSKRIFT: TRÆSTAMMER 🤎😍😱 Min besættelse af træstammer har stået på i mange år, men tilbage i 2022, hvor jeg var på barsel eksploderede det 😂 Jeg spiste absurd mange træstammer i de måneder 😍🫶 Og selvom jeg er stor fan af @lagkagehuset_official udgave, så er hjemmelavede træstammer altså også 👌 Herunder får du hele opskriften 📋 Og du kan selvfølgelig også finde den på Cakewoman.dk ❤️
🤎 OPSKRIFT – CA. 12 STYK 🤎
Ingredienser:
Trøffelmasse: 400 gram kagerester – jeg bruger chokoladekage-rester. En købe-chokoladekage kan sagtens bruges. 100 gram revet marcipan 100 gram smeltet chokolade eller Nutella 1 spsk kakaopulver 1 stor spsk hindbærmarmelade 2 tsk romessens
Først skal selve trøffelmassen laves. Smuldr kageresterne sammen med den revet marcipan og smeltet chokolade/Nutella. Hold lidt igen med chokoladen/Nutellaen, hvis du bruger kagerester, der er meget svampet. Rør kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens i massen.
Del massen i to og rul det til to pølser, cirka 30-35 cm lange. Stil dem i køleskabet mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med. Når massen er rullet til to pølser, skal de i køleskabet.
Så skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i to kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud til to stykker flade overtræk på ca. 35×7 cm. Rul det ud i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 6-7 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad eller i mikroovn. Når chokoladen er størknet, kan træstammerne serveres ❤️