Cookies med chokoladeknapper er en klassisk favorit, der aldrig skuffer. Her får du en opskrift, hvor der er brugt rød/hvide chokoladeknapper. De farverige knapper tilføjer et sjovt og festligt element til kagerne, hvilket gør dem perfekte til fødselsdagsfejring, og vil uden tvivl begejstre både børn og voksne ved enhver fødselsdag.
Derudover smager de skønt, og er meget nemme at lave. Du kan sagtens hive familiens yngste medlemmer med i køkkenet, når disse cookies skal bages. De kan måle ingredienser, røre i skålen og forme de små dejkugler. Det er en sjov og lærerig aktivitet, der giver kvalitetstid sammen og et lækkert resultat, som hele familien kan nyde.
Udover at smage fantastisk og være nemme at lave, er disse cookies med chokoladeknappe også utroligt dekorative. De gyldenbrune cookies med små, rød/hvide chokoladeknapper ser indbydende og appetitlige ud. Jeg anvender disse rød/hvide chokoladeknapper. Men kan du ikke få fat i dem, kan du også sagtens bruge andre chokoladeknapper.
Disse cookies er et hit hos både børn og voksne, og uanset om det er til en børnefødselsdag, en hyggelig aften derhjemme, eller som en sød gave til en ven, så fungerer de bare perfekt.
Cookies med chokoladeknapper, 15 styk
Ingredienser
- 140 g blødt smør
- 140 g brun farin
- 100 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 ps rød/hvide chokoladeknapper 190 g – jeg anvender fra mærket Carletti, men andre kan også sagtens bruges.
Sådan gør du
- Kom blødt smør, brun farin, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk sammen.
- Tilsæt æg og pisk sammen.
- Kom hvedemel, bagepulver og halvdelen af chokoladeknapperne i. Rør/ælt dejen sammen. Kom dejen på køl i en halv times tid.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Tril dejen til kugler (ca. 15 styk)
- Placer kuglerne på et par bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være mellemrum mellem kuglerne, da de flyder ud under bagning.
- Bag i ovnen i 13-15 minutter, til de er færdigbagte. De kan godt føles lidt bagte, men de sætter sig hurtigt, når der er kølet af.
- Når de er kommet ud af ovnen, pyntes de med den sidste halvdel af chokoladeknapperne. Lad de færdigbagte cookies køle lidt af, før de flyttes over på en rist, hvor de skal køle helt af.
- Opbevar kagerne i en lufttæt beholder, så holder de sig bedst sprøde.
Lyst til at bage flere cookies? Så kan du finde flere opskrifter lige her!
At bage cookies er en fantastisk idé af flere grunde. Først og fremmest fylder du dit hjem med den vidunderlige duft af friskbagte cookies, hvilket skaber en hyggelig og indbydende atmosfære. Det er også en økonomisk måde at forkæle sig selv og sine kære med lækkerier. Det er også en af de slags kager, hvor sværhedsgraden er på et niveau, hvor både børn og begyndere kan være med. Sidst men ikke mindst, er det en glæde at dele hjemmelavede cookies med andre.