Her får du opskriften på en meget nem chokoladelagkage med citroncreme og bær. Det er en skøn kage, som pynter på ethvert kagebord og som smager himmelsk. Den sylige citroncreme sammen med de søde bær og de fyldige chokoladebunde er en perfekt kombination. Samtidig er det en meget let kage at bage, og den kræver hverken dyre eller særlige ingredienser.
En nem chokoladelagkage på et fødselsdagsbord
Denne chokoladekage er en af de slags kager, som kan passe på et festligt fødselsdagsbord. De farverige bær på toppen kan sagtens kombineres med flag, som gør den egnet til fødselsdag. Samtidig er det en kage, som både kan serveres til børn og voksne, da det er en mild og lækker kage.
Kan chokoladelagkagen bages dagen i forvejen?
Hvis du vil være i god tid med denne kage, så kan den sagtens bages dagen i forvejen. Dog vil jeg anbefale, at den samlede kage står så kort tid som muligt på køl. Min oplevelse er nemlig, at bundene godt kan blive en smule tørre, hvis de er på køl i længere tid.
Så vil du bage kagen dagen i forvejen lyder min anbefaling: Bag bundene. Lad dem køle af. Dæk dem godt til og lad dem stå tildækket på køkkenbordet til næste dage. Citroncremen kan sagtens piskes sammen i en skål dagen før. Så skal den færdigpiskede creme blot stå tildækket på køl til næste dag. På serveringsdagen samler du kagen og pynter med bær.
Nem chokoladelagkage med citroncreme og bær
Ingredienser
- Bunde:
- 125 g blødt smør
- 120 g sukker
- 2 æg
- 125 g hvedemel
- 3 spsk kakao
- 1 tsk bagepulver
- 3 spsk letmælk
- 50 g finthakket mørk chokolade
- Citroncreme:
- 400 g flødeost naturel
- 100 g flormelis
- Saft fra 3 citroner 1 dl citronsaft
- Pynt:
- 150 g friske bær – brug dine yndlings
Sådan gør du
- Bunde: Kom smør og sukker i en skål og pisk sammen.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk sammen.
- Kom hvedemel, kakao og bagepulver i og rør dejen sammen. Rør herefter mælk i.
- Tilsæt hakket chokolade og rør dejen sammen.
- Fordel dejen i 2 springforme (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir. Med fordel kan bagsiden af en ske, der dyppes i koldt vand, bruges til at få dejen smurt ud i et jævnt lag.
- Bag bundene i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft. Lad efterfølgende bundene køle helt af.
- Citroncreme: Kom alle ingredienserne til cremen i en skål. Pisk godt sammen, til cremen har en fast og ensartet konsistens.
- Saml lagkagen: Når bundene er kølet af, kan chokoladelagkagen samles. Placer en bund på et fad. Kom halvdelen af citroncremen ovenpå. Kom den anden chokoladelagkagebund ovenpå. Top med det sidste creme og friske bær. Så er kagen klar til servering.