Juletræstammer er en skøn fortolkning af de klassiske træstammer med marcipan. I denne her version har de fået et julet look. Derudover er trøffelmassen også fyldt med smage, der leder tankerne hen på den hyggelige højtid.
Røde juletræstammer med krymmel
Den røde farve i marcipanen er kommet ved hjælp af denne pastafarve. Du kan også godt trylle en rødelig nuance frem i marcipanen ved at komme rød frugtfarve i. Men hvis du vil have den mere gennnemtrængende røde farve, så vil jeg anbefale at bruge pastafarve. Derudover er juletræstammerne også pyntet med julekrymmel, som jeg fandt i Søsterne Grene. Det kan jeg desværre ikke finde et direkte link til, men hvis du går en tur på Google og søger efter ‘julekrymmel’, så kan jeg se, at Dr. Oetker også har lavet en julekrymmel.
Rul marcipanen ud på bagepapir
Når marcipanmassen skal rulles ud, så vil jeg foreslå, at du gør det mellem to stykker bagepapir. Det er meget nemmere end at gøre det direkte på køkkenbordet, hvor du risikerer at marcipanen hænger fast.
Chokoladekagerester til træstammer
Du skal bruge chokoladekagerester til at lave disse juletræstammer. Du kan sagtens købe en chokoladekage, hvis du ikke har chokoladekagerester liggende – det har jeg i hvert fald ikke så ofte 😀 Ellers kan du også bage en chokoladekage til formålet. Den her er både nem og hurtig at bikse sammen, og jeg laver den selv, når jeg skal bruge chokoladekagerester til trøfler og træstammer.

Ingredienser
- 500 gram chokoladekagerester
- 2 tsk brunkagekrydderi
- 2 tsk mandelessens
- Saft fra 1 appelsin
- 100 gram Nutella eller 100 gram smeltet chokolade
- Overtræk:
- 200 gram marcipan
- 100 gram flormelis
- 30 gram glukosesirup
- 100 gram chokolade
- Rød pastafarve (kan undlades)
- Krymmel (kan undlades)
Instruktioner
- Først skal selve trøffelmassen laves: Smuldr kageresterne sammen med brunkagekrydderi, mandelessens, appelsinsaft og Nutella/smeltet chokolade. Ælt massen godt sammen.
- Del massen i tre og rul det til tre pølser, cirka 25 cm lange. Stil dem til side mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med.
- Så skal marcipanovertrækket laves: Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i tre kugler. Hvis du ønsker at nogle af træstammerne skal være rød, så ælt pastafarve ind i marcipanen.
- Pak de tre klumper ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
- Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud, cirka 25×10 cm, gør det i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
- Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 4 træstammer ud af en trøffelpølse.
- Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad, og de pyntes med krymmel. Stil dem på køl til de skal serveres.

Lyst til andre juleopskrifter? Så kan du finde flere lige her!
Følg med på Instagram
Er du på Instagram? Det er jeg, og det ville gøre mig så glad, hvis du havde lyst til at følge med derinde. Hver gang der er nyt herinde på hjemmeside, så råber jeg højt om det på Instagram, så det er en smart måde at følge med i. Hvis du skulle få lyst til at prøve en af mine opskrifter af, og du lægger et billede af resultatet på Instagram, så skal du endelig også bare tagge mig. Det vil jeg så gerne se 🙂